Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Шофьорската пуйка
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:99 Предишна Страница 3 от 5 1 2 3 4 5 Следваща
Gozambo
22 Ное 2007 17:14
Мнения: 7,892
От: 0
Руските агенции съобщават, че средната продължителност на мъжете в Русия е 60 години. Истинската цифра е 52. Толкова живеят средно.
bgtopidiot
22 Ное 2007 17:28
Мнения: 11,702
От: Bulgaria
Ей го нивото и на другия "американец" - Гонзото, пък после се обиждат що им викат, че са тъпи. Тотална липса на информация за каквото и да е, обаче с важен вид изказват авторитетно изглеждащи идиотщини. Явно те под "руски агенции" си представят нещо като селото, в което живуркат, или като в България, дето има две агенции (БТА и БГНЕС) и всички останали вестници преписват от тях.
В Русия има над 40000 медии, папуняци. Има независими, има на олигарсите, има проправителствени, има финансирани от американски фондове, има финансирани от китайската компартия, има финансирани дори от профашистки движения. И всеки от тях си пише нещо свое. Мислещият човек затова е мислещ, че може да анализира и съпоставя прочетеното в различни източници, както и прави разлика между хладните икономически факти, дадени в доклада на Световната банка и някакви неназовани руски агенции или вестници.
А че има проблеми в Русия - има, разбира се. Само че тръгнеш да отговаряш културно на некой от тия малоумници с факти и веднага се струпа цяло ято от пипирудки и гонзювци, дето се освобождават във форума от натрупаната в Америка отрицателна енергия.
bgtopidiot
22 Ное 2007 17:39
Мнения: 11,702
От: Bulgaria
Та да преповторим с Гонзито (тъй като бабето явно е в транс от бързото мрене на руските мъже) .
Тази тенденция не е от вчера, но е отбелязана и в доклада на Световната банка за този месец , който си е публично достъпен. На Русия й трябват към 3млн. имигранти до 2020г., тъй като проблемът не е толкова в отрицателния прираст, а в стареенето на населението.

Това съм го написал аз. Кажи си, Гонзи, с кое от горенаписаното или горецитираното искаш да спориш посредством позоваването на "руските агенции" ?
gregory
22 Ное 2007 17:41
Мнения: 555
От: Bulgaria

Грешиш, БГТОПИДИОТ, грешиш.Изобщо не се чувствам обиден. Ако по твоята скала ТИ се имаш за УМЕН, аз приемам определението ти за мен "ТЪП"като КОМПЛИМЕНТ!
2008
22 Ное 2007 17:49
Мнения: 2,461
От: Poland
Баев, ами като се пишат неверни неща и вестникът става неволен проводник на фалшива и непроверена информация и показва ниЗко редакторско и коректорко умение и тотално непознаване на родния (си) език, е даден шанс за коментар във Форума.
So, ти така като интелигентно образувание на природата, би ли ми казал къдЯ съм гЪ убъркъл в писанията си!?
Anything Else?
bgtopidiot
22 Ное 2007 17:50
Мнения: 11,702
От: Bulgaria
Не се шашкай, бабе. Докато се кефиш на руските агенции ще ти прочета кратка лекция за някои основни икономически лостове, свързани с възрастта на населението.
Ако цинично се абстрахираме от това, че говорим за хора, то всяка държава има полза най-вече от трудоспособното население, тъй като то качва БВП. Пенсионерите изискват грижи и разходи, те тежат на работещите, и затова в по-бедните държави като България например, повечето управници на теория биха предпочели те да измрат. Ако погледнем на нещата също толкова цинично както радостта ти по повод смъртните случаи след употреба на алкохол и алкохолизма, то държавата се освобождава от разходи. Когато Световната банка говори за стареене, тя има предвид стареенето на трудоспособното население, а не пенсионерите. Точно там е по-големият проблем на Русия, тъй като има капацитет за ръст във всички области, но не достигат работници. А в Русия не всеки чужденец има възможност да се справи, независимо от това, че му плащат добре. Аз съм сигурен, че повечето българи, които пишат във форума от Русия, не са там, щото много обичат страната, а са най-вече поради финансови и икономически съображения. Много от тях изкарват там повече, отколкото ако биха отишли в Щатите например, да не говорим за ЕС.
2008
22 Ное 2007 17:51
Мнения: 2,461
От: Poland
Ето, и негово величество БГТопИдиотът е сред нас.
Ще очаквам точни корекции и атаки на написаното от мен, само да не излезне накрая, че и шофьорските книжки са като талоните за храна!

Редактирано от - 2008 на 22/11/2007 г/ 17:53:54

Gozambo
22 Ное 2007 17:51
Мнения: 7,892
От: 0
Предполагам, че стареят жените. Предполагам дори, че остаряват рано.
Застаряване на нацията не означава по-дълъг живот, а по-ниска раждаемост.
Но за мъжете такива са данните. Алкохолът ги съсипва и най-вече пиенето без мезе. Със самогон и краставици-туршия трудно се даяни до пенсия.

Редактирано от - Gozambo на 22/11/2007 г/ 17:52:47

2008
22 Ное 2007 17:51
Мнения: 2,461
От: Poland
Марксе, кога некой си мерят ония работи не размахвай гол комунистически задниk, за да не ти се харесат последствията от сблъсъка.
bgtopidiot
22 Ное 2007 18:00
Мнения: 11,702
От: Bulgaria
Алкохолът ги съсипва и най-вече пиенето без мезе

Това също е голяма глупост и непознаване на ситуацията.
В Русия едно време е било доста трудно без алкохол и храна поради чисто климатични особености. Неслучайно най-големите потребители на алкохол в Европа са скандинавците и руснаците. И немците пият много, но пият по-леки питиета.
Проблемът при пиенето на руснака е не че пие прекалено много, а че пие прекалено бързо. Но без мезе не може. Без мезе обръща първите две по 150 грама. Ама цял ден преди това е ял огромни количества месища, супи и чорби и е изпил 5 литра чай. Мезета като солени краставички, мариновани гъбки, селедка, варени картофи са си типично мезе към руското пиене. За изтрезняване има квас, зелев сок и какво ли не.

Редактирано от - bgtopidiot на 22/11/2007 г/ 18:01:53

2008
22 Ное 2007 18:04
Мнения: 2,461
От: Poland
БГ, сори мен, преди малко се събудих, та да си дойдем на думата за контингента неквалифицирани, неграмотни и неадекватни субекти, като цигани и затворници, които както изглежда са повече от 90 %, а онези квалифицираните, знаещи западни езици, с висок образователен и интелектуален ценз не са чак толкова "умни", за да Емигрират от своите държави към Русия, а се насочват, пак повтарям, като по-прости - към САЩ, КАНАДА, Западна Европа и най-вече Великобритания, където ще могат действително да се развиват свободно и усъвършенствуват безкрайно. На такива Емигранти, западните държави винаги позволяват да Имитрират на техните територии, а за Русия - забрави и не лъжи себе си, защото е много лошо да се самозалъгваш - не знаеш кой лъже и кой е излъгания, нъл тъй!?
Зевзек
22 Ное 2007 18:08
Мнения: 2,937
От: Bulgaria
Прирастът на населението в САЩ е 0.9% на година, на Русия е -0.5%, а на България е -0.8%. Минусът означава, че повече умират отколкото се раждат.
***
В САЩ имигрират 3 човека на 1, 000 души, в Русия 0.28 човека на 1, 000 души, а в Бълагрия имигрират - 3 човека на 1000 души (по-точно 3 човека на 1000 души население Емигрират).
***
В САЩ мъжете живеят средно 75 години, жените 80 години. В Русия мъжете живеят средно 59 години, жените 73 години. В България мъжете живеят средно 68 години, а жените 76 години.
***
Такива ми ти работи.
Gozambo
22 Ное 2007 18:11
Мнения: 7,892
От: 0
Идиотски,
кои форумци пишат от Русия? Колко пъти със сълзи на очи им се молим да кажат кои пишат от Русия и никой досега не се е обадил.
За застаряването и аз това казах. Намалява раждаемостта, а оттам се получава и застаряване на трудоспособното население. Мъжете застаряват средно до 52 години и спират да застаряват. Жените застаряват значително повече. Голямата разлика между продължителността на живота на мъжете и жените се дължи само на алкохола. За да хвърли топът един мъж на 52 години от алкохолизъм, той десетина години преди това е бил алкохолик, на когото са му трябвали около 3 петдесетограмки за да спрат да му треперят ръцете. А преди да се алкохолизира са му трябвали и десетина години отдадени на здраво пиене, за да се докара до описаното състояние. И как при това положение Русия няма да има производствен потенциал? Нали докато руснаците поркат някой трябва да работи?
Не че ние не пием, но пак гледаме да е нещо свястно и с подходящи мезета.
Зевзек
22 Ное 2007 18:11
Мнения: 2,937
От: Bulgaria
Проблемът при пиенето на руснака е не че пие прекалено много, а че пие прекалено бързо..... Без мезе обръща първите две по 150 грама.


След вторите две по 150 грама е вечe под столом.
bgtopidiot
22 Ное 2007 18:15
Мнения: 11,702
От: Bulgaria
Явно ми е ден да разяснявам понятия, та като съм тръгнал що да не ти помогна и на теб, 2008, колкото и да е безумно подобно начинание да наливам вода у продънена кофа.
За цигани не съм говорил, тъй като аз изобщо не ги смятам за каквато и да е работна ръка като цяло. Под неквалифициран имам предвид примерно строителен работник, а под квалифициран - примерно архитект. Един архитект ако се утвърди ще получава по-добри доходи в Щатите, отколкото в Русия или България и може да ис позволи по-висок стандарт. Но един строителен работник получава по-добри доходи в Русия, отколкото в Щатите. По същата логика строителният работник в България получава и по-висока надница в сравнение с професорите в България примерно. Но пък професорът в България може да преподава в 6 университета наведнъж, а строителният работник няма как да работи на 6 обекта (ако не е част от бригада за ремонти) . Много български лекари отиват да работят като анестезиолози или санитари в Русия, тоест загърбват специалността си в името на нещо друго - по-високи доходи и жизнен стандарт. По същата логика сравни българските програмисти, дето си изцъклят очите пред комповете по Америка за илядо-две иляди долара. За някои може би си струва, но според мен - не. Програмист дори и в България вече ги вади тези пари. Така че Русия ще продължава да придърпва хора, но най-вече се старае да върне собствените си граждани, избягали по време на прехода и олигарсите. Затова и създава тези мощни финансови програми за връщане на сънародниците.
2008
22 Ное 2007 18:20
Мнения: 2,461
От: Poland
Зевзек, ти си мръсен капиталист, империалист и враг на човечеството (някой под думата "човечество" разбират комюнизЪмЪ).
Само дето си напълно прав относно отрицателният ПРИ-раст, който е ОТ-раст и твоите опоненти отлично го знаят, но упорито отказват да приемат, вадейки доводи тип "Работническо Дело". Същото е и с думите Имигрант и Емигрант, които упорито се бъркат и ще се гелпят, понеже говориш на бетонни кратуни и искаш искрено да им помогнеш да не грешат из официални издания, защото, ако Форумът е "Чат" (коментари и разговори върху дадена тема), то писането на публикация - отговорност.
bgtopidiot
22 Ное 2007 18:21
Мнения: 11,702
От: Bulgaria
кои форумци пишат от Русия? Колко пъти със сълзи на очи им се молим да кажат кои пишат от Русия и никой досега не се е обадил

Аз знам поне двадесетина със сигурност. Личи си, когато някой пише за нещо, дето знае добре и го вижда всеки ден, а не по вестниците и туристическите брошури. А това, че не ти отговарят.. аз колко пъти съм ти отговарял примерно за каквото и да е? Няма смисъл да се общува с подобни на тебе в повечето случаи. Вие сте фанатици, кво има да ти обяснявам като в мозъка ти някои понятия са заложени по начин, по който в ранчото жигосват говедо. И да ти каже некои истини човек, то ти ще си дуднеш, че това не може да бъде, щото не може да бъде. нито спор става, нито някакво удоволствие от дискусия. Дето казваше Траволта в "Майкъл" дори и "битка!" не може да се извика. Скука.
Зевзек
22 Ное 2007 18:25
Мнения: 2,937
От: Bulgaria
2008,
Ти, брато, си забравил терминологията на камюнизЪма. Не се казва "враг на човечеството", а "враг на народа". Требе ти една специализация у Куба да си опресниш знанията.
Зевзек
22 Ное 2007 18:27
Мнения: 2,937
От: Bulgaria
Аз знам поне двадесетина със сигурност.
(дето пишели от Русия )!!!
ТОПЕ, ти съвсем уля брадата бе, пич. Нема ни един! На сите само сърцата са им у Русия, а дупетата - на Запад!
bgtopidiot
22 Ное 2007 18:31
Мнения: 11,702
От: Bulgaria
Е те тва имах предвид. Казвам некакъв факт, обаче Дзевдзеко си знае неговото, немало ни един... Ами кво сега, да споря ли? При положение, че не живея в LA и почна да се правя, че живея там, то един Христофор няма ли да ме хване примерно? Така и аз съм се убедил кой има понятие от това, което пише, а кой се прави на интересен. Когато Рицаря примерно обяснява във форума как се е борил със светещата в зелено селедка, то мога да се закълна 100% , че го е правил той, а не прави преразказ. Когато Дифендъра пцеу Путин, аз му вярвам, че е в Русия, вместо да мисля, че е в Щатите, щото не съдя по политическите му възгледи, а по фактите, които изпуска в изказванията си, колкото и да се крие откъде пише.
Добави мнение   Мнения:99 Предишна Страница 3 от 5 1 2 3 4 5 Следваща