Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Студуващите ще платят 70-80 лв. повече за парно
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:50 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Старшината
15 Авг 2007 23:48
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
... не ми разтягайте локуми! ... с Вальо Топлото какво става, кажете СЕГА!
val_engel
16 Авг 2007 00:31
Мнения: 628
От: Bulgaria
Аз пък апелирам към всички Българи - ЗА БОГА БРАТЯ, НЕ ПЛАЩАЙТЕ НА НАЙ-КРАДЛИВОТО И МОШЕННИЧЕСКО ДРУЖЕСТВО "ТОПЛОФИКАЦИЯ" !
Кога ще има осъден шеф на "Топлофикация"? Кога ще започнат обикновенните абонати на парното да получават реални сметки за ползваната топлинна енергия? До кога държавата ще продължава да праща сметки на хората да плащат неизползвана топлинна енергия? Кога ще бъде променен закона за пренос и продажба на топлинна енергия? До кога Българският народ ще може да се разведе със законната си половинка след брака а с топлофикация не може да се "разведе"....до кога дами и господа управляващи? До кога ще продължите да ни задължавате да минават чужди тръби през нашите жилища и после да ви плащаме за това че нечии тръби минават през домовете ни? Аз не желая в апартамента ми да има "тръболяци", искам да живея както смятам за добре и както на мен ми харесва.
редник
16 Авг 2007 00:37
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
val_engel,
KIIP
16 Авг 2007 01:50
Мнения: 74
От: Bulgaria
val_engel,
Трябва да измислят начин за развод с тази остаряла и неефективна система за отопление (50% от топлината се губи от сградната инсталация).
Единственото правилно за мен решение е да не се включват отоплителните инсталации без да са събрани подписите на поне 50% от живущите в сградата и който не се е подписъл, че желае такава благинка да не участва в разпределението на загубите.
alabala12
16 Авг 2007 06:49
Мнения: 2,417
От: Bulgaria
Като си си купил апартамент с парно - ще си плащаш! Аман от тарикати дето искат само да получават а да не дават нищо насреща. Нямали да плащат? Студували? не на мене тия - това се казва кражба на топлина - съседите те топлят - после що техните сметки били високи. Идеята на това парно е да се отоплява цялата сграда, а не само половината апартаменти а другите само на цоцат на далавера. Освен това що било скъпо парното - ами скъпо ще е щото има и 200 милиона дългове от хора като вас van-engel, rednik, keep. Свикнали на парното без пари по време на соц-а... Ако ви спрат парното на целия блок на какво ще се отоплявате на дърва и въглища - ама сигурно и комини нямате? Или на ток - с парите които сега давате за парно ще можете да отоплявате горе долу една - 2 стаи и като ходите до банята с ушанки ще ходите. Вярно, че има и отопление на газ, но не навсякъде има прокарана и там печалбата е най-вече заради това, че софиянеца вече се примирява с това че трябва да си плаща сметката - няма кой друг да му я плати А Парното колкото и да е неефективно, пак излиза на сметка, ако хората които го ползват си плащат! В сегашната цена на парното влизат, не само далаверите на вальо топлото, но и обслужването на тези 200 милиона дългове на шопи-тарикати.
RumenS
16 Авг 2007 07:24
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Алабалистики пишеш, отоплението на ток с климатик е мноооого по изгодно при условие че през деня си на работа и си го пускаш нощем за няколко часа. Сметката за месеца през зимата е между 40-70лева. Няма парно в сградата на климатик съм и ти казвам как е при мен. Е който има малки деца дет искат топло цял ден да му е як джоба.
val_engel
16 Авг 2007 08:20
Мнения: 628
От: Bulgaria
alabala12, ти в кой свят живееш бе човече? Как ще апелираш да плащаме при положение че не се знае какво плащаме. Ти имаш ли идея как се формира цената на парното...а, или си говориш на "ангро" само и само да си контра на 100 % от Българският народ. Ще ми отговориш ли на елементарния въпрос: Що е то фирма за топлинно счетоводство? Какво е това животно, имаш ли представа че това е гранд далаверата на държавата. Защо топлофикациите да не си извършват отчитането на топломерите а е дадено на фирми - как са избрани тези фирми?
alabala12, ти пишеш алабалистики, прави са колегите от форума!!!
Ти как ще се чувстваш ако ти идва 350 лв. сметка за един радиатор в София...а? Един съвет от мен: НЕ АДВОКАТСТВАЙ НА ТОП ИЗМАМНИЧЕСКОТО ДРУЖЕСТВО НАРЕЧЕНО ТОПЛОФИКАЦИЯ.
Нищо не казваш за Вальо Топлото и за Рогачев...да не са ти приятелчета?
Ще ни подскажеш ли как да се "разведем" с топлофикация?



Редактирано от - val_engel на 16/8/2007 г/ 08:26:47

air_patrol
16 Авг 2007 08:55
Мнения: 617
От: Bulgaria
val_engel,
и един въпрос към алабалиста дето очевидно е на 12 годинки
Къде е в момента Вальо Топлото?
Filco
16 Авг 2007 08:58
Мнения: 299
От: Bulgaria
Ползвам услугите на "Топлофикация". В последите години, те се подобриха забележимо. Да оставим цената за момент в страни!
При ползването на услугата се яви фолям социален проблем!
В периода на прехода се получи социално разслоение на народа. За съжаление сега в един жилищен блок живеят милионери и бедни пенсионери. Новите ни милионери, вместо да отидат да живеят в кварталите за богаташи, си стоят в панелните блокове и демонстрират мощ. Подкупват служители на Топлофикация, които водят отоплението им за изключено, а то не е!
Освен тях, разни бедни хитърци, много на брой, подпомагани дявол знае защо от медиите реват, че след като са си изключили парното, не дължат нищо за отопление! А, на практика те се отопляват сериозно от общата инсталация!
Аз живея в апартамент с външни стени, не съм изключил нито един радиатор! При мен през зимата е по-студено от апартаментите, които са вътрешни за сградата и са с изключени всички радиатори!
Медиите трябва да престанат да всяват съзнателно раздори между хората! Разбирам, че обслужват чуждестранни интереси!Грозно е да се манипулира с некоректни данни, или без данни - само с клишета!
Stasss
16 Авг 2007 09:10
Мнения: 32
От: Bulgaria
Гадничко! Много гадничко прозвуча изказването да сме подадяли ръка на Топлофикация, за да изплува. ХА-ХА-ХА! Крадоха като ненормални, надчисляваха сметките на хората като за световно, а сега - да им подадем ръка, за да продължат да крадат! Как може такова малоумие?! НИКОГА! Как може човек да се скапе от въртене на крановете, за да спедти някой и друг час отопление и изведнъж да му дойде в края на месеца сметка 400лв??? Това си е чисто безочие и пак, както ВИНАГИ доСЕГА държавните далавери си продължават на наш гръб!
KIIP
16 Авг 2007 09:44
Мнения: 74
От: Bulgaria
Alabala12, защо си мислиш, че този който си е спрял парното студува?
По един или друг начин всеки се отоплява. Аз също съм със спрени радиатори, но с климатик и държа доста по-топло от повечето съседи около мен през зимата.
Апропо, сега е лято и аз си охлаждам апартамента. Съседите трябва ли да ми плащат част от тока за това ще охлаждам и техните апартаменти през стените?
air_patrol
16 Авг 2007 09:46
Мнения: 617
От: Bulgaria
Абе Филко какво бълнуваш?!?!?
Тук става въпрос за ДАЛАВЕРА!
Защо дружеството не монтира ТОПЛОМЕРИ?!
Как може да има ВОДОМЕРИ, ЕЛЕКТРОМЕРИ, а топлината да я мерят с УРЕДИ ЗА ДЯЛОВО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ, които НЕ ПОДЛЕЖАТ на метрологичен контрол!?
Като ми сложат уред който да отчита какъв дебит топла вода и с каква температура влиза и излиза (защото и това е важно), аз ще съм първият, които ще стане абонат на Топлофикация.
Като ще даваш лични примери ето ти и моя:
Живея на последния етаж. В апартамента си НЯМАМ тръби. Общите радиатори във входа са свалени (целия щтранг не работи)! Съседите около мен и под мен също са със свалени радиатори.
Аз за какво трябва да плащам според теб, бе е...на главо?!?! Да може ти да си топлиш външния апартамент, за моя сметка, щото не щеш да дадеш някой лев да си го топлоизолираш?!

Редактирано от - air_patrol на 16/8/2007 г/ 09:48:53

Siol En
16 Авг 2007 09:48
Мнения: 1,171
От: Bulgaria
Проблема не е в качеството на услугата, нито в нейната цена - в крайна сметка който иска и може нека да си ги позволи. Проблема е че НЯМАШ ‌ ВЪЗМОЖНОСТ да се откажеш от услугата. А това е нещо, съизмеримо с крепостничеството.
meatball
16 Авг 2007 09:49
Мнения: 55
От: Bulgaria
Досега си плащах навреме всички сметки. Последната зима нямам почти никакво потребление. Ако не ми върнат пари, камо ли пък да "доплащам" - спирам да плащам сметките одма!
Нека ме съдят.
Няма да им купувам повече мерцедеси и жакузита
einfoodeinz
16 Авг 2007 10:30
Мнения: 28
От: Bulgaria
Никога няма да платя за нещо, което не съм ползвал !!!!!
Лунатик
16 Авг 2007 10:42
Мнения: 2,959
От: Bulgaria
Мамини златни възмутени неплащащи.
Както върви Топлофикация ще я фалират. то популизъм-популизъм, ама си има граници.

Тогава друга песен ще запеете в панелките с техните максимум 2, 5 квадрата ел инсталации(смятани са само за осветление и готвене),
и с разбитите комини, защото на суека от 5-ия етаж не му влизал хладилника където той си е наумил и е разрушил и затапил комина на всички.

Тогава ще е истинско удоволствие да се четат коментарите ви.
verislav
16 Авг 2007 10:43
Мнения: 1,177
От: Bulgaria
Топлофикация-София ощетява тези които са махнали радиатори и не желаят да ползват парно. Такова нещо да не ползващ, а да плащаш няма никаде другаде по света.
val_engel
16 Авг 2007 11:57
Мнения: 628
От: Bulgaria
Нещо не мога да разбера какво става. Явно има служители на топлофикация който участват в нашия форум
Лунатик, защо им адвокатстваш бе човек, какво добро си видял ти от това дружество? А другия вариант е да си се топлиш на дърва и въглища и да не ти пука за хора като нас който са мамени с години да плащат несъстествуващи сметки. От съвсем скоро измениха наредбата - №16-334 от 06.04.2007 г. с което ни казват че ни се сменя и отопляемият обем в жилищата което според мен е пълен абсурд. Да не би да ми се е разширил апартамента от към височина или широчина аз без да съм разбрал....а? Може ли до сега процента от жилищната ми сграда да е бил 3.91% а по новата наредба ми идва бележка с нов процент 4.12% ако това не е топ идиотщина здраве му кажи. Така че ако е удобно хората на Вальо Топлото да не пишат тъпотии.
delev65
16 Авг 2007 11:57
Мнения: 12
От: Bulgaria
Не се ядосвайте, решениено е просто. С знамена, начело с Кърлев дължащ 4, 000 лева за топла вода и голям плакат "Назад към село!"
XYZxyz
16 Авг 2007 12:12
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Крайно време беше да не се ощетяват хората, които си ползват парното. Надявам се най-после това да стане факт с новите сметки.


val_engel е написал куп глупости, но това не пречи първосигнално доста хора да му вдигат палци.
Кое е основното? Основното е, че всеки избира къде да живее и ако иска да е без парно си купува жилище, което е без парно, а не апартамент в топлофициран блок. Ако живееш в блок с парно, значи искаш парно - простичко е. В крайна сметка хора разни - едни искат да си живеят като на село, други като в град, но странно защо първите се бутат да живеят и те в топлофициран блок и после оревават орталъка. Второто основно нещо е, че никой не е закрепостил блока към Топлофикация - правят си събрание и се отказват. Вместо това писъци - "не можем да се разведем с Топлофикация".
Костас_Симитис
16 Авг 2007 12:13
Мнения: 1,511
От: Greece
Парното е отживелица. Особено по нашите географски ширини и дължини. Субтропичния средиземноморски климат, който на места преминава в умерено мек континентален, е много подходящ за климатините инсталации. След още няколко години, когато стандартът на живот се вдигне достатъчно за да могат повече хора да си позволят климатични инсталации, парното ще умре в буквалния смисъл на думата. Да не забравяме, че всеобщото затопляне, предизвикано от изстиването на земното ядро, в скоро време ще придобие още по-големи размери. Тогава климатичните нива ще се транслират към полюсите и там където сега умерен климат, ще стане субтропичен, че даже и тропичен. Прочее то вече се наблюдава. В този смисъл - още малко им остава на кожодерите от топлофикация.

Богородица и след Успението си бди над нас. Желая на всички вас от все сърце да имате Христовата обич.
Вартоломей, по волята Божия Архиепископ на Константинуполис, Новия Рим, и Патриарх Вселенски
Добави мнение   Мнения:50 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща