Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Относно Автоцензурата на Простащината
Добави мнение   Мнения:2 1
OLDMAD
26 Сеп 2008 14:32
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
"Закатанчването" на дадена Тема в "Помощ", не решава въпросът с "Автоцензурата"!
Още повече пък с "Простащината", независимо дали е преднамерена или вродена.
Sorry.
Разбирам, работата Ви е тежка.
Но!
В "Правилата...", има една точка:
12. Цензуриране - Администраторът на форума има правата да цензурира определени думи в мнението. Това става като точно определени (от администратора) думи се заместват със звездички (*****).

Сложното идва със смисловото триене, май.
Съчувствам Ви.
.
П.П - В архива си имам доста "изцепки" на Уважаемите колеги от Форума, но възпитанието не ми позволява да ги цитирам, възможно е да Ви поставя в неудобно положение.
С извинение.
bot
26 Сеп 2008 14:54
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Не си фантазирайте, а се запознайте с форумните правила Натиснете тук и запазете съчувствието към собствената си персона. Вероятно цитирате някакви стари записи, които не са махнати от сайта, защото това не зависи от модератор. Модераторите се занимават с модериране, а не с цензура, запознайте се със значението на това понятие, можете да намерите доста специализирана информация, дори ако потърсите в Гугъл.
Задачата на модераторите не е да се превъзпитават лица в пенсионна възраст, това е невъзможно. Но трябва да се има предвид, че става въпрос за различни общности от хора, расли и възпитавани в различна социална среда и това не им е позволявало да се засичат често с други социални прослойки. С развитието на интернет някои от тези общности през последните години получиха достъп до него и възможността да изразяват своя манталитет публично по форуми, блогове, чатове и т.н. Логично бе, че сблъсъкът между манталитет тип "Жено, я сипи още една и си епм" и "Скъпа, би ли дегустирала това великолепно розе" ще породи словесни недоразумения и модераторите са регулатори единствено при този процес, тъй като търсят да постигнат някаква междинна дискусионна среда, тъй като иначе просто няма да е възможна никаква дискусия, а ще се води лагерна война с пещерни средства.
Но това не е цензура.
Принципът е елементарен за спазване. Появили сте се на някакво обществено място и на това място има обществени правила за поведение, валидни за всеки. Не спазвате ли правилата - ви гонят от общественото място или ви санкционират. Както не е позволено да се разтваря шлифера на площада, така не е позволено и тук.
Добави мнение   Мнения:2 1