Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Забраната ми изтече, а не мога да пиша
Добави мнение   Мнения:3 1
БайМихал
28 Юни 2008 23:03
Мнения: 0
От: Bulgaria
Бот, позволявам си да постна под втори ник в темата Помощ, защото банът ми изтече, а аз още имам забрана. Опитвам се да пусна мнение в тема Спорт и получавам:

Забранено ви е да добавяте съобщения в този форум. Ако искате да промените положението си моля свържете се със системния администратор на bot@segabg.com


При това положение, ако бъда наказан, че съм използвал втори ник, единствено Вие сте виновен

Съвсем съзнателно използвам втори ник, защото не отговаряте на e-mail, който ви пратих.

Ако бъда санкциониран за използването на втория ник, няма да съжалявам, че няма повече да участвам във форум, *****.

Дълбоко разочарован

baj_michal

Редактирано от - bot на 29/6/2008 г/ 02:12:03

bot
29 Юни 2008 02:13
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Натиснете тук
bot
29 Юни 2008 03:07
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Ще пусна и по-дългички пояснения, щом не само новите участници допускат подобни грешки.

1. Теми на форумците са за нормални теми, а не за ръсене на квалификации относно останалите ви форумни колеги. Санкциите са по-сериозни и съответстват на проявения от вас стил - колкото по-сериозно нарушение, толково по-сериозен срок. В случая има и повторение на една и съща грешка, същото си позволихте и спряма друг форумен участник. Изобщо не ме интересува какво търпите и какво не търпите при положение, че не разбирате елементарни принципи. Правилата са за всички. И когато участник с петгодишен опит смята, че при нарушаване на най-тежката, общо взето санкция, тя няма да го сполети и важи само за "простосмъртните форумци", то ще го отнесе и ще си е виновен той, а не някой, който е спестил времето на реакция на модераторите. Отгоре на всичкото си позволявате определения спрямо други форумци в специализираната рубрика "Помощ" - това пък изобщо не виждам кой ще ви го търпи.
2. Своевременното информиране на модераторите е от полза и за самите форумци, а не само улеснение за нашата работа. Обяснявам. Независимо, че поддържаме форумите и сайтовете, за които отговаряме, на смени и в денонощен режим, то специално за вестник "Сега" нямаме ангажимент да го правим денонощно или през уикенда. Правим го, защото като се напише някое нарушаващо форумните правила съобщение в петък вечер примерно, то води след себе си цяла поредица свързани постинги. И ако се спазваше работния график, поет като ангажимент спрямо вестника, то на това съобщение щеше да се реагира в понеделник сутринта. Тази практика щеше да доведе до качване на броя на изтритите съобщения, повече банове и смислови дупки във форумните дискусии поради изтрити мнения или фрази с тридневна давност. Това че съм измислил схема, която да не натоварва финансово редакцията за този денонощен режим финансово, е съвсем отделна тема, но като модераторски действия и практика е най-разумното.
3. Ако смятате, че модераторите няма да забележат което и да е нарушение, то се заблуждавате. Всичко опира до времето. Колкото по-бавно се реагира - толкова повече шансове има да пострадат по-лабилни форумни участници. Трият се и нарушаващи правилата мнения отпреди половин година, ако се забележат днес.
4. Поради съображения за сигурност на администраторите, много от модераторските функции са ограничени спрямо IP-адреса на действие. Тоест, снощи като пример, бях при приятели в Италия, колегата ми от софийския офис нямаше правата да изтрие цялата тема, която отворихте, и се принуди да ми нарушава вечерната почивка, за да му казвам как да ви я трие. От което не бях възхитен, както можете да предположите. Повтарям, че не е и задължение на никого да реагира по това време, прави се, защото скоростта на реакция на модераторите е право пропорционална при постигане на положителен ефект в дадена конфликтна ситуация и си спестяват и те допълнително триене на потенциалния "шлейф" от постинги.
5. Рубрика "Помощ" е с предимство. Тоест, се гледа от модератор (и най-вече от мен, тъй като в 99, 9% от запитванията в нея отговарям аз) при всяка удобна възможност, независимо от часа (както е в случая). Това се прави за улеснение на форумците - да могат да получат своевременно помощ или отговор на въпрос. така че, бъдете така дабри, да си проверявате предварително информацията, преди да пишете тук. Самата идея, че снощи ви се налага бан, а смятате, че вече е изтекъл днес, не е логична - дори автоматичните банове са поне три дни и се намаляват само при определени случаи - разбиране на грешката и извинение за загубеното време, участие в инициативи на форумните участници, в които едно ограничение за участие би нарушило по-дългосрочен процес и т.н. И с какви очи смеете да обвинявате други за подобно възмутително държане? Когато Manrico получава бан, той го изчаква да свърши, а не пише с ник Manriko или да се прави на спец с анонимни проксита и други простотии, макар че несъмнено има техническите умения и познания да ни загуби доста повече от времето. Когато дори аз, (който мисля, съм единственият модератор тук, изявявал се и като участник) съм получавал бан, то и аз съм си изчаквал кротко, макар че не е било никакъв проблем да си го премахна собственоръчно. А дали ще участвате по-натам в този форум изобщо не е тема за тази рубрика - това си е лично ваше решение, за което никой друг не може да носи отговорност - щом не смятате, че правилата се отнасят за всички, че участници, които не могат да изчакат три дни от автоматичния бан, е правилно да губят допълнително моето и на колегите ми време в триене, банове и тем подобни неприятни неща, то прав ви път. И личните симпатии или антипатии нямат нищо общо - понякога наистина съжалявам, че форумът губи някого от по-интелигентните участници, но пък и толкова е бил интелигентен, щом не се е досетил, че обективността при прилагането на правилата е задължителна спрямо всеки участник, иначе се получава кочина. На един да му се размине, дори да е нарушил случайно или да не е преенил правилно, то следващият след него ще е напълно в правото си да претендира за модераторска необективност в отношението. Примери за това в интернет пространството - бол.
Добави мнение   Мнения:3 1