Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Коментиране на серии от текстове
Добави мнение   Мнения:1 1
Manrico
14 Юли 2008 23:03
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
На обсъждане подлежат публикуваните текстове, а не техните автори.
Туй - ясно, приели сме го, макар и да е ограничаващо - интересно например кой може да коментира съществено музиката на Бритън, без да направи връзка с хомосексуалността му. Обаче - dura lex, sed lex
Та значи само за уточняване на правилото питам. Когато текстът е част от поредица текстове, може ли да ги коментираме като цялост. Примерно - на този текст трябва да му се вярва толкова, колкото на предишния текст, в който Х беше обявен за честен и талантлив финансист. Или - този текст хвали нещо, както и предишният текст обяви У, написал вулгарен порнографски разказ, за сериозен съвременен български писател. Само питам, не пипам....

_______________________
And if I spend somebody else’s money on somebody else, I’m not concerned about how much it is, and I’m not concerned about what I get. And that’s government.
Milton Friedman, Fox News interview (May 2004)


Това е софистика.

Когато талантливият български автор (класик, великан и т.н. ) се олее и напише порнографски разказ (под порнографски разказ се има предвид порнографски разказ, а не мнението на средностатистическия форумен участник какво е порнография) , то се критикува произведението.
Когато същият този автор напише нещо, което да се харесва на средностатистическия форумен участник, то се хвали произведението. Съотношението, освен че показва нивото на произведенията на автора, показва и нивото на съответния форум на страничния наблюдател.

С други думи "предишния текст" също се е коментирал като текст и подобно сравнение няма основание. Ако някой е коментирал личността на автора, а не текста и този коментар може да се цитира, то това е било модераторски пропуск.

Редактирано от - bot на 14/7/2008 г/ 23:38:55

Добави мнение   Мнения:1 1