Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Криза + негоден бюджет = спешаване на изборите
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:24 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Просвета
08 Дек 2008 15:31
Мнения: 2,958
От: United States
..Юлиана Бончева - ..особено за финала
Гойко Горисов
08 Дек 2008 16:22
Мнения: 2,639
От: Bulgaria
И Жан Виденов беше "надеждата на обикновените данъкоплатци сегашното правителство да бъде заменено от по-кадърно и по-съвестно", и Иван Костов, и "царя" и т.н.и т.н.. Само дето всяко следващо управление бе по-некадърно и крадливо, "обикновените данъкоплатци" ставаха по-бедни и плащаха все по-високи данъци, а някой "необикновени" все по-богати.
Брайтмане, не знам кое е брайт у теб, но не е умът.Може би темето?Правителството на Иван Костов е най-доброто в новата ни история, за това има обективни мерители.
хунвейбин
08 Дек 2008 22:41
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Тук цари гробно мълчание.Интуитивно всеки усеща , политическата и икономическа системи , са му устроили капан.Крачи , стъпва на измамна повърхности , пропада и се надява на кол , един от най древните и стари капани.Интересното е друго.Няма значение , дали си напълнил търбуха от досегашните процеси , или търбуха ти е празен.
Търбуха спира да е критерий.Критерии става дали си ПОСВЕТЕН , дали си вътрешен, дали си навътре в процесите.Празният търбух , лесно ще го понесе , макар и да става все по празен.Пълният ще се пльосне , като коледно прасе , върху дървеният одър.Има да квичи , яко да квичи.
Като смисъл , кризата представлява челен удар , между политическата хунта и икономическата каста.Г.Този удар може да е еластичен , ластичен.Икономическата каста се претворява в нова политическа хунта и печели нов локумджийски период.Оцеляват и кастата и хунтата , естествено чрез съдраните кожи от народа.Но може и да не еластичен , а с огромни деформации и силата на удара да се поеме , или от кастата или от хунтата.По вероятният процес е този.Кожи за съдиране не останаха.
Бюджета , практически е точно такава критична точка , на челен удар.
Политиците като хунта за да оцелеят , разчита на избирателите .Икономическата каста , разчита на марионетните политици , а това вече е невъзможно.Кризата прави криминалният сговор невъзможен.Удара ще е с огромни деформации.
ББ ще ги помете , като студен таратор ще ги издуха.Но това няма да произведе нито домати , нито чушки.Чак тогава настъпва реда на суверена.Когато се увери , че и кастата и хунтата , са ялова работа.
Тояга , ако някой не знае , това е най древната дума и е измислена от прабългарите.
Тоягата , тя се задава като най вероятният политически инструмент.Коя гърбина е по здрава , от коя гърбина ще се строши тоягата , от тази на народа , на хунтата или на кликата , това предстои да наблюдаваме.
Това е ритъма на истинските барабани , а не на тенекиените.
Добави мнение   Мнения:24 Предишна Страница 2 от 2 1 2