Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Плащаш данък в последния момент, внасяш левче отгоре
Добави мнение   Мнения:5 1
Art
26 Апр 2008 08:54
Мнения: 563
От: Bulgaria
"Покрай задаващата се дълга ваканция и навика на българина да оставя всичко за последния момент е възможно компютрите да прегреят и ..."
...
Отново данъкоплатецът бил виновен за възможния пореден неандерталски сценарий.
Chicho Dr.
29 Апр 2008 06:30
Мнения: 8,006
От: USA
В Америка може да си комунист (похвално е дори), може да си фашист (гледат те през зъби - от собствен опит), ислямист говорещ за атентати (на всеки ъгъл), кукускланец (предимно в родния Правец - Тексас) и всякакъв друг чешит, няма да те закачат. Но, ако не си палтиш данъците - дупе да ти е яко в преносен и прав смисъл - отиваш в панделата. Еле, ако пък си известен - тогава дупетиите ти на които трябва да им е яко се увеличават многократно.
Dr_Doolittle
29 Апр 2008 21:21
Мнения: 83
От: Bulgaria
Ха-ха -ха американската данъчна декларация се състои от 2 страници-US Individual Income Tax Return, за фирми е 4 страници , а българската най-малко от 18страници. ДГД българския данъкоплатец нали...
Да не говорим, че е написана много по-ясно и е разбираема дори за човек с гимназиален английски.
вижте http:// http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1040.pdf
Другарко Мургина-ааа
rego
30 Апр 2008 21:31
Мнения: 1,846
От: United States
Ти, Др. Дулитъл, попълвал ли си някога US tax return ? С всичките му там скеджуъли и разни други допълнителни форми става бая повечко от 2 страници. Сравнително сложната tax return е често поставяна в дебатите даже между кандидатите на президентските избори. Да не забравямее, че в България значително се опростиха нещата с въвеждане на плосък 10% данък.
Паисий
06 Май 2008 14:31
Мнения: 3,940
От: Bulgaria
Много е просто всичко! Просто данъчните трябва да приемат че важи датата на привеждането на парите и да не търсят лихви от хора подали платежното навреме, но поради забавяне (което не зависи от тях, с други думи са добросъвестни платци) парите са се получили със закъснение. Ако това не стане може би е добра практика тези които са платили лихви да осъдят данъчните за келешлъка им!
Добави мнение   Мнения:5 1