Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Путин отхвърля конфронтацията, залага на бизнеса
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:399 « Предишна Страница 12 от 20 10 11 12 13 14 Следваща »
VOMIT COMET
21 Сеп 2008 22:31
Мнения: 358
От: Bulgaria
Путин-Медведев предизвикаха масов истеричен лай, който утихва, понеже беше от изблик на хормони и безсилие.За 5 дена няколко дивизии да размажат грузинското отроче на мириканската военщина си е чиста проба унижение
Бармалей
21 Сеп 2008 22:36
Мнения: 15,926
От: Bulgaria
Хей, смелчаците На които не им стиска нито верен имеил да покажете, нито да си признаете от къде "списувате" и графоманствате...Абе много сте куражлии...Благодарете се, че уважавам свестните в сий форум, иначе ще ви изтреса Ай-питата на всеуслушание...А малко се поспрете...Луковит не е нито Ню Йорк, нито Олбани...

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
Allex
21 Сеп 2008 22:37
Мнения: 1,733
От: Bulgaria
"США нуждаются в русских"


Зачинщиком вооруженного конфликта в Южной Осетии стала Грузия, уверен Генри Киссинджер. Об этом бывший глава Госдепа США заявил на форуме экс-госсекретарей, организованном и показанном телекомпанией CNN. Именно грузины сделали первый выстрел, но русские отреагировали излишне, считает знаменитый дипломат. Однако это не дает США повода вступать в конфронтацию с Россией, поскольку у Вашингтона и Москвы есть много вопросов, которые нужно решать сообща. "Мы нуждаемся в русских в решении иранской проблемы, в Пакистане, в других регионах", - заключил Киссинджер и посоветовал следующему президенту Соединенных Штатов по-новому выстраивать отношения с РФ.



Натиснете тук
Sta
21 Сеп 2008 22:48
Мнения: 5,780
От: United States
Караваджо,
Репликата ти може и да е била към мен, но цитата е 1:1 копи-пейст от параграфа. Да не намекваш, че той ако го казва нещо е едно, а аз кажа същото вече е съвсем друго?

И на мен първата ми мисъл като ти прочетох репликата беше, че аз съм единствения заподозрян. Но сверих 3 пъти - цитата беше на параграфа. Затуй са успокоих, ама то било преждевременно. Нема нищо, и аз ти прощавам.
Caravaggio
21 Сеп 2008 23:00
Мнения: 13,610
От: Italy
Няма проблем - смени в моята реплика "впечатление" със "зяпване" и всичко ще бъде наред.
Sta
21 Сеп 2008 23:18
Мнения: 5,780
От: United States
Добре де,
Ние с параграфа по същество едно сме казали. Аз зяпнах, понеже това се е случвало 3 пъти от общо 38335. Параграфа е разбрал Путин по същия начин, както аз го разбрах. Това си е събитие като да удариш петица от тотото. Ти намери кусур. Но само на мен. Честно казано, знам защо е така. Защото ме подозираш, че подозирам подполковника, е имал предвид друго и не се е усетил какъв е фактическия смисъл на казаното. Признавам си без бой. Ти също знаеш, че е така, но предпочиташ ударението да е другаде.

Коста Чутурков
21 Сеп 2008 23:18
Мнения: 314
От: Cuba
Рекох ли ви, че като съмне в НЙ ще почнем да броим амдудук и флигорните. Жалко - нищо ново - очаквах ги да рекат нещо за Фани и Фреди, а те - моллите, бомбетата и Иран.
VOMIT COMET
21 Сеп 2008 23:28
Мнения: 358
От: Bulgaria
Рекох ли ви, че като съмне в НЙ ще почнем да броим амдудук и флигорните. Жалко - нищо ново - очаквах ги да рекат нещо за Фани и Фреди, а те - моллите, бомбетата и Иран.

----------------------------------------- -------------------------------

Падналите в боя със мириканската финансова система ли
Allex
21 Сеп 2008 23:31
Мнения: 1,733
От: Bulgaria
Министр финансов США настаивает на немедленном выделении 700 миллиардов долларов
РБК | 00:28:51

Национальный кредитный рынок США очень хрупок и конгресс должен как можно скорее одобрить закон о выделении из федерального бюджета дополнительных $700 млрд на его поддержку. Такое заявление сделал министр финансов США Генри Полсон. По его словам, американская система регулирования финансового рынка устарела, однако, прежде чем ее реформировать, необходимо принять стимуляционный пакет действий.

Натиснете тук
Коста Чутурков
21 Сеп 2008 23:36
Мнения: 314
От: Cuba
Падналите в боя със мириканската финансова система ли

Не бе пич, амдудуците и флигорните - как могат те да паднат в боя, тем паче с хамериканската финсистема? Те никога не падат, те са като Наваляшка, нали така, дудук такъв

The Spy
21 Сеп 2008 23:37
Мнения: 7,400
От: United Kingdom
Комета, виж и чуй мнението на дудукариатът от СеСеСеРе.
Ами, ако е истина и се случи, ко ки прайм тугиз?!
Натиснете тук
Пожалуйста, говорят по "родной" руский. Слышайте внимательно!
Повърня, и не изпускай златния си шанс да се биеш на страната на Ахмак Дамаджана, ако имаш дупе, разбира се!
Caravaggio
21 Сеп 2008 23:40
Мнения: 13,610
От: Italy
Е, подполковникът досега не е залавян в "изпускане", не вярвам и сега да се е изпуснал. За протокола - не вярвам и ти да вярваш.
Кихот Ефенди Бабаит Кахър Суратлъ
21 Сеп 2008 23:46
Мнения: 121
От: Bulgaria
Истината е, че Русия е изключително изостанала, бедна и с неефективна икономика регионална сила със стряскащи в своята хипертрофираност амбиции във външната политика. На този синдром в България казваме "на гол корем чифте пищови". Бившият германски канцлер Хелмут Шмид като по-изтънчен наричаше Русия "Горна Волта с ядрени ракети". И двете определения са верни, но и двете са недостатъчни да обхванат цялото ветрило от проблеми, които има тази абортирана в развитието си страна.

Нека погледнем внимателно поне следния факт - според официалната руска статистика брутният национален продукт на Русия през 1998 е 110 милиарда долара. Две години по-късно той става 200 милиарда благодарение изключително на покачването на цените на нефта. И в двата случая обаче БНП на тази страна е по-малък от общата стойност на активите само на една верига американски магазини - "Уол Март", които са 226 милиарда долара. Само този факт е достатъчен, за да се получи представа за отчайващата неефективност на руската икономика, което не пречи на главния стратег в Кремъл да е впрегнал цялата си воля и въображение да превърне Русия във велика сила.

Стопанската реалност в тази страна от столетия познава само три състояния - предкризисно, кризисно и следкризисно. И една от важните причини за това е свръхмерната милитаризация. През втората половина на ХVІІ век при цар Алексей стойността на издръжката на армията е равна на целия годишен доход на държавата (Ключевский В. О. Сочинения, том 3, стр. 203). Според историка Е. Анисимов при Петър І 95% от държавните финанси отивали за военни цели. В своята книга "Финансы России 19 столетия" И.С.Блиох дава интересен сравнителен анализ на финансовото състояние на Русия при стария режим. През 1801, малко преди убийството на Павел І, дълговете на тази страна нарастват до 408 394 000 рубли, сума, която е равна на националния доход за цели пет години. Няколко десетилетия по-късно, в края на царуването на Александър І, държавните дългове съставят 595 776 310 рубли плюс заем към Холандия за 46 000 000 рубли. Русия фактически отново е банкрутирала. При Александър ІІ за военни цели отиват над 1/3 от руските доходи, което води до последващ банкрут. Предприетата от Александър ІІІ милитаристична треска за кратко време отново разрушила руските финанси (Ерсновскии, А. А. История русской армий, том 3, стр. 5-29). Според икономиста С. Вознесенски по време на последния руски монарх Николай ІІ Русия също е в състояние на непрекъсната финансова криза.

През съветската ера Москва претендира, че е superpower. Според Игор Бунич 90% от икономиката на страната работи за военни цели. Дори и кагебистът Евгений Примаков призна, че по съветско време 70% от БВП е бил свързан с военното производство (вестник "Труд", 17.04.1998 година, стр. 11). Днес ситуацията е същата. От три години разходите за военни цели нарастват във всеки следващ бюджет. По официални данни около 30% от националния доход на Русия днес отива за военни цели. Цифрата се потвърждава от анализите на Лондонския институт за стратегически изследвания, в чийто годишник Military Balance се твърди, че преките и косвени руски военни разходи са около 70 милиарда долара, т. е. около 1/3 от БНП. Днешната структура на руската икономика въпреки всички опити за "европеизация" и "реформиране" на практика е по-съветска и примитивна отвсякога.

Делът на суровините в руския експорт не пада под 70%. Това вероятно е белег, че страната е велика сила. Националната валута работи само като примитивно обменно средство, но никой не инвестира и не спестява в нея. БНП на Русия е 14 пъти по-малък от този на Япония, 7 пъти по-малък от този на Германия, по-малък е от БНП на Южна Корея, Испания и Холандия. Това вероятно пак е белег на велика сила. Оборотът на Московската фондова борса за една година е равен на триминутния оборот на борсата в Ню Йорк. Не друг, а един от икономическите съветници на Путин - Андрей Иларионов, каза, че само китайската провинция Гуандун дава повече стоки и услуги от цяла Русия (НТВ, Итоги, 16.04.2000).

В Русия има имитация на пазарна икономика, защото стопанството й е лишено от най-елементарните за това движещи и стабилизиращи механизми, каквото е защитеното право на собственост. В Русия още не съществува частна собственост върху земята (тя е непозната в цялата руска история), а селското стопанство продължава да е съставено от совхози и колхози, които по драматичен начин всяка година демонстрират ненадминатата си способност да разхищават около 70% от и без друго оскъдната продукция, която произвеждат. Това, разбира се, е недвусмислен белег, че Русия е велика държава.
VOMIT COMET
21 Сеп 2008 23:46
Мнения: 358
От: Bulgaria
Точно така Чутурков.И ам. фин система е Неваляшка.Доларите (свежите) винаги в крайна сметка натежават и я остават в изправено положение, след като се е клатила лево-десно и кръгообразно.Данъкоплатците го отнасят винаги.
Този път май е малко по-различно
Кво шъ кайш?
hamel
21 Сеп 2008 23:50
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Туй ефенди е голова!
Caravaggio
21 Сеп 2008 23:57
Мнения: 13,610
От: Italy
Бабаит кахърен!
Кихот Ефенди Бабаит Кахър Суратлъ
21 Сеп 2008 23:57
Мнения: 121
От: Bulgaria
Колко от форумните русофили притежават някаква руска стока?
Колко от вас изобщо биха си купили Лада или УАЗ-ка или телевизор Електрон... 714Д или компютър или мобифон или руски джинси(дънки) или маратонки или каквото и да било освен АК47???
Руската икономика е базирана на износ на природни ресурси, по специално петрол и газ, и когато потреблението, и съответно цената им падне Руската икономика заминава на тюрморте.
Др. Путин се изживява, като един малък Наполеон със сталинистки маниери. Защо пак той е във фокус след като вече не е президент. Къде е Медведев?
Другото, което русофилните форумци папагалстват непрекъснато е "Освобождението на БГ" от Русия и затуй видиш ли трябва да им се кланяме форевър. Те явно не са чували за Априлското въстание, което бива потушено изключително жестоко и кърваво от башибозука. Вслдствие на което целият свят застава на страната на БГ. Явно не знаят още, че 130 000-на румнънска войска се е сражавала наред със 180 000-на руска войска. Също така се питам защо чак на 12-тата руско-турска война БГ бива "освободена"?
И къде беше великата Русия, когато БГ бе нападната от Сърбия, Гърция, Турция и Румъния през 1913г.?
Левски си го е казал: "Не оставяйте да ви освободят други, защото който ви освободи, той ще ви пороби."
VOMIT COMET
21 Сеп 2008 23:57
Мнения: 358
От: Bulgaria
Гьонсуратлъ, има една статийка за Тюркието малко по встрани с един мустакат чоджук с вид на манаф.Айде, бите у лево
Кихот Ефенди Бабаит Кахър Суратлъ
22 Сеп 2008 00:03
Мнения: 121
От: Bulgaria
Има една поговорка "Дай ми акъл а не богатство" или "Вода гази жаден ходи". Та така и Русия богата на природни богатства, а бедна на акъл.
То не е само да ги имаш, а и да ги използваш рационално и разумно. Япония, например няма природни ресурси, но ... явно има акъл.
Изобщо Русия е в желязно-бронзовата епоха по отношение на останалия свят и не мога да разбера защо има тук разни "другари", които искат и БГ да е там.



Е вашите никове като са на английски вие да не би да сте англичани или американци а поварня?
Кихот Ефенди Бабаит Кахър Суратлъ
22 Сеп 2008 00:06
Мнения: 121
От: Bulgaria
Големи и велики, но си затвориха борсата от страх когато международните инвеститори си дръпнаха капиталите. Американците пръднаха и руснаците аха аха да се .... от страх. В щатите затишието е временно. Пак ще има поводи за затваряне на борсата в Русия. Тръгне ли Америка по пътя на Япония със загубеното десетилетие цените на петрола ще паднат още надолу и руснаците ще трябва да си харчат валутните резерви, за да си хранят пенсионерите с американски пилешки бунчета. За да не се случи това пък ще трябва да стимулират със същите резерви американската икономика и да чакат някога да си ги вземат обратно. Затова в последните дни руснаците се поуспокоиха и поспряха с агресивните приказки.
Добави мнение   Мнения:399 « Предишна Страница 12 от 20 10 11 12 13 14 Следваща »