Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Шийлдс се подложил на детектор на лъжата
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:27 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Manrico
26 Дек 2007 23:49
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
кой резултат НЕ е удобен за съобщаване от НЕбългарските медии или НЕбългарските полицейски, прокурорски и съдебни институции в случая?!
Излиза, че този:
THE International expert who carried out Michael Shields’s lie detector test today said the LFC fan “must be freed”.

British Polygraphers’ Association chairman Don Cargill said he was telling the “absolute truth” when he denied attacking waiter Martin Georgiev.

Mr Cargill, who has had talks with the government about using his techniques in criminal cases, said Justice Minister Jack Straw should personally see the results of the test and pardon Michael.

Mr Cargill said: “In my professional opinion Michael Shields did not assault Martin Georgiev, nor was he anywhere near the scene of the assault. Absolutely not.

_______________________
And if I spend somebody else’s money on somebody else, I’m not concerned about how much it is, and I’m not concerned about what I get. And that’s government.
Milton Friedman, Fox News interview (May 2004)
paragraph39
27 Дек 2007 00:00
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
MANRICO,
Имай своите НЕудържими "рекламации" към форумеца тук с ник "SANTA CLAUS", а НЕ към мен!!!
Негови, а НЕ на "Параграф39", са написаните в постинга му по-горе думи: "Подложен на детектор на лъжата ама какъв е резултата никой не казва.." ! А аз само коментирам Информацията, която намерих в тези негови думи!
Впрочем, във Великобритания ПРИЗНАВАТ ли се за Доказателство/НЕоспоримо ли?!/ в съдебен процес показанията на Детектор на Лъжата!?? А?!

Редактирано от - paragraph39 на 27/12/2007 г/ 00:00:59

rki
27 Дек 2007 00:31
Мнения: 20,973
От: Albania
Ей-й, к'во го дъвчете т'ва английско пиянде?
Та чак го съжалявате, че е "жертва" на българската правосъдна система!
Аре, ако беше разбил главата на някой ваш близък или приятел щяхте да му искате кръвта!
Meto ot Interneto
27 Дек 2007 13:25
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Доколкото съм чел за случая, присъдата на Шийлдс се основава на много силни веществени доказателства и свидетелски показания - Шийлдс е разпознат като извършител на само от потърпевшия, но и от куп още свидетели, вкл. чужди туристи. Има и биологичен материал от местопрестъплението, който е на разположение на всеки, който иска проверка - вкл. и в известната лаборатория в Бърмингам, която сега изследва материалите по нашумелия случай Маккан. Такава проверка никога не е била искана от британските власти.
Няма разумно съмнение за вината на Шийлдс. Присъдата на българския съд е валидна, както е валидно и намалението й от 15 на 10 години затвор.
Отново, пак доколкото познавам английските наказателни процедури, всеки осъден, признал вината си, може да бъде освободен след половината от тарифата, която му е отсъдена. Това се решава от т.н. "Парол Борд".
Шийлдс не признава вината си. При това обстоятелство вероятно адвокатите му го съветват, че единствения начин да убеди борда да го пусне, е да прави финтове като тоя тест с "детектор на лъжата". За да не сметне борда, че не се е покаял, а че може би е невинен.
Може би няма нужда от тоя напън - в момента в британските медии върви една ксенофобска кампания във връзка със случая Мадлин Маккан. Потърпевша е "некомпетентната португалска полиция", затова, че се е осмелила да подозира родителите на изчезналото дете.
Така че е много вероятно Шийлдс да бъде пуснат след като излежи половината от присъдата си. И лично аз нямам нищо против това - всеки млад човек прави грешки. Колкото и да са сериозни, всеки трябва да има право да ги поправи.
Това дето ме дразни е сляпото чуждопоклоничество, което смърди от коментари, като тоя на Манрико.

Редактирано от - Meto ot Interneto на 27/12/2007 г/ 13:28:33

овца последна
31 Дек 2007 00:41
Мнения: 2,011
От: Bulgaria
Австралиеца в София явно е тръгнал по пътя на Шийлдс.
овца последна
31 Дек 2007 07:46
Мнения: 2,011
От: Bulgaria
Преди време беше писано от мене:
След като сме овце и отчетът ще бъде като за овце. Утре като изкарат ножа да ни колят, заради някоя по продуктивна порода, блеенето по форумите няма да ни спаси. .....

Явно австралиеца подобно на Шийлдс знае че тука всичко може да остане ненаказано , хората му се привиждат като овце и най- естественото нещо е да извади ножа да си гътне някоя.

Редактирано от - овца последна на 31/12/2007 г/ 07:50:03

Добави мнение   Мнения:27 Предишна Страница 2 от 2 1 2