Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Вратарят на "Левски" на операция в Германия
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:103 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »
Rednik South O.Z.
16 Авг 2008 04:25
Мнения: 2,839
От: Burundi
Времето за треньорска смяна преди мача за влизане в групите изтече. На практика вече няма смисъл от Муслин - той и имената им няма да научи до мача, камо ли да ги подреди. Да не е чудотворец. Явно мача с Бате ще го водят Кокала и Боримиров. Майтап....
Rednik South O.Z.
16 Авг 2008 04:31
Мнения: 2,839
От: Burundi
На няколко места в червената преса с ехидство се споменава че на последната тренировка, че "Кокала и Боримиров учат левскарите как се играе с глава" Трябва да си еталон за тъпомер, за да не си даваш сметка, че тия двамата всъщност вече разиграват вариантите за мача с борисов и готвят синята защита за въздушния бой, който я чака в белорусия. На мене факта, че вече сe работи по тактиката за мача ми говори, че треньорска смяна точно в този момент всъщност не се планира.
GIANNI
16 Авг 2008 04:40
Мнения: 13,991
От: USA
А що нема статия за "под сините камъни"?
GIANNI
16 Авг 2008 04:49
Мнения: 13,991
От: USA
Лечков,
завинаги ли е един от вас или беше за малко ?
bgtopidiot
16 Авг 2008 04:52
Мнения: 11,702
От: Bulgaria
Да не сме паднали под сините камъни?!
Ситуация, братчед
Rednik South O.Z.
16 Авг 2008 05:14
Мнения: 2,839
От: Burundi
А на мене па от това цска и синия им октопод, който ги преследва в живота сякаш е бял чалгаджийски мерцедес и протягя пипала към тях от всеки храст, напълно ми писнА. Егати безкрайната клоунада. Еедин смешник, колкото и да е смешен, ако повтаря непрекъснато един и същи номер, някрая омръзва. Аман от Чичо Пенчовци, Гагата, Черепи, СашкоТомовци, сини октоподи в тъмни доби, пипала, злокобни конспиратори, тъмни сенки, гротескно подскачащи по сини камъни, Цола Драгойчева, Георги Йорданов, Духът на Дядо Коледа зелени кокодрили и пембени съдии. Аман бе хора! Тва футбол ли е, или студио х? Не ви ли омръзна да живеете в детективски роман? Блах. Даже Сашо Диков май се засрамил. Тва първенство по футбол ли е или латиносериал Егати.
Rednik South O.Z.
16 Авг 2008 05:24
Мнения: 2,839
От: Burundi
Я по-добре пишете нещо за бате Борисов и Левски, па ако ще и вицове за Поручик Ржевский да е - аман от тия пусти калмари и октоподи. Аз се предавам - да, има заговор, да той е вечен и тъмен като сърцето на Адвокат, силите на Злото вопият в тъмосини доби и водят злокобна борба срещу рицаря на доброто по сините камъни! Да, всички загуби на ЦСКА са уговорени от синия октопод, да, всички победи на Левски са купени, да, ЦСКА е вечен шампион по всичко, да, Лечков е купен, а съдията - който и да е той- платен, сега и завинаги и вовеки веков Как е, добре ли е П.С. Ама и Чичо Пенчо как се изучил да ръга чушки в боба...
Rednik South O.Z.
16 Авг 2008 05:32
Мнения: 2,839
От: Burundi
Дето викаше колежката Е. Ръгби - just for the record: Има ли поне един цскар тука, който да мисли, че загубата на цска в сливен въщност не е подготвена от някое от безбройните пипала на синия октопод, а защото отборът е играл по-слабо от противника си? Топе? Форс? Артиста?
Малейййй и като си помисля, че тая плоча има да я слушам след всяка загуба на цска тая година, буквално ми се повръща.
/\\eko
16 Авг 2008 06:39
Мнения: 4,397
От: Bulgaria
А те ще са много.Иначе ГА кефи.Сега откри, че Лечков не бил червен.Кога ли ще открие, че низвергнатия в градинката Бербатов, е зелен.То стана като вица-тате тези сини сливи защо са червени?Защото са зелени.
Rednik South O.Z.
16 Авг 2008 07:03
Мнения: 2,839
От: Burundi
Ц-ц-ц...сега като си мисля, детективския роман, дето го четат на глас цскарите, тая година ще прерастне в порнороман - ЦСКА има да я клатят сините порно октоподи по всички кюшета на провинцията.... а ебането, както е казал класикът по въпроса Поручки Ржевский, силно сближава
Rednik South O.Z.
16 Авг 2008 07:30
Мнения: 2,839
От: Burundi
И като казах Поручик Ржевский, порнороманът на Цецето би могъл да започне така: "Заклещена в сините камъни от пипалата на Синия Октопод Данчо Лечков, Цецилия Панчаревска цвилеше като кобила, докато Лечков кат един Григорий Разпутин се потеше над нея и кроеше коварни замисли как да и вкара Гол с плешивата си глава
Dokich
16 Авг 2008 08:49
Мнения: 20,970
От: Bulgaria
Редник, сопре се малце Изкърти всичкия фаянс на форума. Изчерпа всички г.т и СЕГА ние какво ще драскаме.
И все пак, да си кажа и аз приказката с риск донякъде да се повторим.
За мене няма нищо по-нормално един гостуващ отбор който и да е бил той, на каквато и харизма да е обречен да загуби като гост, па отвреме-навреме и на домакински мач да хапне дръвцето. Както си е в най-развитите футболни държави и където драми от това не се правят. Като прибавим, че т.г. го няма изключителния "мотиватор" на съдиите Стойчо, гЛупи е натикан в кюшето и ги оставил безресурсно да се оправят, а така в БГ не се получава, вчерашната загуба се очертава само като едно добро начало в една дълга поредица. Какво толкова страшно ще стане ако накрая шампиона не е нито син, нито червен.
И за последно, един малък паралел на чието изкушение не мога да издържа. Миналата седмица Левски загуби в Сандански. И там имаше дузпи, та даже и "отменен" гол на гостите. Само дето в този форум не се чу едно оплакване срещу рефер, БФС, Платини, световен заговор йо-йо на долара, войната в Кавказ и прочие дивотии. Научили сме се да губим. За това и нашите успехи тепърва предстоят.
Оправете си манталите, па може и вие след някоя и друга година да играете напролет в ЕКТ. С гаовизми и хленчене няма как да стане.
Dokich
16 Авг 2008 08:53
Мнения: 20,970
От: Bulgaria
Познайте статията по-долу от привърженик на кой отбор е написана.
Работа му е шансът!
Пет, 2008-08-15 12:47
Чета поредния материал след мача на Левски с БАТЭ, където синият президент Батков обявява, че пилците се броят след реванша. Чета за пореден път изказване на български футболен "деятел" (ах, как обичам тази дума) и отново познатите думи – "да се раздадат", "докрай", "бориш". В други подобни интервюта чувам, - да ги смачкаме, да направим голяма разлика, да ги бием, червения евробоец, синия отбор на народа, нямахме шанс, съдията е хомосексуалист, говедата са купили мача, свинете са комунисти ит.н. и т.н.

Никъде не съществува думата организация, работа, заучени комбинации, тактическа грамотност, смяна на местата, взаимно подсигуряване и т.н.

Подозирам обаче, че тези думи не фигурират в речника на повечето ни треньори и "деятели" дори в съблекалните. За повечето от феновете нещата се свеждат до това да се "нареди" правилно отбора и някакви магически цифри 4-3-3, 4-4-2, 7-2 – 1 и т.н.

Никой, ама абсолютно никой не забелязва, че дори и най-екзотичните отборчета, които нашите "грандове" срещат в евротурнирите се отличават с тактическа дисциплина, опит за преливане в отделните линии и фази на играта, железен ред и опит да се наложи на противника подходящо темпо и стил на игра. Дори и при най-загубените на географската карта от тях с просто око се вижда, че играят със заучени комбинации отигравани много и много пъти, така, че да вървят гладко и бързо. Вижда се , че преди мача е МИСЛЕНО и РАБОТЕНО МНОГО. Затова те имат ШАНС, А НИЕ НЕ.

Българските отбори не са отбори с професионално ръководство и футболисти, а запалянковско сборище – ще ги смажем, ще ги бием, да се раздадем докрай, да унищожим врага, дайте да дадем, публиката ще ни вдигне на крака и т.н.

Така мислят и действат примитивните организации, те се отличават с това, че накрая губят от модерния свят. Те вярват на шанса, на демоните, боговете, благоволението свише, съдията, Платини и т.н. Този тип хора и организации не планират и не работят предварително, те се "раздават" и след това търсят кого да изядат в казана като виновник. Така е в племената управлявани от шамани (Жаклин, Георги и т.н.). В модерните отбори, малки и големи, известни и неизвестни, нещата стоят по друг начин. Ще дам един пример от спомените в армията, за да е по-ясно (по-младите запалянковци няма да разберат, но нейсе).

В армията тъй като работата й е на живот и смърт знаят, че когато дойде битката няма време да мислиш и да планираш, това става преди това. Всяка нощ някъде между 1 и 5 часа през нощта по няколко пъти сержанта нахлува в спалното с вик – "тревога, тревога, тревога". И това седмици наред, по няколко пъти и отново и отново и отново. Имаш норматив, да станеш от наркотозиралия те от умората сън и за минута и половина да си се облякъл, да си грабнал оръжието от оръжейната да пробягаш коридорите и стълбището и да изскочиш от сградата и побегнеш към машините в автопарка. Псуваш през зъби и сержанта и господ и армията, но ставаш и тичаш. И отново и отново, и отново, нощ след нощ, седмица след седмица.

ЗАЩО се прави тази "простотия"? Ами принципът е същия както във всяка професионална работа, особено там, където има двубой. Защото когато фугасната вълна избие прозорците, когато приятеля ти на съседното легло се дави в кръв нямаш време да мислиш, адреналина те удря в главата и се паникьосваш, искаш да се завреш под кревата или скачаш по бели гащи през прозореца и най-вероятно загиваш. Единственото, което може да те спаси и да спаси цялата бойна единица е предварителния план и безбройните проигравания на ситуацията. Скачаш и не мислиш, а изпълняваш това, което си тренирал ден след ден и това е шанса ти да оцелееш и да се спасиш. "Раздаването" и "мотивацията" идва след като имаш тази основа, която те прави организация, а не племе с богове, на което "шанса" му пречи.

Често срещано е оправданието на нашите отбори (последния случай след Левски с БАТЭ) да се оправдаваме с шанса. "Объркахме се след получаване то на гола (фугаса)", каза Вили Вуцов, но да е само той такъв треньор с мед да го намажеш. Ами ще се объркаме, защото няма изградена система, която да е проигравана до припадък, няма ги безбройните "тревоги" на тренировка, за да може когато излизаш сам срещу вратаря, адреналина да не ти връзва краката на панделка, а да го преодолееш. И тези "тревоги" трябва да са започнали от още детския ти отбор.

Стига толкова! Нека от племе да се превърнем в модерен народ, а не да търсим поредния виновник и да го тикне в казана.

Е, ще възразите, че големите отбори просто купуват добри играчи. Така е, някои са родени войници, адреналина ги замъглява по-малко при "фугас", по-бързо тичат, по-лесно изпълняват нормативите, но дори и в тези отбори се провеждат многобройно "тревоги", до припадък. Когато си с по-лоша селекция пък трябва да работиш двойно повече.

Питайте който и да е български треньор какво е това "тройна комбинация със смяна на местата". Семпло и ефикасно нещо учено във всички треньорски школи от поне 50 г. насам. Може пък някой да знае.

Борис Георгиев (левскар)
statistic
16 Авг 2008 09:44
Мнения: 4,818
От: Brazil
Специално за редник:

Спи адвокат Батков с любимата си ФК Лесна и изведнъж, посред нощ, стреснат се събужда и вижда как поручик Ржевски гали и целува Фест Красавицата Лесна
Адвокатът (гневно): "Какво е това, поручик?.
Ржевски: "Това е сън, господин адвокат!".
Адвокатут: "Ах, сън… Да не повярваш, вече трета седмица все един и същ сън сънувам…"

statistic
16 Авг 2008 09:45
Мнения: 4,818
От: Brazil
ФК Лесна гневно се обръща към поручик Ржевски:
- Поручик, вчера си поигра с мен на ГейАрена, а днес даже не желаете да ме поздравите!
Поручик Ржевски:
- Но мадам, една игра на ГейАрената не е повод за запознанства.

statistic
16 Авг 2008 09:46
Мнения: 4,818
От: Brazil
Влиза поручик Ржевски при футболистите от БАТЕ Борисов и казва:
- Господа! Имам две новини! Едната лоша, а другата - много лоша!
Футболистите:
- Казвай лошата!
Поручикът:
- Успях само веднъж да оправя ФК Лесна!
Футболистите
- А много лошата?
Поручикът:
- Следващото оправяне на ФК Лесна е чак след 2 седмици…
statistic
16 Авг 2008 09:47
Мнения: 4,818
От: Brazil
Поручик Ржевски:
- Господа футболисти от БАТЕ! Аз спасих ФК Лесна от изнасилване…
Футболистите:
- О, колко интересно! Поручик, разкажете!
- Ами успях да я уговоря чак на 60-тата минута.
Rednik South O.Z.
16 Авг 2008 10:03
Мнения: 2,839
От: Burundi
Здрасти Докич, да бе, прилична статия на Тошев...както и да е, май и той забравя, че футболът всъщност е игра, т.е. шоу А роднитите медии съвсем определено са решили да застрелят пианиста, т.е. да убият шоуто. Представяш ли си всички медии денонощно, до посиране да мелят: "какъв срам, драматичния театър снощи напълно се изложи" "срамно представяне на шоумена Джей Лено снощи - дори скиорите и часовникарите са по смешни от него" "Песента на Кичка Будурова е уговорена, какъв резил" "сестри Кушлеви купили мача от Гюргя Пинджурова, какъв резил!!" и така 20 години Мислиш ли, че от шоу бизнеса би останало нещо освен клозетни миризми на гатанасовщина и пластове параноя

Редактирано от - Rednik South O.Z. на 16/8/2008 г/ 10:06:08

Rednik South O.Z.
16 Авг 2008 10:25
Мнения: 2,839
От: Burundi
Ха статистик, първата адаптация ми хареса, останалите - не много. Оня чорбар Артиста ги беше докарал много смешни предишният път. Егати съвпадението - да вкара гол не кой да е, а някой с фамилията Ржевски абе тоя Вуцов къде е гледал, трябвало е още като го види записан в стартовия лист, да му сложи трима пазачи. Абе лоша работа от трактористи всичко можеш да очакваш, дори да са незаконно родени внуци на поручика. Обаче има още един мач и там ще ги рамажеме с това тройното ли, петорното ли беше - така и не разбрах - и дали беше подаване или прескачане - пак не разбрах, за което пише Бисер Тошев от статията на Докич. САМО ЛЕВСКИ!
statistic
16 Авг 2008 10:38
Мнения: 4,818
От: Brazil
Румяна Нейкова е Олимпийска шампионка!!!

Честито Руми!
Evasion
16 Авг 2008 10:40
Мнения: 17,258
От: Korea, Democratic People's Republic of
Редник, а помниш ли кой ни забоде гол в София на мача с Вердер преди години? Марко Боде... Все футболисти със странни имена
Добави мнение   Мнения:103 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »