Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Стачен тест в първия учебен ден
Добави мнение   Мнения:20 1
Чарли Дарвин
15 Сеп 2007 04:35
Мнения: 8,816
От: Bulgaria
Учебен секс в първия стачен ден
SINDBAD
15 Сеп 2007 06:22
Мнения: 6,430
От: Bulgaria
Бисер от честитката на министър Вълчев към учителите за днешния празник 15 септември:
Днес ще си позволя да кажа само няколко прости неща...
пълният текст на пост живковското обръщение е тук-http://www.focus-news.net/?id=f7360. Доста е забавно четиво-човека наистина има чувство за хумор..Ама днес и следващата седмица хич няма да му е до смях!!
dobadoba
15 Сеп 2007 08:35
Мнения: 5,891
От: Bulgaria
Честит 15-ти септември на всички Учители и Ученици. Пожелавам им успехи през новата учебна година.
Бармалей
15 Сеп 2007 08:52
Мнения: 15,926
От: Bulgaria
Dobadoba и от мен ...много здраве, късмет и добролюбие...



_________________________________________ _
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
Каменарче
15 Сеп 2007 08:59
Мнения: 163
От: Bulgaria
Слушах снощното обръщение на Вълчев за 15 септември. Този човек е опасен за българското образование УЧИТЕЛИ , НАПРАВЕТЕ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО , ЗА ДА СПАСИТЕ ПРОСВЕТАТА НИ ( или това което е останало от нея ) от този циничен и нагъл ходеищ учебник по PR. От изявлението му излезе , че българското училище има една хубавата традиция да се открива новата учебна година с тържества , а сега учителите мачкат тази традиция заради егоистичните си искания за пари и така развалят празника на децата .
Разделяй и владей — нали така Вълчев ? Но запомни да противопоставяш родителите и децата на хората , които са им се посветили на българските учители , е ПОДЛОСТ , която прилича само на много подъл и вероломен човек . Ти си такъв .
crow
15 Сеп 2007 09:52
Мнения: 773
От: Bulgaria
А министъра знае ли колкото един петокласник ? Съмнявам се като съдя по начина му на изразяване, но какво му е чудното - поредния министър-парашутист...
Dedovec
15 Сеп 2007 10:18
Мнения: 3,803
От: Bulgaria
В българското общество имаше една хубава традиция да се уважават учителите и училището. Сега неуважението започва от министрите.
Графът
15 Сеп 2007 10:23
Мнения: 4,109
От: Bulgaria
За малките ученици мисля – особено за първокласниците. Какъв е този ден в тяхното съзнание.
Учителите очевидно изобщо не мислят за тях.
Тестът е ясен...


______________________
Четенето изморително, мисленето - главоболно... Барем писането остава!
hamer
15 Сеп 2007 11:12
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Отношението на всички власти към учителите и образованието ми напомнят един виц: Питат едно момченце - Ти защо сложи кабърчета под чаршафа на сестра ти? А момченцето отговаря - Защото ПОСЛЕ тя ме наби.

Властите /момченцето/ гтодини наред с бездействието си допринесоха за унижението на учителите и смриването на професията учител в дъното на социалната стълбица, което естествено повлия съществено и на качеството на работата им и сриване на цялата образователна система. А сега, когато учителите /сестрата/ надигнаха глави и започнаха да настояват за правата си, същате тези власти заявявт, че първо трябва да има качество и после добро заплащане
daskala
15 Сеп 2007 11:19
Мнения: 5,537
От: Bulgaria
Каменарче, - За да покажем на минстърчето, че родителите са учителите, на родителските срещи в началото на учебната година ги помолихме да се разпишат в списъци. Трите имена, училището в което учат децата им и ясно упоменато, че застават зад нашите искания. Списъците са изпратени в МОН.
Графе, - Децата не са лишени от първи учебен ден. Откриване имаше във всички уч. заведения, само, че с един час по-късно. Българският учител не е безочлив. Да си учител не е професия а призвание!
mmm07
15 Сеп 2007 11:36
Мнения: 5
От: Bulgaria
MOH = БНБ
Графът
15 Сеп 2007 12:08
Мнения: 4,109
От: Bulgaria
daskala, именно призвание! Затова не променям мнението си за случая.

______________________
Четенето изморително, мисленето - главоболно... Барем писането остава!
grushenka
15 Сеп 2007 12:58
Мнения: 280
От: Bulgaria
Стига глупости. Защо се лъжем? Да, да си учител е призвание, но колко от сегашните учители са учители с призвание? Твърде малко................
zemi si
15 Сеп 2007 13:07
Мнения: 408
От: Anguilla
Ако учителите клекнат пред комунистическите шантажи и изнудвания трябва да бъдат уволнение на секундата, защото това ще значи че могат да научат децата само на робско овчедушие пред простаците.
Петко Фенерски
15 Сеп 2007 14:36
Мнения: 806
От: Bulgaria
Да си учител не е професия а призвание!

Но Вълчев е далече от проблемите на хората, за които отговаря. Защото даже учениците от една елитна гимназия по-добре от него разбраха факта, че 15 септември СЕ ОТРАБОТВА, но само от учителите, защото за децата денят, който се отработва НЕ Е БИЛ работен (учебен). За тях е била ваканция.

Затова реално НЕ може да наказват учителите затова, че не не са изпълнили заповедта за 9 часа.

Но част директорите у нас СА много ограничени, други са роднини и СЛЯПО изпълняват заповеди.

Вх, г-н Вълчев, едно да си в борд и да гласуваш бе да те наблюдават, и да получаваш пари за въображаеми "консултации".

Друго е, да имаш някаква представа от право. Елементарна поне.

XYZxyz
15 Сеп 2007 14:50
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda

Сега в България управлява най-дясната част на мафията управляваща България след 1989-та година. Става много интересно, когато пишман-десни форумци критикуват най-дясната политика и славословят по-малко дясната политика. Лява и даже центристка политика, партии и политици в България няма - от значимите в последните 17-18 години разбира се. Сега тройната коалиция с най-дясната политика в последните години, едва ли ще отстъпи без бой от исканията на учителите - все пак дясната политика е това, което досега правеха - например плосък данък = по-висок данък, по-високи осигуровки за работещите и по-ниски за дебеловратите бизнесмени. Сега някакви си учители искат да не умират от глад, как пък не - тройната коалиция ще им покаже дебелия край на тоягата.
Zomby
15 Сеп 2007 20:04
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Доколкото бях скептичен, че най-мачканото и плашено в България съсловие наистина може да се вдигне на стачка, от една седмица съм се залепил за един от местните координатори на Синдиката на българските учители и наблюдавам процеса. Ще почна наопъки: по БТВ съобщиха окръзите, в които стачка не е имало - между тях и Великотърновски. Във Великотърновски окръг стачка не е имало единствено в град Полски Тръмбеш. Във всички останали градове са стачкували средно около 80% от учителите. Пак по телефона (имаше някакво копче, което го включва на говорители, т.е., чуват всички в стаята), слушах информацията, която си препредават координаторите. Навсякъде в страната средно около 80% -(изчисляваха си ги там, аз не съм силен по процентите), включително и в детските градини. По БТВ обявиха информация от министъра - само 10% били. Показаха (по БТВ) две училища - стачкуващо и нестачкуващо, в нестачкуващото учителите си стояха в стаята с лентичките - точно това, което се прави по време на стачка. Ако продължа отдзад напред, от седмица тече усилено плашене по всички линии - нямало е учебно заведение в окръга, в което полицията не е ходила на посещение - уж за да провери, възможни ли са безредици. Плашат учителите с някакви загадъчни и тайънствени мобилни групи, които, по думите на един от районния инспеторат, масово тиражирани от всички, "на учителите мамата им ще разкатят" - все едно че в тях са Данко Хаирсъзина и компания. На директорите е спуснато указание, че ако учебната година не започне навреме, ще бъдат уволнявани. Смееха се тука на една директорка, която, докато учителите си стоели с лентичките в стаята, търчала да вдига знамето, после да пуска химна. После се чучнала на вратата да чака мобината група. Учители, деца и родители, естествено, нямало. Едва ли ще го отчетат това училище като стачкувало. Казано с две думи, на Вълчев, както и на всички от неговия контингент, главно гащите му са жълти. Плаши и лъже, и разчита, че ще се хванат на мазната му физиономия. Е, на БСП-арите пък са червени, което не е чудно - нали Доган и компания винаги са зад тях. Но: това не е министър, а отрепка.
Zomby
15 Сеп 2007 20:12
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Графът 15.9.2007 г. 10:23:32 За малките ученици мисля – особено за първокласниците. Какъв е този ден в тяхното съзнание.
Учителите очевидно изобщо не мислят за тях.
Тестът е ясен...

Ако някой изобщо мисли за тях, графе, това са точно учителите. Не тия, дето настроиха хотелите, и сега им трябва обслужващ персонал. И дето плащат на циганин за гласа повече от едномесечна ученическа стипендия за отличен успех. А те са се уплашили НЕ ОТ ТОВА, ЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ДАДАТ МАЛКО ПАРИ НА УЧИТЕЛИТЕ. Уплашили са се от това, че АКО НЕДАЙ БОЖЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО НИ ПАК СЕ ОКАЖЕ НА ПЕТО МЯСТО ОТ 90 НАБЛЮДАВАНИ СТРАНИ, както беше допреди петнайсетина години - и УЧИТЕЛИ ГО БЯХА НАПРАВИЛИ, НЕ НЯКОЙ СКАПАН МИНИСТЪР, то с далаверата лумпените и евтината работна ръка ще се свърши. От това ги е страх, не от друго!
daskala
15 Сеп 2007 21:34
Мнения: 5,537
От: Bulgaria
Зомби, - Да, наистина страхът от умни и интелигентни хора ги кара да треперят. И наистина ЩЕ ТРЕПЕРЯТ! Страхът може да те облече и дори в несъразмерно ученическо сако! Да си шут никак не е лесно! Особенно царски!
Dedovec
16 Сеп 2007 00:02
Мнения: 3,803
От: Bulgaria
Zomby,
Добави мнение   Мнения:20 1