Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Цунами от скандали разбива имиджа на сумото
Добави мнение   Мнения:6 1
mumoko
10 Ное 2007 04:35
Мнения: 3,365
От: 0
Браво Георги, Браво Филипов! Браво за идеята да се напише статия за сумото и последните новини около него. Браво!!!!


Проблемът, Филипов, е че достоверността на написаното зависи от гледната точка. Докато си останеш проЗ(то) балкански журналист ти ще виждаш "цунами от скандали" в сумото като някакъв прецедент вещаещ колапс пред сумото като спорт. Да ама, не!


Аз бих казал, че има страхотна отчетност и бързи действия срещу провинилите се. Защото този спорт е и хилядолетна традиция. И хората гледат да я съхранят. Проблемът, Филипов, в този случай, че че са замесени много чуждестрани рикиши в този спорт, а колкото и да си кривим душата японците като островни хора са си расисти и националисти, и винаги търсят начин да направят сечено на гайджин. За наша радост, Калоян е голям като човек и много над тия неща, достатъчно умен да не се забърква дори с някое изказване в които и да е от скандалите. Гледай на нещата като на нормалните процеси във всяка сфера на човешката дейност, а именно борбата за власт и чат-пат желанието да се скътаеш днеска от работа.


Да не би да няма скандали във футбола, тениса и други спортове? Има но много малко от тях се адресират с подходящите мерки и строги действия. Дори след скандала в Калчото мин. година интересът към италианските отбори продължи и след титлата на Милан в ШЛ сякаш хората бяха забравили за участието им в него. Това че о/о 2000 души са дошли по-малко на този Есенен турнир нищо не означава. В последните дни беше тъпкано.
mumoko
10 Ное 2007 04:39
Мнения: 3,365
От: 0
Скандалите за подпкупи са безумни - ако беше преписал още малко откъдето си видял тази статия, щеше да разбереш, че скандалите за продадени мачове произлизат от интервю на бивш сумист от 80те години, които казва в местния вариант на 168 часа или Жълт Шок - Гендай шюнкан, че на него са му предлагали пари през 80те години и прави заключението, че със сигурност тази практика трябва да има и днес.


Те това е. Без доказателства - препдоложения само, че нещо може би го има.


Като се цитира източник, много е важно да се направи разследване що за вестни, сайт или медия поднася информацията. Няколко седмици по-късно след тази новина седмичното списание на крайно левия вестник "Асахи" написа статия, че примиерът Абе има връзка с някоя от сътрудничките си. Естествено там вече гаварата не можеше да остане незабелязана и списанието се изивни и веднага плати обезщшетение.
mumoko
10 Ное 2007 04:45
Мнения: 3,365
От: 0
Аса!!!

Монголецът е най-голямата издънка в сумо историята досега. Голям боец, изключителни хватки но много малка личност. По време на властването му като йокодзуна - дръпна плитката на Миябияма в края на схватка не на тренировка а на официален турнир - там го наказаха. Задържали са го да троши кола на улицата. Ожени се и се кротна. Ако има теория на коснпирацията си мислех, че Котомицуки ако вземе предния трунир дори щеше да се откаже. Но просто няма достатъчно силен и псотоянен японец, който да го измести! А след седем години местните си искат и местен йокодзуна.


За данъчните му афери се спомена веднъж. Стейбълмастъра каза, че са назначили данъчен инспектор и ще предадат репорт на федерацията. Предадоха го. В последствие нищо не се чу.


Да има вероятност да са е потулило, но това е Япония, по-скоро не.


Филипов сети се колко тенисти да речем Бекер или Граф имат и до ден днешен без да отричат и с хиляди адвокати и данъчни специалисти проблеми с данъчните в собствените си страни.


Пак казвам - думата е отчетност
mumoko
10 Ное 2007 04:49
Мнения: 3,365
От: 0
Наш Калоян!!!


Кво да кажа? Много готин човек, личи си, че е човек от народа. Няма проблем да отиде и да излезе на заведение с 20 бг студенти в Токио. Нещо което като кажеш на някой монголец не може да повярва, защото нито Хакухо нито Аса ще паднат толкова ниско, щото са се взели за звезделини.


Филипов, чети по-внимателно, от където си го преписал това. Наш Калоян е контузен, на предните пет турнира няма нито веднъж записан повече от 10 победи. Дори и да не беше контузен едва ли щеше да преодолее тази граница.


Ключът, Филипов, се крие в това, че той до средата на годината играеше с хенка - отдръпване назад при тачиаи-а, нещо непресъщо за оодзеки дори. Сега си сменя техниката и съвсем сериозно е догодина да го очакваме да направим пробив. Стига дясното му коляно да му го разреши.

Suomi
10 Ное 2007 11:55
Мнения: 13,732
От: Finland
мумоко
със сигурност твоите твоите думи са много по-интересни от статията.
KZB
11 Ное 2007 11:03
Мнения: 6,560
От: Bulgaria
И тука дългата ръка на Н.С. и казионото БФС са дали отражение...
Добави мнение   Мнения:6 1