Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
За бога, братя, не снимайте красивите места в България!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:22 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Top Gun
16 Авг 2008 06:48
Мнения: 5,874
От: Bulgaria
Снимайте щото само това ще ви остане - Спомена...
Simplified Solutions
16 Авг 2008 07:15
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
....привидният лукс не може по никакъв начин да прикрие оскъдното въображение на инвеститорите, дефицитното чувство за чест и приличие у общинските власти и професионалното малодушие на архитектите.



Това е статия за първа страница.
Автора, !!!
dartuha
16 Авг 2008 08:53
Мнения: 143
От: Bulgaria
Авторът е умен човек с чувство за хумор, но какво от това - у нас управляват простаците, които сами си избираме.
simo
16 Авг 2008 09:05
Мнения: 8,455
От: Jamaica
За да се запазят красивите места в България, те трябва да бъдат обгърнати в конспирация.


напротив, това е най-вредният подход, трябва да се прави точно обратното, да се снима, да се описва, да има публична база данни и да има възможност за широката публика да участва в наблюдението и опазването на природата.

един пример:
http://www.californiacoastline.org/

тия хорица от години фотографират целия океански бряг на Калифорния точно с цел да опазват природните ресурси от разни тарикати ...
Сократ-май
16 Авг 2008 09:25
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Ех, Симо!
По подобна тема се дръгнахме вчера за учителите. Един докарваше от девет дерета вода, че ето значи - според закон трябвало учител да участва в оценяването на учебниците. И щом има калпави учебници, значи учителите не са си търсили правата да вкарат умен човек в това оценяване.
Та и ти сега - обществеността. Кой я бръсне за слива?
OLDMAD
16 Авг 2008 09:36
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Не съм съгласен с автора!
За бога, братя, Снимайте красивите места в България!
И ги изпращайте в "Теми на форумците", Натиснете тук!
Ако не за друго, поне Споменът да остане...
.
P.S. - Досега никога не съм молил Редакцията на Сега за помощ: - Уважаеми дами и господа от Редакцията, моля Ви, запазете снимките от красива България в отделен архив...нищо не се знае, времената се менят.
М‌ оже пък някой хубав ден(Дай Боже), децата или внуците ни да успеят да реставрират "Красива България"!

Редактирано от - OLDMAD на 16/8/2008 г/ 09:54:04

durt kozel
16 Авг 2008 09:37
Мнения: 769
От: Bulgaria
хайде стига вече с тоя плач. от пущиняците пари не се правят. а не съм забелязал да имаме нещо друго. нито заводите ни заводи, нито зеленчуците ни зеленчуци, за да има избор. какво да правим в тази държава? къде да работи неграмотното поколение, където расте в момента? поне като камериерки и сервитьори се ще се оправят. а проблемите "за доброто и прекрасното" оставете настрана. какво е виновен архитектът на дюни, че идва мутра с пари и иска "башни"? държавата къде е била? нали това е основната функция на държавата - да регулира? статията умело стреля в разни посоки без да е конкретна и играе на тънката струнка на "не остана природа в българия". е и? те ХОРА не останаха, той природа иска.
OLDMAD
16 Авг 2008 09:58
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
durt kozel, Спец-По-Здрав за Теб!
Angel Kandiloto
16 Авг 2008 10:17
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Източната мъдрост казва:"Средният път е правилният!"
А Ози Озбърн пък казва:"-Единствено собственият път е правилният!"
А архитектите като лекарите или както казваше един-" Като знам какъв часовникар съм как да отида на зъболекар" или обратното нещо се убърках!!!
Заеби!!!
Добре че ,"някой" ги излъга мутрите че в хотелите има пари иначе и това нямаше да остане!!
Щяха да пропият и пропилеят всичко, а сега грозно, бетонено ама го има!
Иначе - йок!
И както някой би възкликнал-Конфискувайте !!Ако си мислите че, сте мъже!
Hugin
16 Авг 2008 10:36
Мнения: 8,461
От: Bulgaria
Мисля си, че Ясен Бориславов е надценил малко могъществото на човеците и в частност на алчното българско комуне.
Българското комуне е умно като скакалец.
Законите на природата и законите на бизнеса са неумолими.
Ще построят, ще презастроят, ще взривят и природата ще се върне.
OLDMAD
16 Авг 2008 10:39
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
"Златни ти устя Йоане!", пардон, Хугине...
vesta
16 Авг 2008 10:39
Мнения: 809
От: Bulgaria
Толкова красиви снимки от България са качени на Google Earth! Тези, направени от Евгени Динев, са прекрасни.
Сократ-май, за калпавите учебници не са виновни само учителите! Къде сме ние, родителите!? Толкова сме смотани, та не знам по света да има такива като нас! Що не ревнем, че не искаме да плащаме по няколко луксозни учебника на година, щото видите ли, едната част на преподавания материал била в единия, а другата част- в другия. Българинът мрази децата на другите. Когато започнаха да се навъртват първите наркодилъри около софийските училища, защо не се организираха БАЩИТЕ на децата, учещи там и да ги разчистват с всички позволени и непозволени средства!? Защото не ги беше грижа, ДЪРЖАВАТА била длъжна Е, сега ще чакаме децата и внуците на мутрите да поумнеят, та почнат да събарят бащини хотели!
Сократ-май
16 Авг 2008 10:53
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Веста,
Не отваряй рани - няма смисъл.
Все едно, нищо няма да се оправи. А и не е по темата.
XGan4ev
16 Авг 2008 12:26
Мнения: 1,530
От: Bulgaria
Веста, Сократ-май е прав - не е по темата. А и не е в крак с повика на времето. Нема как ще трябва да чакаме децата на мутрите да изглупеят та да може да си върнем България некой ден сдъвкана и изплюта но все пак. И без кръв нема да мине. А дотогава - шампанско и сълзи !
Hugin
16 Авг 2008 12:29
Мнения: 8,461
От: Bulgaria
OLDMAD, гръмнаха "Амбасадор" на Симеоновско шосе.
Ясен Бориславов нека да се опита да си представи какво е да живееш от вътрешната страна на дувар накитен с видеокамери и ще му стане ясно, че това не може да продължава вечно...
Просвета
16 Авг 2008 12:48
Мнения: 2,958
От: United States
..г-н Бориславов!За написаното..
blacklist
16 Авг 2008 16:22
Мнения: 2
От: Bulgaria
http://bgnature-blacklist.bravehost.com
добавяйте ако сме забравили някого
давайте снимки от типа "преди - след"
помагайте и с преводи на други езици - нека всички да знаят!
simo
16 Авг 2008 19:54
Мнения: 8,455
От: Jamaica
ето - сократес е елитист, знае, че никой не го бръсне, но обича да се дръгне

а кат не те бръснат, що си я зачесал тая краста по форумо?
Хинин
16 Авг 2008 20:37
Мнения: 4,146
От: Bulgaria
НЕЩО ЗА РАЗТУХА
Най - смешното в цялата тази глупотия и лакомия - безумното застрояване - има особена вътрешна логика и справедливост. Ще се опитам да обясня това със следния пример:
Буцата - стар рекетьор и мошеник, по съвместителство продаващ и дрога, виждайки как Ряпата, Караконджула и т.н. като луди влагат парите си в строителство на хотели, кръчми и др. по морето, решава и той да се включи. С част от откраднатите пари купува част от общинските съветници в приморското градче и те гласуват заменка. След това с друга част от откраднатите пари поръчва проектиране.След като проектите станат готови, с трета част от парите купува материалите необходими за строежа по проектни сметки. Идват от общината, набиват колчетата на парцела, плаща им и започва да копае. и т.н. и т.н.След година израства хотел- близнак на съседния - Буцата наема персонал и чака чичко паричко. И тук "пържолата" се обръща.Хотелите много, чичковците малко. Печалба - нула. А данъци трябва да се плащат.Прави опити нашия човек да го продаде-хотела- но цената на полвина. Изчаква още но тя продължава да пада.След още малко идват собстениците на друг хотел - купуват го на безценица и го събарят. Отварят зелени площи .Това е в кратце съдбата на 2/3 от хотелите по морето.Строени с крадени, откраднати и преточени пари.Сигурно се питате къде е справедливоста? Ами в това, че Буцата 90% от откраднатите пари е върнал на ограбените като заплати на производители на строителни матерали, на строители и обслужващия хотела персонал.Като към това добавим и 20% от стойноста на хотела платени на работниците да го разрушат нещата стават още по смешни.Колкото и странно да звучи Буцата, Ряпата и Караконджула са намалили безработицата за един определен момент, имат принос в повишаване на БВП и накрая остават без нищо.



blacklist
16 Авг 2008 23:54
Мнения: 2
От: Bulgaria
Напълно съм съгласен за сисемата на Буцата и Караконджула, ама наша работа е час по-скоро тези типове да останат без нищо.
beagle
17 Авг 2008 00:22
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Иска се , да бъде максимално изолиран всеки източник на безумни активности в общото ни пространство ... Политическите сили , които го изразяват , трябва да бъдат изритани от властта , а значимите като този проблеми , да бъдат до един вадени на светло и решавани по реално контролирана , публична процедура ... За да бъдем наистина Общество , ни се налага , именно в тази посока да преструктурираме системата на своето политическо общуване ... За повече Общество в Политиката ... Всяко друго е шум за нищо ...

Добави мнение   Мнения:22 Страница 1 от 2 1 2 Следваща