Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кореспондиращ със седем+ форумци
Добави мнение   Мнения:1 1
bot
11 Апр 2008 01:27
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Служебна кореспонденция - етап преди FAQ:

SedalginNeo
Мерси за бана bot! Можеше поне да си направиш труда да ми обясниш защо. Но вече може и да не се напъваш! Поне виждам че дотолкова ти стигна акъла да разбереш бъзика с "половината не е ..... ". Ако налееш още малко сиво вещество в канчето, ще разбереш и истината за поръчковия характер на вестника!


From: bot@segabg.com
To: *****@hotmail.com
Subject: RE: SedalginNeo
Date: Tue, 8 Apr 2008 13:08:19 +0300

Здравейте,



1. Обяснения се дават само в рубрика “Помощ” или по мейл. Ако участникът е нов, му се дава линк към Правилата и в самия форум, тъй като често се пропуска четенето им в процеса на регистрация, независимо от изразеното съгласие за спазването им. Също така, когато нещо не ви е ясно, се четат предварително форумните правила и темата за често задаваните въпроси и отговори - http://forum.segabg.com/topic.asp?topic_i d=78259 . В случая сте били получили краткосрочен автоматичен бан. Какво е това, как се получава и кога изтича го пише пак там.

2. Когато се правят забележки е нормално да се посочват, а не да се обвинява и обижда екипа на вестника, че е поръчков, поради това, че някой коректор е натиснал буквата “л” вместо съседната “р”. Това е нарушение на т.1.1. Да се искат обяснения дори от модераторите под дописка на вестника е смехотворно, този въпрос е обсъждан многократно и е посочено къде се прави това също толкова многократно. А ако имате претенции към вестника – пишете на редакцията – едва ли мислите, че някой от редакцията ви чете задължително и знае какво сте писали. Форумът задължително се чете само от модераторите, а тяхната работа е да съблюдават спазването на форумните правила, а не да отговарят на оплакванията и претенциите относно редакторската и коректорската работа или журналистическото качество на дописките – за тази цел има редакция и редакционен имейл.

3. Фамилиарничането на “ти” и подобен гаменски тон в служебна кореспонденция не са препоръчителни.

4. Забелязах, че сте нарушили и т.2.5 – опит за заобикаляне на краткосрочен бан с друг ник. Чакам извинение към мен и колегите за изгубеното време (триене и мейл-кореспонденция) или пък, ако не смятате, че е необходимо, то ще се надявам, че до другата година ще си направите труда да прочетете форумните правила, както и FAQ-темата.


From: ***** [mailto:*****@hotmail.com]
Sent: Tuesday, April 08, 2008 2:55 PM
To: bot
Subject: RE: SedalginNeo



Ура! Дочаках отговор!
Имейлът си към Вас го писах точно от рубриката Помощ и то веднага след изтриване на първото ми мнение. След като не получих отговор, чак тогава написах второто си мнение със шегаджийското извинение. Проверете си хронологията на събитията преди да ме критикувате за рубриката Помощ! И следващото Ви обяснение с буквите "л" и "р" е като за първолаци. Само по тези 2 букви ли се различават според Вас "парен" и "дизелов"? Това като намек за езиковите Ви познанията ли да го възприемам или като опит да ми покажете представите си за моето ниво? По-нататък - не съм обидил екипа че е поръчков, а че статията и половината вестник е пръчков. Това не включва целия екип, нали така? Нека да сме коректни щом толкова държите! Освен това откога констатациите за нивото на вестника се приемат за обвинения и обида? Вестникът сам се е снижил до това ниво, за което аз съм последният който носи отговорност! Но да продължа - не случайно посочих в мнението си под псевдоним Mefistofel (точно това което сте изтрили и то точно под поредния поръчков материал за USB порта), че става въпрос за SedalginNeo. Причините са три - първата е за да наблегна точно под тази статия, че присмиването на журналистическото плиткоумие ден преди това е повече от резонно и онеправданият в случая съм аз, втората за да ме забележите със сигурност (пак под тази статия) и да се замислите доколко е бил правилен бана и третата за да раберат и форумците какво как и защо се случва. Поне тези които успяха да го прочетат. Прибегнах до пряко посочване на втория псевдоним, защото сутринта видях че намекването ми от 08.04.2008 01:21:10 не Ви е било достатъчно. Ето за това става въпрос (вижте 2-ро и 4-то мнение): http://www.segabg.com/online/article.asp? issueid=2942§ionid=4&id=0000701
Така че не си приписвайте заслуги че сте забелязал нарушение на т.2.5!
Фамилиарниченето на "ти" е повсеместно разпространено в България, включително и в медиите, като израз на балканският ни манталитет. Когато към Вас се обърнат на "ти" в магазин, фирма и учреждение и направите на тях забележка (ако сте го направил сте сигурно вторият след мен), тогава ще приема недоволството Ви по точка 3. от писмото/имейла. Засега въпросът остава открит и минава в графата "опит да се включа в критериите на стадото".
По повод очакваните от Вас извинения в т.4 от писмото/имейла - нали сам твърдите че това е част от задълженията на модераторите, да преглеждат и коригират мненията. Мислите ли че е нужно да се извинявам за това, че някой си върши работата? Не е ли по-правилно аз да очаквам извинения за избирателно свършена работа? Ако държите, ще ви посоча и примери от форума как някои са наказвани за това, което при други се толерира. Естествено само по имейл. Не смятам да участвам повече във форума. Нито догодина, нито когато и да било (между другото отдавна съм запознат с форумните правила, затова и споменах избирателност при прилагането им). Без да ме разбирате погрешно - това не е опит да се правя на обидена ученичка. Просто не мисля че след тази случка както вестникът, така и форумът ще си заслужат вниманието ми.
Поздрави и от мен


bot:
Здравейте,

1. Не знам къде и на кого сте писали, но в рубрика “Помощ” няма ваш постинг, в което можете да се убедите и сами - http://forum.segabg.com/forum.asp?forum_i d=50 . Както и няма изтрит постинг в тази рубрика от близо седмица.

2. Не съм ви чел какво сте писали с друг ник, технологията е, че само се отбелязва нарушение по т.2.5 , дори не се трие в повечето случаи, за да се спестява време. Ако даден участник има какво да казва на редакцията – пише на редакцията (редакционен имейл или през формата за обратна връзка), ако има да казва нещо на модераторите – пише на модераторите (модераторски имейл или рубрика “Помощ”). Под дописките всяко споменаване на модератор (bot е общ модераторски ник) се трие.

3. Задълженията на модераторите са да следят съблюдаването на форумните правила, което и правят. Смея да твърдя – достатъчно добре, не наемам дилетанти. Отговарянето по мейл не е задължение на модераторите при ясно определени нарушения, както е във вашия случай – прави се за удобство на участниците, а това евентуално спестява и време на модераторите за в бъдеще, тъй като целта е участниците да спазват форумните правила, а не да се банват – банът е само средство, а не самоцел.. За извинението явно не сте разбрали – във вашия случай е отбелязано грубо нарушение (т.2.5) и на практика случаят е приключил – получихте едногодишен бан. Извинението просто беше вариант, който ви се предоставя като компромис и означава следното: разбрали сте къде грешите и се извинявате като вид морално удовлетворение спрямо модераторите за допълнително свършената работа (издирването и удължаването на срока на бана на предишния ви ник се прави ръчно, а не автоматично и отнема поне 3 минути като операция), а пък те в резултат на това ви връщат в рамките на автоматичния краткосрочен бан. Никой не ви кара насила да се извинявате, разбира се, особено ако не разбирате защо. Статуквото се запазва и с това казусът приключва.

Поздрави


-----Original Message-----
From: *****[mailto:*****@hotmail.com]
Sent: Thursday, April 10, 2008 9:59 PM
To: bot@segabg.com
Subject: Vsichki shte go prochetat



Всъщност имам по-добра идея - следният текст ще бъде препратен не само на 7-те форумци с които поддържам връзка + Zmi, ще бъде препратен на целия форум, на всички. Всеки който участва с истински имейлов адрес във форума ще го прочете и ще си направи извода!
Ето го и компромиса: статуквото остава - няма никога да участвам във форума, не искам и да ми анулирате бана, безсмислено е, но не получа ли извинение до 3 работнидни (вторник 15.04.2008), същото ще стане достояние и на редакцията. И не само!

RE: SedalginNeo‏

From: ***** (*****@hotmail.com)
Sent: Thursday, April 10, 2008 6:36:57 PM
To: bot (bot@segabg.com)


Този път наистина ме разочаровахте!!!
Не очаквах че сте и лъжец!!!!!!!!!!!!
НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ!!!!!!!!
Форумецът с псевдоним "Zmi" е моя роднина. Живее във Вашингтон и пише оттам. Коментарът Ви под нейното мнение е абсолютна измислица и безсрамна лъжа!!!

Ето го коментарът и нашата кореспондеция. Къде ми споменавате за съкращение на срока на бана ГОСПОДИНЧО? Само плачете че съм ви изгубил 3 минути, които така или иначе ви влизат в задълженията и извъртате същността на събитията в смисъл че ме наказвате, след като достатъчно ясно Ви обясних, че се отказвам понеже вестникът и форумът не са достойни за вниманието ми! От този момент и Вашата особа!!! Освен със Zmi, редовно кореспондирам с още 7 форумци! Бъдете сигурен, че само след няколко минути цялата ни корепонденция включително измамата ви ще станат И ТЯХНО достояние! Те ще се погрижат за по-нататъшното й разпространение с неизбежният коментар на искреността Ви!
Добави мнение   Мнения:1 1