Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
защо бан от 4 дни?
Добави мнение   Мнения:11 1
Николай Скаличански
31 Авг 2007 12:45
Мнения: 4,135
От: Germany
Акаунта ми без да ми е ясно защо от понеделник до сега беше баннат. Нямам мнение което да е било противно на правилата, нито пък изтрито такова, а санкцията от 4 дни май не е по правилата на форума изобщо. Опитах се да пиша на бот, но не получих никакъв отговор. Обидно ми е и искам някакво обяснение днес.
поздрави,
н.
bot
31 Авг 2007 13:00
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Бяхте получили краткосрочен бан на друг ник и тъй като съм запознат с възможностите ви да правите грешки в почти всяка подобна ситуация, то прецених, че по-добре да ви предпазя, за да не напишете веднага някакво съобщение с този ник и по този начин да си заминете дългосрочно по т.2.5.
Оказа се, че съм бил прав, тъй като точно това сте се опитвали да направите, в което можете да се уверите от половинмегабайтовата картинка, изпратена от вашия мейл и получена на модераторската поща на 28.08.2007г. в 02:33 EET
Николай Скаличански
31 Авг 2007 13:11
Мнения: 4,135
От: Germany
Първо благодаря за отговора, но защо не получих такъв още на емейла си (Mon, 27 Aug 2007 16:33:00)?
Аз не изпращам никакви картинки, не знам кой и какво е правил през акаунта ми, но по-добре си проверете системата. Сам можете да се уверите, че тук не съм качвал през цялото си участие с изключение на една моя снимка по време на "писмото ни до Велчев" никакви други снимкови материали. Въобще не съм имал и достъп до интернет в неделя, а в понеделник едва следобед се опитах да напиша мнение във форума и видях, че имам този странен бан.
Благодаря и за опита Ви да ме предпазите, но въпросния случай, не е че съм се опитвал да си правя друг акаунт за да избягам контрола Ви, а за да си кажа мнението по санкцията Ви във форума, което признавам беше грешка, но не съм я повтарял. Така че нека не преувеличаваме и от мухата слон сега да правим.
При всички положения, наистина не съм пращал лично аз никакви картинки, а също така Ви гарантирам, че не възнамерявам никога повече да използвам друг акаун във форума, освен този ми тук. Ето защо ми е обидно, че при все, че се съобразявам с правилата, които понякога са и малко субективни, но получавам прекалено лесно санкции.
Ще си сменя и паролата за всеки случай, само че не знам дали това е възможно.
н.
Николай Скаличански
31 Авг 2007 13:13
Мнения: 4,135
От: Germany
Ще съм доволен, ако ми съдействате по-добронамерено и да ме предупреждавате за странни неща, които евентуално може да стават през акаунта ми, като съм съгласен в такива ситуации да ми бъде банван акаунта, тогава признавам е за мое добро така да се каже. Но не ме оставяйте цяла седмица без отговор, моля!
bot
31 Авг 2007 13:20
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Първо, каква седмица като става въпрос за 3 дни?
Второ, пращането на половинмегабайтови картинки, придружени с надписа "molq wijte prika4enite files!" , го приемам за целенасочено флудене на поща. Вероятно, не искате да ви изпращам видеоклипчета като отговор?
Трето, ако не вярвате, няма никакъв проблем да пусна картинката тук, но верооятно големината й ще затрудни бързото й разглеждане.
Николай Скаличански
31 Авг 2007 13:23
Мнения: 4,135
От: Germany
от емейла ми пратих картинка на текстов файл на кирилица, в който Ви питах защо ми е баннат акаунта, до емейла на БОТ@... защото пиша през смотаното яху, а там не мога да Ви пиша на кирилица, този проблем го имахме по-рано. Но тази картинка, ако за нея става дума е пратена едва в 5 и половина българско време в понеделник, когато вече акаунта ми беше баннат, така че причината за самото банване си остава неясна, а то още тогава беше за 4 дни.
bot
31 Авг 2007 13:28
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Да де, точно за това става въпрос. Не мога да разбера, защо можете да напишете "molq wijte prika4enite files!" като текст, а самият текст в prika4enite files трябва да го правите на картинка? И то с такъв размер. Защо казвате, че не сте ми пращали картинки, а след това се съгласявате, че сте пращали? Защо в мейла твърдите, че искате да пуснете съобщение, щом ви е ясно, че ако го пуснете аз ще съм принуден да ви санкционирам по т.2.5?
bot
31 Авг 2007 13:37
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
BTW, извън темата, но да си знаете за в бъдеще, че в Yahoo можете да пишете на кирилица. Не знам с кого сте имали подобен проблем, но едва ли с който и да е модератор в който и да е форум. Може да има проблем като получавате някои писма на кирилица - тогава просто се сменя encoding-a, за да ги прочетете.
Николай Скаличански
31 Авг 2007 13:38
Мнения: 4,135
От: Germany
Снимката, която аз пратих се казва така: sankciq.bmp (436k) по-горе показах в колко часа е пратено писмото. Не съм искал да флудвам, обясних Ви защо го направих, надявам се да имате поне малко разбиране, към хора които пишат от чужбина, а и не са интернетни експерти. Освен това бих Ви сложих и текста на кирилица, но яху го унищожава. Просто щеше да е безсмислено.
Ако е получаван друг емейл той не е бил пращан от мен, бана от своя страна бе с начало понеделник 11:27 ако не ме лъже паметта, а днес е петък, така че стават 4 дни.
Но все пак емейла за който говорите е постфактум, той явно не може да е първопричината за банването.
Казах че не съм пращал, защото даже не повярвах, че може от тази картинка да се оплаквате. Обясних защо бях принуден да пратя картинка, надявам се най-сетне на малко разбиране. Не съм ИТ-експерт в крайна сметка, правя каквото мога по силите си, но надявам се Ви става видно днес, че не съм имал никакъв лош умисъл, а и пак повтарям тази картинка дори да ме вините за нея нямаше да я има изобщо, ако в понеделник незнайно защо бях баннат още по обяд. Аз питам защо бях първоначално баннат? И кой е ника за който говорите? Имайте предвид, че ползвам обществено място с общ ИП адрес и повече от 1000 души пишат в интернет през този ИП адрес - просто прокси сървър. Така че ако някой друг българин също е писал нещо, това не съм аз. Наистина използвам само този си акаунт, ще моля за повече информация по отношение на другия акаунт за който говорите, и моля не първо да стреляте, а после да питате, кой е там.
Николай Скаличански
31 Авг 2007 13:43
Мнения: 4,135
От: Germany
Съобщението, което исках да пусна тогава от текущия ми и завбъдеще единствен акаунт не противоречеше на никакви изисквания, картинката която Ви пратих беше обяснение за проблема, който имах, а не самото съобщение, което исках да пратя във форума тогава. Че картинката е станала толкова голяма ... извинявам се, но толкова мога на ПЦто. Правя скрийншот и после изрязвам каквото ми трябва и го записвам като бмп формат. Аз така си знам, все пак не съм пращал емейл бомба, а на най-нормално обяснение. Не ме налагайте с бой все едно съм Ви в категорията. Толкова разбирам.
bot
31 Авг 2007 13:44
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Отговорил съм на въпроса ви още в първия си постинг.
Както вече казах, няма никакъв проблем да ви покажа картинката тук ако нямате архив (по пощата няма да ви я пращам обратно и мисля, че вече ви е ясно защо), за да прочетете скриншота си и да се прекрати този глупав спор, който ми отне поне половин час. Смятам темата за приключена.
Добави мнение   Мнения:11 1