Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
15 септември за Исус, Мария и детето от вързопа
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:39 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Siol En
15 Сеп 2007 14:01
Мнения: 1,171
От: Bulgaria
Тази статия бърка с пръст раната и от това боли. Но ако оставим раната така, тя ще загнои и организмът "България" ще умре.
БРАВО на автора !
ba_ra_ba
15 Сеп 2007 16:18
Мнения: 1,384
От: Bulgaria
Поздравления за автора. Добра статия, чудесно написана! Явно човекът чувства, че нещо не е наред и става все по зле. Обаче виждането му как да се реши проблема е безкрайно утопично и няма връзка с действителността. Какво би станало, ако наистина се открият такива детски ясли, градини и училища на пълна издръжка от държавата? Ами много просто - тия дето "работят по кофите" с радост ще се отърват от тях, но ще продължат да получават детски и социални помощи за социално слаби и самотни майки, защото на Исус майка му си има мъж, ама не е сключила брак. И ще си вземат децата (те са им средство за препитание всъщност) като навършат подходяща възраст за джебчийство, просия и проституиране - все традиционни дейности за тоя етнос. И за цялата тая работа трябва да плаща държавата, т. е. аз, като данъкоплатец? Нееее, благодаря!!!
Истината е в изключително строг закон за закрила на детето и в силна воля за неговото прилагане. Не можеш да осигуриш на децата си нормални условия, не полагаш родителски грижи, нямаш установени доходи - отнемат ти се родителските права, както на цигани, така и на българи! Ясно е, че във всяко общество, за да има мир, справящите се с живота плащат по някакъв начин на несправящите се, най-често чрез държавата. Но аз съм съгласен да плащам само ако на "работещите по кофите" им се отнемат родителските права и социалните помощи. Е, тогава нека да има за децата ясли, градини, домове и интернати на ПЪЛНА държавна издръжка. Нека и да се облекчи процедурата за осиновяване на такива деца, включително и зад граница. Защо да не получат втори шанс за нормално семейство!
Само така ще се прекъсне връзката между средата, произвеждаща Исусовци и деца във вързопи и следващото поколение.
Ама, ще кажат някои, това са много пари. Ами металните решетки на балкона и подсилената врата на апартамента не струва ли нещо? А СОТ-а на магазинчето, дето си вадиш хляба от него? Или таксито за сина ти, защото е опасно да се прибират с приятелката му нощем пеш през града, както си правил ти навремето! Скорошните размирици във Факултето и виетнамските общежития са само лекия полъх преди бурята! А дали не става дума всъщност за съхранението на нацията, като гледам как се плодят циганите и как емигрират българите. Ама на кого ли му пука за нацията, я дай да раздадем малко кебапчета и да спечелим изборите, пък другото - майната му!
Zomby
15 Сеп 2007 19:56
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Извън темата: доколкото дискусиите относно учителските стачки, заплати и т.н., ми бяха любопитни, и доколкото бях скептичен, че най-мачканото и плашено в България съсловие наистина може да се вдигне на стачка, от една седмица съм се залепил за един от местните координатори на Синдиката на българските учители и наблюдавам процеса. Ще почна наопъки: по БТВ съобщиха окръзите, в които стачка не е имало - между тях и Великотърновски. Във Великотърновски окръг стачка не е имало единствено в град Полски Тръмбеш. Във всички останали градове са стачкували средно около 80% от учителите. Пак по телефона (имаше някакво копче, което го включва на говорители, т.е., чуват всички в стаята), слушах информацията, която си препредават координаторите. Навсякъде в страната средно около 80% -(изчисляваха си ги там, аз не съм силен по процентите), включително и в детските градини. По БТВ обявиха информация от министъра - само 10% били. Показаха (по БТВ) две училища - стачкуващо и нестачкуващо, в нестачкуващото учителите си стояха в стаята с лентичките - точно това, което се прави по време на стачка. Ако продължа отдзад напред, от седмица тече усилено плашене по всички линии - нямало е учебно заведение в окръга, в което полицията не е ходила на посещение - уж за да провери, възможни ли са безредици. Плашат учителите с някакви загадъчни и тайънствени мобилни групи, които, по думите на един от районния инспеторат, масово тиражирани от всички, "на учителите мамата им ще разкатят" - все едно че в тях са Данко Хаирсъзина и компания. На директорите е спуснато указание, че ако учебната година не започне навреме, ще бъдат уволнявани. Смееха се тука на една директорка, която, докато учителите си стоели с лентичките в стаята, търчала да вдига знамето, после да пуска химна. После се чучнала на вратата да чака мобината група. Учители, деца и родители, естествено, нямало. Едва ли ще го отчетат това училище като стачкувало. Казано с две думи, на Вълчев, както и на всички от неговия контингент, главно гащите му са жълти. Плаши и лъже, и разчита, че ще се хванат на мазната му физиономия. Е, на БСП-арите пък са червени, което не е чудно - нали Доган и компания винаги са зад тях. Но: това не е министър, а отрепка.
beagle
15 Сеп 2007 20:22
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
В тази своя "съвкупност" , родните ни политици нямат добронамерената си воля за гражданска и политическа креативност ... Сред тях надделяват кухите хора , а на това отгоре и с обременено мислене/поведение ... Денков - Президент... Мислещ да е този , когото да дигнем ... А не матричар ...

WC_designer
15 Сеп 2007 20:27
Мнения: 914
От: Bulgaria
да така е както автора добре е пресъздал атмосферата но дано отиде примерно в скандинавия и се заинтересува защо братовчедите на исус не само ходят на училище с братовчедите на мария и другите местни деца но и са едни от най лубознателните и ученолубиви , но не тези които просят или се продават сега след 1.1.07 а тези които отидоха преди това и са със статут на икономически имигранти
beagle
15 Сеп 2007 20:41
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Дизайнерче мило ,
Своята "витрина" гледай да подредиш ...

Пеньо
15 Сеп 2007 21:03
Мнения: 176
От: Bulgaria
А как се отнасят с циганите в братски страни страни:
Чехия: цыганский геноцид по "бархатному сценарию"
В конце ноября 2006 г. Европейский Центр Мониторинга расизма и ксенофобии (EUMC) опубликовал свой ежегодный отчет с жесткой критикой в адрес Чехии, Словакии и Венгрии, обвинив эти страны в сегрегации и дискриминации цыганского населения в сфере образования, в трудоустройстве и в предоставлении жилья. По словам председателя Европейского Центра Мониторинга расизма и ксенофобии А. Крикли, в Чехии, Словакии и Венгрии цыгане подвергаются дискриминации на расовой почве со стороны общественности и общественных деятелей данных стран (Metropolitní Expres. 29.11.2006).
Цыгане вообще имеют крайне неутешительный исторический опыт пребывания в составе Чехии. В межвоенной Чехословакии, считающейся самым демократическим государством Центральной Европы в 1920-1930-е годы, действовал дискриминационный закон № 117/27 "О бродячих цыганах", принятый чехословацким парламентом 15 июля 1927 года. В соответствии с этим законом, все проживавшие в Чехословакии цыгане вместо паспортов получали так называемое "удостоверение цыгана", содержавшее данные о личности владельца, включая отпечатки пальцев. Закон содержал ряд дискриминационных положений в отношении цыганского населения, включая запрет на доступ и проживание в крупных городах и в курортных местах Чехословакии
Элементы "бархатного геноцида" в отношении цыганского населения чешские власти допускали как в период социализма, так и после "бархатной революции" 1989 г. Так, власти социалистической Чехословакии активно критиковались на Западе за случаи насильственной стерилизации цыганских женщин. Однако подобная позорная практика продолжилась и в условиях победившей в 1989 г. в Чехии демократии. 17 августа 2006 г. в столице северной Моравии г. Острава состоялась демонстрация протеста нескольких десятков цыганских женщин, ставших жертвами насильственной стерил
Manrico
15 Сеп 2007 23:44
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Мария може и на Исус косвено да помогне, ако й се създадат условия да остане в България.
Истина е, но само малка част от истината. Мария не просто ще помага на Исус - без Мария и той, и Иванчо са загубени - че без Мария няма икономика, няма работа за неквалифицирания Иванчо, няма данъци, няма държавна заплата, няма социални помощи.

_______________________
Можеш ли да докажеш на човек, видял розови слонове, че те не съществуват?

Редактирано от - Manrico на 15/9/2007 г/ 23:45:26

VOCI
16 Сеп 2007 02:57
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Хубава статия на Денков. Винаги съм твърдял , че единствения шанс на циганчетата е насилствено да бъдат отскубнати от родната си среда и да бъдат възпитавани в интернати за сметка на обществото. Получавайки професия и трудови навици тези хора ще се изплатят многократно. Ама не - политиците нямат сметка от това. За тях е по-добре циганският глас да си остане с цена три бири и три кюфтета.
WC_designer
16 Сеп 2007 08:18
Мнения: 914
От: Bulgaria
до beagle, госпожо вместо да кажеш нещо по темата гледаш в чуждата паница, мойта "витрина" според мен е подредена донякъде още отпреди началото на мутризацията , циганизацията и чалгаджййството в бг, на които някой неясно зашто нарича демократизация, ее разбира се може и така да за някой , изхождайки можеби от факта че стотиците хиляди мади българи напускащи Родината този път нямат проблемите с т.н. входни и изходни визи давани от милицията по онова тоталилитарно време, а надежда за по добър живот в чужбина им дава сила да са по далеч въпросната демокрация на мутризираното обществото.за това не е чудно че и малките циганчета ходешти тук на училище са неполоши ученици от своите връстници, обличат се добре , не просят не смъркат лепило и не спят по улиците.и най важното не искат и да го правят.еее след 10-20 години нещата в бг можеби ще се променят когато съотношенито българи:роми е 50:50 до тогава обаче мария ще се движи с мерцедес а исус ще проси....после ....после да се надявам ролите да не се сменят
hamalin
16 Сеп 2007 11:23
Мнения: 1,752
От: Bulgaria
не така разказвателно по проблема
beagle
16 Сеп 2007 12:37
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Вече и все по-очевидно , демократичната промяна внася "нещото ново" в усещането ни за непозната до сега , многообразност на общия живот , който имаме ... В Длъжност и Разум сме , богатството й да откриваме и на ползу всех , да потребяваме ... От взаимното ни възприемане и здраво сцепление зависи ...

Чавдар Маринов
16 Сеп 2007 13:00
Мнения: 101
От: Bulgaria
VOCI добре посочва каква би била последицата от умното решение, предложено от Денков: интернати, в които не се получава никакво образование (противно на увереността на автора - бил ли е някога в такива заведения ?), и, в крайна сметка, никаква квалификация. Със същия резон, доц. Денков можеше да предложи и възстановяването на Строителни войски.

Редактирано от - Чавдар Маринов на 16/9/2007 г/ 13:08:37

Velikancho
16 Сеп 2007 15:01
Мнения: 2,454
От: 0
Мария не просто ще помага на Исус - без Мария и той, и Иванчо са загубени - че без Мария няма икономика, няма работа за неквалифицирания Иванчо, няма данъци, няма държавна заплата, няма социални помощи.



Прав си, Манрико, напълно съм съгласен.
Но не мислиш ли, че ако Исус ходи редовно в училището, пред което проси, би могъл също да стане като Мария? Според мен това е идеята на автора.


За автора -
pipe7
16 Сеп 2007 15:25
Мнения: 1,055
От: Bulgaria
Браво на автора
beagle
16 Сеп 2007 16:03
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Драги VOCI ,
Преди да сме сторили "системност" към тях , достойна длъжност ни е , да признаем циганите/ромите , в ролята и качеството им на Самостоен , Етносоциален , Граждански , Неполитически , Организиран в обществото ни негов Субект... Ще рече , да ги приемем в него... Това ние не сме сторили и със сурогати го заменяме... Тогава , мрежата от интернати ще бъде организирана , не "насилствено" , а и с тяхно участие ...Това е работа За спасяване на спасяемото ... в българското ни национално общество... Ключът за този въпрос е в политическата ни система ... Твърдо...

beagle
16 Сеп 2007 16:23
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Впрочем , Денков , ,
Отдавна е време , да се сетиш в длъжност и развиеш тази "подавка" ... Нищо с циганите не можем успешно да сторим , докато максимално и практически , не сме ги свързали и ангажирали към обществото ни ... В този план и досега , тях ги няма в него ... Просто казано , То не е И тяхно ...

падналотмарс
16 Сеп 2007 17:29
Мнения: 2,918
От: Bulgaria
боза
заради форума четох
и пак четох
ама съм тъп и не сфанах за кво иде реч
иначе ако е за просеци и милосердие - да споделим спомен - имаше една женица до паметника Левски - просеше и вероятно я беше срам, та си бе скрила лицето в забрадката и поглед не видех - само бе протегнала трепереща ръчица за подаяние
скъса ми се сърцето но немах 1 стотинка в джеба
а много желаех да и пусна нещо в шепата
така я подминах, а ръчицата и остана празна и дори почуствах некаква вина
..
слет време научих че сичките просеци изчезнали щото конкуренцията ги изгонила
- лешоядите работели организирано - седнал `професионалист` и държи в ръце икона
свил крака под себе си да изглежда инвалид
отсреща има контрольор който следи кво се пуска в чинийката и го прибира моментално
гнусни гадове
здрави прави и корави - смучат съчувствието на самаряните
иначе е писано - дойдох за бедните, беззащитните и онеправданите
+
алчни тъпаци
Добави мнение   Мнения:39 Предишна Страница 2 от 2 1 2