Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
8 на сто от българите не си мият зъбите
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:47 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
OLDMAD
20 Сеп 2008 12:47
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Знаете ли къде е майтапа?
Гърците и германците(турците не се броят), идват у БГ да си ремонтират "устната кухина", на много по-ниски цени!
При което нашенските "дентални" майсторе, "пикат кръв", щото не са наясно с цените из "чужбините".
Рози
20 Сеп 2008 13:39
Мнения: 265
От: United Kingdom
И не само те. Бяха писали за българско село, където английски зет ремонтирал местното училище и отворил клиника за т.нар. здравен туризъм.
Знам за лъскава софийска клиника, която пък развива тази дейност с шотландски пациенти. Не ме интересува кой колко печели. И в БГ, като навсякъде, си има и добри и лоши зъболекари, скъпи, евтини, всякакви. Само горният доктор Дамянов да не ми обяснява, че "Българите имат адски ниска здравна култура като цяло".
А да си погледне първо културата на професионалното съсловие.
Защото май само от български зъболекар можеш да чуеш-Ами така е на зъболекар-боли! И продължава да стърже...
А помните ли онзи човек, който остана без лице...
svetulka
20 Сеп 2008 13:45
Мнения: 4,771
От: Germany
Oldi, танто за тунто, същото излиза. В Германия касата поема 30 % от разходите.
wwwe
20 Сеп 2008 14:33
Мнения: 1,097
От: Bulgaria
Не са прави форумците, които твърдят, че няма добри български стоматолози. Тъй като буквално от както се помня (още с млечните зъби имах проблеми) често ми се налага да ги посещавам и до сега само 2 пъти поподнах на калпави доктори. Но пък си знам при зъболекар и адвокат само след солидни препоръки, не се влиза под първата срещната табела.
San De Cannes
20 Сеп 2008 17:11
Мнения: 2,778
От: United States
Всъщност статистиката е точно обратната ... 8% в България си мият зъбите стравнително редовно ... Който е писал или преписал информацията , просто е сгрешил.
Състоянитето на зъбите на българите е трагично ... Флос-ването в България е , предполагам , някаква екзотика.
Страната на жълтите зъбета за която пише Рози е ... великата Британия , май
Рози
20 Сеп 2008 18:30
Мнения: 265
От: United Kingdom
Май-май..
Но ти пък изкара българите абсолютни мърлячи. Не мога да се съглася. Не знам каква е официалната статистика, кой и как си прави изследванията и си стъкмява резултатите. Вие какво, познати, приятели, нямате ли в БГ-и те всички не си мият зъбите?! Скоро сигурно ще спорим и колко често се къпят в Родината..

penelopa
20 Сеп 2008 19:05
Мнения: 412
От: Bulgaria
А, по въпроса с къпането въобще няма да спорим
penelopa
20 Сеп 2008 19:08
Мнения: 412
От: Bulgaria
Достатъчно е, да се качиш в градския транспорт
San De Cannes
20 Сеп 2008 19:11
Мнения: 2,778
От: United States
Не, не искам ... най-малкото защото съм българин. Фактите са , че 92% от населението е с кариеси и колко още с липсващи зъби ... 70% от децата на възраст между 5-6 години са с няколко кариеса вече. За хигиената да не говорим. В момента съм в отпуска и правя снимки на черноморието ... и нямам думи с които да опиша какво са моите съотечественици, нямам ! Картината не е тъжна , тя е тревожна , тя е отвратителна и страшна. Улиците и плажовете и реките и междублоковите просттранства, кофите за боклук, асансоьрите, стълбищата и не на последно място тоалетните, парковете и градинките , отнощението към природата ... отразяват всичко това което сме ние , ВСИЧКО !
Никой да не си прави илюзиите , че сме чистоплътна нация ! Всъщност дори нашите отношения отразяват и нашата хигиена. Да мърлячи сме , подли и гадни, безкрупулни, лигави и без морал ... Може да е пресилено казано, но не е далеч от жестоката истина. Има изключения ... и какво от това ?
Mrx++
20 Сеп 2008 19:14
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Имам мост от 1965г.
В Германия ходих при студентите да ми оправят зъбите, по-евтено е. Две студентки ме натиснаха на стола и 4 часа ми правиха (друг) зъб. Учеха се на мене. Аз им казах виждате ли този мост. Правен е преди да се родите и още стои здрав. На същият зъб (не на моста) преди месец му сложиха коронка, тя падна (не е виновна зъболекарката и студентките не са виновни зъбът се е много смалил) и вчера пак ми я сложиха .
Muktadasaxkoburgidiotski
20 Сеп 2008 19:58
Мнения: 14,528
От: Mali
Господин към госпожа : "Госпожо , устата Ви мирише лошо ! Имате развален зъб ! ... тя - Ама моля Ви се !! Нямам развалени зъби, имам само един мост !! ... - Ами тогава някой ви е срал под моста ... Екскюзе муа , ама Мркс ме подсети за вица.
ba_ra_ba
20 Сеп 2008 21:45
Мнения: 1,384
От: Bulgaria
Абе, кво да ви кажа... Дядо ми, лека му пръст (1902 - 1987), не си е мил зъбите ни един път в живота си. Чат-пат, като се сети, на пръста малко сол и ги натърка... Умря си с 32 здрави зъба в устата... Не, че съм фен на теория на конспирациите, ама колко ли пари се харчат по света за пасти за зъби и четки?... А за зъболечение?...

__________________________________________

A man who trades freedom for security does not deserve and shall not receive either

Benjamin Franklin (1706 - 1790)
Рози
20 Сеп 2008 21:59
Мнения: 265
От: United Kingdom
San De Cannes,
съгласна съм с частта за нечистоплътните ни действия и характер и изобщо с цялото "пресилено" описание.
Ако аз, например, бях описала как са ме затиснали двама студенти на зъболекарския стол до края на неделната вечер под тази статия щеше да премине целия шовинистичен боклук в този форум, който така и не схвана, че блондинка с големи гърди е метафора. Две жени затиснали мъж е Маркса на зъболекар, но двама студенти натиснали Рози-задължително ще се изроди в мръснишки сценарий..
/\\eko
20 Сеп 2008 23:20
Мнения: 4,397
От: Bulgaria
Рози, знаем че си дърта баба без един зъб в устата.Натякването ти за големите гърди и писането под тази статия спомогна да го разберем.Малкото ти мозъче не схвана Жентълменското ни отношение, споменавайки твоите големи цици.Аха да ти кажа, мий си зъбките и си лягай, но ще се получи оксиморон
Рози
21 Сеп 2008 00:37
Мнения: 265
От: United Kingdom
Не, нищо не знаеш за мен. Първият ти пост беше много просташки. Последният също. Изобщо не виждам какво изобщо се занимаваш с мен. Обсъждай си зъболекарите, не моята анатомия-гърди, брой зъби, размер на мозъка... Оксиморомът си ти и джентълмен.
/\\eko
21 Сеп 2008 08:56
Мнения: 4,397
От: Bulgaria
Верно не носиш на истината.Сама се изпъчи тук пред форума и каза, че освен че си руса имаш и големи цици.Ако не бях Жентълмен, щях да ти кажа да си стягаш багажа и да тръгваш с наборите си на море.И брюнетките с малки цици и те хващат пародонтоза.Какво се обиждаш, че ти отварям очите защо /може/да ти кървят венците?
БарНет
21 Сеп 2008 10:29
Мнения: 560
От: Bulgaria


Я-а, ето ви още една нихилистична тема, дето отново предизвиква нихилистични и антибългарски простотии! ( ще рече ....някой влюбен в народопсихологията)

Иначе.... ако авторът на материала си беше направил труда да ви покаже сравнителни с другите евродържави поне данни, щяхте да видите че не са чак толкова занемарени и немити зъбите на българина сравнено с французи, испанци.... англичани.....

С две думи .... и в БГ има мърльовц, но май..... само БГ има странни птички журналисти, дето1като в оня виц за ...краставицата, като Мирча Кришан ще се въртят как ли не за да ни ПОКАЖАТ колко сме изостанали и ....некачествени.....

БарНет
21 Сеп 2008 10:39
Мнения: 560
От: Bulgaria
А на реално търсещите разбиране ще кажа дето..... състоянието на зъбната хигиена и здраве е.... пряко зависима от ..... живата на хората!
Т.е. .... когато има такива дълбоки обществени кризи.... на хората просто не им остава време, желание и сили ....да се грижат за зъбите си !
На автора специално ще кажа какво казваше в подобни случаи един ....серски философ:
- "Всичката я Мара втасала.....п....ата и ....несресана !!!

Я до го видшм кога ще ни направи един...толкова смел коментар за ...КОРУПЦИЯТА, ЗА ПРЕСТЪПНОСТТА ...или поне за ЕНИЧЕРСКИТЕ ОРДИ дето ни опасаха и..... зъбната хигиена ?

Mitev
21 Сеп 2008 11:30
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
Барнет:
"Я до го видшм кога ще ни направи един...толкова смел коментар за ...КОРУПЦИЯТА, ЗА ПРЕСТЪПНОСТТА ...или поне за ЕНИЧЕРСКИТЕ ОРДИ дето ни опасаха и..... зъбната хигиена ?"

Барнет,
този едва ли някога ще се опита да натрави смел коментар какъвто искаш. Но понеже имаш интерес към такива коментари за корупцията, престъпността, еничерските орди и т.н. , може би ще ти бъде интересно да надникнеш например в http://www.mitev.eu/2008/02/06/sergej_sta nishev/, в http://www.mitev.eu/2008/02/27/dezinfpenk ov/, в http://www.mitev.eu/2007/10/05/sta4ka_vla st/, в http://www.mitev.eu/2006/08/13/r_petkov_k orupcia/
и да видиш какво не желаят да публикуват българските вестници когато все пак се намери някой да си сложи главата в торбата.
probuzhdane
21 Сеп 2008 15:09
Мнения: 1,243
От: Bulgaria

Наистина, Барнет, и аз се чудя как от всяка тема успяваме да направим солидна платформа за нихилизъм. Ама и за това талант трябва, а явно такъв имаме в излишък.
Добави мнение   Мнения:47 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща