Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
"Хоспитализирани" болни си стоят вкъщи
Добави мнение   Мнения:4 1
Zagorka_svetlo
20 Сеп 2008 13:45
Мнения: 120
От: Bulgaria
След като в целия свят тенденцията е към дневни стационари и дневна хирургия ние броим хоспитализирани болни.Когато болните ненужно стоят в болницата развъждат болнични инфекции и други усложнения.Кратуните в здравната ни каца са определили че за операция като декомпресия на карпален тунел на китката , която се прави в поликлиника са нужни 5 дена хоспитализация инак няма да си вземеш парите, а ако ги държиш 5 дена в болницата си вътре финансово.Как няма да се надлугват с касата колегите.
Относно социалните хоспитализации, нека чиновниците вместо да размахват моливи и калкулатори слязат за ден в спешните центрове и се срещнат в лице с тези нещасници и им обяснят защо трябва да пукнат на улицата.
Weed361
21 Сеп 2008 09:45
Мнения: 4,842
От: Bulgaria
"На доста места в болница са приемани пациенти, чието състояние позволява да се лекуват в извънболнични условия" - това е така, но за извънболнично лечение, което реално струва 70 или 100 лева, касата плаща 12, 50 лева за първичен и 7 лева за вторичен преглед (като на два първични се разрешава само един вторичен преглед). Ако приемеш да го лекуваш амбулаторно си на загуба, ако му поискаш пари - си в нарушение. Остава или да му откажеш лечение или да го приемеш (дори и фиктивно) в болница. Кое е по-добро за пациента?
fenland
21 Сеп 2008 13:27
Мнения: 356
От: Bulgaria
За болен с камък в бъбрека са предвидени монументалните 105 лева. Е как да се настани, нахрани, обследва и лекува един пациент с тези пари. Със сигурност няма да се направят допълнителни изследвания / апаратни и лабораторни/ за да се търси друга възможна причина за симптомите/може да е карцином/. Естествено, че все повече ще се прибягва до всякакви прийоми за да се ограничат разходите и няма да се изненадам ако за някой ефективно лежащ в болница се води и друг измислен-"мъртва душа" само за да се свърши работа.
ejko
22 Сеп 2008 01:14
Мнения: 2,533
От: Bulgaria
Ми въпроса е как да не се дават парите за лечение, па било то и за домашен/дневен стационар.Затова Зайо веднъж е виновен, че носи шапка, а после че е без шапка.
Добави мнение   Мнения:4 1