Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Г-н Бот
Добави мнение   Мнения:20 1
Caravaggio
09 Сеп 2008 13:12
Мнения: 13,610
От: Italy
По въпроса за грубите обиди, как бихте квалифицирали тези?

А твоят типаж, Симпло , е злобна, отровна змия.

ти я изкара лесби...пък може и такава да е, то знае ли човек

Симпли, ти наистина си много тъпа

Симпли, ужасяващо е, че въобще има същества като теб. Тва е


Сътворени от Benedicta.
bot
09 Сеп 2008 13:31
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
В рамките са. Дали змия, патица, тигърче и т.н. е все тая. Груби са, когато засягат роднини, псувни, "боклук" и т.н. Само когато се отнасят за авторите във вестника не се гледа степента на грубост, а факта.

За да е по-разбираемо. Мненията на участника наистина провокират понякога с тяхната наивност и реакцията е разбираема, но това е далеч по-малкото зло, отколкото да се изсипе дузина "стари кучета" и вместо леки закачки и хумор да прилага масиран тормоз.

Форумът преди 4 години бе съсипан именно от глутниците, а не от новите попълнения по-необразовани участници, тази тенденция навлезе във всички форуми и бе неизбежна, тъй като достъпът до интернет стана възможен за всеки (много хора разбраха по-късно, че го има и могат да го ползват). Именно глутниците нарушиха клубния стандарт на този форум обаче. Все още съществува тъй нареченият "естествен отбор" - когато даден нов участник попадне в среда на различно ниво от неговото, то той или се старае да качи нивото или търси подходящо за себе си другаде. Докато боричканията на двете глутници доведоха до цялостна атмосфера на непоносимост.

Редактирано от - bot на 09/9/2008 г/ 13:39:19

bot
09 Сеп 2008 13:41
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Вече сте го правили.

А какво виждате вие е отделен въпрос, защото сте пристрастен и съответно субективен в оценките си. Реалният поглед върху ситуацията не е въпрос само на умствени възможности.
bot
09 Сеп 2008 14:41
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Понеже получих няколко мейла във връзка с тази тема, а нямам време да отговорям поотделно на всеки за едни и същи въпроси, то отварям отново тази тема (за неопределено време) с условието да не се повтарят въпроси, които вече са били многократно обсъждани в тази рубрика още преди години.

Основните претенции са по тълкуването ми на: "Виждам нормални реакции на интелигентни хора, на които им е омръзнало да четат инфантилизми. "

Пояснявам.
1. Аз виждам нененормални реакции на интелигентни хора, на които им е омръзнало да четат инфантилизми.
2. Виждам старата грешка за смесване на впечатления от личен контакт и форума. Да, във форума има много интелигентни хора и в реалния живот са нормални (или поне правят такова впечатление) . Само че по форумите те не се държат адекватно като в реалния живот, там е разликата.
3. За конкретния случай виждам и нова версия на "Сузана и старците"
4. В спорове между дами също нямам намерение да се бъркам, ако не преминат границите. И двете си нанесоха и по-остри обиди, така че кавалерско в случая би било да се намали напрежението, а не да се взима страна. За benedicta нямам достатъчно емпиричен материал (няколко мнения са плод на разиграване или най-малкото са писани под въздействието на друг човек), но за SS като един от старите участници съм останал с впечатление, че е на ниво и напълно способна и сама да се справи с подобни ситуации. Което се потвърждава и от факта, че досега е направила само една по-груба грешка - да обяснява "кой може да е бени и кой не" . "Старото бени" бе едно от форумните шампиони по интриги и не смятам за подходящо да се дава за пример.
Benedicta
09 Сеп 2008 15:51
Мнения: 17,577
От: Bulgaria
Караваджо е един от тарторите на глутницата стари....и очевидно е тук да обижда, да се заяжда, да слага квалификации на тоя и оня. Някакъв смислен пост не е произвеждал скоро.
Ето тези цитати, които са мои "Симпли, ти наистина си много тъпа
Симпли, ужасяващо е, че въобще има същества като теб. Тва е" са САМО отговор на нападки едно към едно на същата симпли, но в желанието си да манипулира мнението във форума, въпросният караваджо не споменава този факт, а ми приписва само на мен грубостите....

г-н Бот, смятам , че подобни стари членове, които с нагласата си да обиждат и тормозят новите, правят много лоша услуга на форума. Всеки форум има нужда от повече участници и читатели- този също. Такива като караваджо, генек, симпли и др. просто прогонват по- неустойчивите новаци и отблъскват с агорантността и грубостта си обикнавените читатели на вестник СЕГА. Те създават просташко-махленска обстановка и снижават нивото на диалозите. Така че моля да пресичате мераците на тези глутници да доминират , за да се радва форумът на по-голяма популярност. Как ще го постигнете е ваша грижа, но това е в интерес на вестника и форума.

Редактирано от - Benedicta на 09/9/2008 г/ 15:53:02

Геновева
09 Сеп 2008 15:58
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
еееех, кой ми подсказа за крилото, ех, ех, ама трив моменталически, та сега и да го покажа не мога, язък! Но думички още помним, ако други неща и да забравяме.
Язък ли? Много важно, впрочем.
Benedicta
09 Сеп 2008 16:08
Мнения: 17,577
От: Bulgaria
Вторият пост на караваджо показва, че няма никакво намерение да променя тактиката си на поведение във форума. Какво го интересува само- дали може да нарече някого "патка"....
Другото, което е важно за него , е че не му се четяло нещо инфантилно. Караваджо знае ли , че не той определя кой ще пише и как ще пише? А знае ли същият , че като не му се чете може да прескочи някой пост, но не и да превръща форума в арена за просташки разправии и обиди. Ясно е , че така формираният манталитет на караваджо няма да се прамени- дано поне модераторите не му позволят да вихри примитивизма на своите обноски, нямащи нищо общо с възпитание и стил.
bot
09 Сеп 2008 16:11
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
1.
Всеки форум има нужда от повече участници и читатели- този също

Това не се отнася за всички форуми, този например не се издържа от реклама, така че количеството не е от значение. Не всяко количество води до качествени изменения (в положителна насока) . Независимо от това, че общото ниво на форума е паднало (както и на всички останали български медийни форуми) , той продължава да е един от най-добрите в нази ниша именно заради качеството си, а не заради броя участници.
2. Модераторите не са пъдари, че да "гонят" тенденциозно. Когато има конкретно грубо нарушение на правилата - тогава има и повод. Ако форумните правила се спазват, то агресията влиза в определени разумни рамки и е поносима. Абсолютно дружелюбна среда в подобен форум е невъзможна, това е форум все пак, а не виенска сладкарница.

Редактирано от - bot на 09/9/2008 г/ 16:26:41

Артиста
09 Сеп 2008 16:27
Мнения: 5,204
От: Canada
Образованите хора използват по-тънки евфемизми. Те например се сещат за един доктор Щросмайер, герой на стар сериал, който твърдеше: "Ако глупостта имаше криле сега Вие щяхте да кръжите около мене като гълъбица".
Та защо му е да се хаби, като Ви нарече патка, щом мисли за вас като за гълъбица.
Сибила
09 Сеп 2008 16:37
Мнения: 15,613
От: Bulgaria


Г-н модераторе, аз много държа да обявите, че аз, като неволен участник в тази "драма", който дълго търпя да не се включва в теми с мирис на глутница, не съм се обръщала към вас по никакъв начин, макар мненията ни с вас да съвпадат изцяло в случая.

Логиката тук е толкова ясна и еднозначна, че само слепец не би я съзрял.

Не, Геновева, не, ако беше "да", назованите никове щяха да бъдат съвсем други.
Геновева
09 Сеп 2008 16:40
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
изтрито е.
от първа инстанция беше.
никого не насилвам да го е прочел,
а за интерпретации - нет широк, патки разни, дето се вика в модификацията.
bot
09 Сеп 2008 16:45
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
1.
Г-н модераторе, аз много държа да обявите, че аз, като неволен участник в тази "драма", който дълго търпя да не се включва в теми с мирис на глутница, не съм се обръщала към вас по никакъв начин, макар мненията ни с вас да съвпадат изцяло в случая.

Потвърждавам, но не ми стана ясно за пред кого?
2. Таова с "изтриването" също не го разбрах дали си е някаква ваша обща с Геновева закачка, или е свързано с модерирането?
Геновева
09 Сеп 2008 16:48
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
ааааа, не, само със сибила си ни е закачка, сакън!
bot
09 Сеп 2008 16:51
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
:-)
OLDMAD
09 Сеп 2008 16:53
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
"Глутницата" и "Вълчицата" - това са едни от най-добрите български филми.
...
"Глутницата"; 1972г.реж. Иванка Гръбчева - 1 280 998зр.
.
"Вълчицата"; 1965г. реж. Рангел Вълчанов - 1 270 000зр.
А относно възпитанието на чувствата, малко лековато е за нивото на тоз Форум, не мислите ли?
Сибила
09 Сеп 2008 16:54
Мнения: 15,613
От: Bulgaria

За пред интригантите, г-н модераторе, и творци на първосигнални форумни конспирации.

Геновева, не, човекът е наистина новак, аз много рядко бъркам, още от времето, когато Гичето беше наричана дърта форумна муцуна, колективно изобретение на няколко хитроумни стари муцуни, мома с мустаци, обаче дърт пръч, и всичко това, представи си - беше плод на въображението на няколкото как Сийки от смесен пол, което обаче толкова я огорчи, като наистина новак, че много рядко, вече почти не се вясва.
Артиста
09 Сеп 2008 16:57
Мнения: 5,204
От: Canada
След като уточнихте кой има/няма сестра, си тръгвам успокоен с една гълъбица, блондинка. Има големи, изразителни очи.
Сибила
09 Сеп 2008 17:01
Мнения: 15,613
От: Bulgaria


На добър час, кой като тебе,
Артиста
09 Сеп 2008 17:02
Мнения: 5,204
От: Canada
Сполай и да Ви се връща, Ваше Прорицателство.

Edited by - Артиста on 09/9/2008 г/ 17:08:47

Сибила
09 Сеп 2008 17:14
Мнения: 15,613
От: Bulgaria


На мен гълъбица с големи очи ли, Ваше Меценатство,


О не, не, на мен мил джентълмен и мъжага, какъвто си имам в къщи, Господ здраве да му дава!

Бъди здрав и все така очарователен.
Добави мнение   Мнения:20 1