Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Как гафът с лифта можеше да бъде избегнат?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:66 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4
Mitev
22 Сеп 2008 16:23
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
Нетинфо:
"През тези сто години наша независимост СВЕТЪТ ПРЕТЪРПЯ ОГРОМНИ ДРАМАТИЧНИ ПРОМЕНИ - премина през две световни войни, икономически кризи и възраждания, през революция в транспорта и комуникациите, ПОДЧИНИ атомната енергия, МЕДИЦИНАТА. През този век България и нашият народ не стояха безучастни пред развитието на света."

Това каза премиерът Сергей Станишев в приветственото си слово към събралите се за празника в старопрестолната столица на хълма Царевец."Чичо Фичо изтъкваше като едно от предимствата на Станишев, че той говори смислено. Поредният пример за такова смислено говорене посочвам по-горе и си мисля за света, претърпял огромни драматични промени и подчинил медицината. Горката подчинена медицина.
Гн Фотон
22 Сеп 2008 16:32
Мнения: 1,612
От: Finland
Stranger, съгласен, но тук повече ставаше въпрос защо някой като ЧФ би го подкрепил, а не че Станишев е идеален. Това което научи като МП, всичкото ни излезе през носа няколко пъти. И на мен ми е кипвала кръвта от уплетените им тройно кълчища, в които нашего брата българското пате душа бере, но от вси най-лесно бих простил именно на Станишев, поради младостта му и липсата му на управленски опит. И мога повярва да е най-малко окалян. Освен това в Америка пред емигрантите какви ги е приказвал той си знае, но няма да е като пред сбирка на БСП баш-калпаците.

Гн Фотон
22 Сеп 2008 16:41
Мнения: 1,612
От: Finland
Митев, ако не е чел, простено му е. Ако ти се е случвало да говориш пред голямо сборище винаги отпосле ще се уловиш да си казал нещо, което не би написал. При този вид изказване по-важно е емоционалното въздействие и леки "фалове" се допускат в името на устрема да се улови и задържи публиката там, където теб е нужно, нали? Не го защитавам, просто нему може да се прости.

Mitev
22 Сеп 2008 17:48
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
Гн Фотон:

" Митев, ако не е чел, простено му е. Ако ти се е случвало да говориш пред голямо сборище винаги отпосле ще се уловиш да си казал нещо, което не би написал. При този вид изказване по-важно е емоционалното въздействие и леки "фалове" се допускат в името на устрема да се улови и задържи публиката там, където теб е нужно, нали? Не го защитавам, просто нему може да се прости."

Ги Фотоне,
и аз съм склонен лесно да простя такава грешка, макар че подобни грешки са в стила му, а стилът, това е човекът.
С Фичо имам по-стара закачка защото той упорито мълчи относно изказването на Станишев, че "....държавата своевременно, в продължение на години, не си е вършила работата. Не са подменяни номера на коли, които са с регистрация от преди ..."
Мисля че ще съгласиш с мен, че в този случай вече не става дума за липса на ораторско майсторство, а за позиция по уникалната в световен мащаб българска повторна регистрация на регистрирани коли" с цената на огромни загуби за бюджета и населението /унижението оставям настрана/.
ПП Доста години съм бил преводач при междудържавни и междупартийни разговори и имам впечатление от десетки политици. Станишев определено заема последно място от гледна точка на смислено и точно изразяване.
Mitev
22 Сеп 2008 20:41
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
Гн Фотон:
"Колкото до управлението на Тройната толкова могат впрегнати в една каруца толкова правят. Наследството си казва своето - организирано разрушаване и разграбване до пълно присвояване, това е политическото кредо на всички управлявали след 1989-та. И не е Станишев, който може се пребори с това, дори и да го иска. ТЕ са по-силни"


Гн Фотон,
те точно за това го сложиха, защото е по-слаб от тях, но е достатъчно суетен, за да не си подаде оставката, като вижда какви ги вършат. В белите държави, когато член на кабинета или премиерът не намира разбиране, подава оставка, а не слугува на по-силни от него. А може с подаването на оставка да освободи място за друг, който да е по-силен и по-успешно да води борбата, но до това очевидно не е дорасъл.
Добави мнение   Мнения:66 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4