Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Имаме нужда от по-малко правителство и повече ЕС
Добави мнение   Мнения:5 1
gramove
08 Дек 2008 14:47
Мнения: 404
От: Bulgaria
Коментарите, от които е изнесено и заглавието на това нещо, говорят красноречиво за интелигентността на своите автори. За съжаление тази интелигентност не е особено висока. С качество на човешкия материал като на потребителя "партриарх Никофор" България винаги ще бъде пренебрегвана и подритвана от който не го мързи.
Между другото заглавието страшно напомня на лозунга, припяван под път и над път от една министърка преди 10 години. Тогава той гласеше: "По-малко държава". Резултатите се оказаха печални. Европейците обаче и тогава напълваха гащи от кеф щом чуеха тази крилата сентенция! Не защото тя е смислена, а защото ставаше дума не за техните държави, а за горката България.
Drone
08 Дек 2008 16:34
Мнения: 3
От: Bulgaria
Абе , "gramove ", ти ли си най - интелигентният в този форум ? Ще ме умориш от смях ! Ако питаш мен и сега на нашата икономика държавата и идва в повече . Та за това ставаше дума в лозунга на онази министърка . Лошото в БГ е , че държава няма точно там , където трябва . Хайде със здраве !
патриарх Никифор
08 Дек 2008 18:03
Мнения: 3,571
От: Vatican City
Грамове или килограмове, чадо мое, няма значение, щом са теглото на едно голямо нищо. В твоето безсрамно плоско плюване по народния глас има обидно малко смисъл. Британската консервативна партия има за лозунг "по-малко държава", но на грешни души като теб това едва ли е известно. С такива светли умове като твоя сме обречени на мафия и живуркане като задния двор на Европа.
Zmeja
08 Дек 2008 19:17
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Е, щом "По-малко държава" е лозунг на Британската консервативна партия... няма начин да не е верен.
"Политическият лозунг е един от основните инструменти на политическата пропаганда... Неговата функция е да формулира кратко и ясно основните политически цели, стреми се да обедини емоционално хората за постигане на своята цел... отправя послания към обществото, целящи да стимулират действие и/или промяна в нагласите, без оглед на личните им интереси."


Редактирано от - Zmeja на 08/12/2008 г/ 19:39:07

Apolitichen
08 Дек 2008 20:24
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Европейците обаче и тогава напълваха гащи от кеф щом чуеха тази крилата сентенция
Зная, че сте умна и интелигентна, но явно сте се разсеели да уточните, чии гащи се пълниха от кеф. Европейските чиновници, по онова време, се чудиха да се "откачат" ли от български и румънски плазмодии, но къде от "кумова срама", къде под натиск на новия Биг брадър, успяха само да отложат с три години срама български. Иначе потури по наште земи винаги се веят от кеф, къде празни, къде пълни, с какво ли не. И винаги без отчет! Ако си мислим за същата министърка, дето редовно изпадаше в екстаз при думата "Шенген", спомената за добро или лошо, та нейният кеф беше "стоварен" върху едни бълг. граждани в Либия. Но имаше една предходна, с голяма кошница, и сега е с голяма, та се налага мъжът й да я поопразва редовно, кошницата де, ... за да не се изгърби горката. Та и тя като Вас говори за "горките пенсионери", но не й пречи да използва бюджета на НОИ за "стимулиране" бизнеса на некои другаре чрез примамване на работна ръка с обещания за ранно пенсиониране.
Резултатите се оказаха печални.
А кога не са били печални!?
Добави мнение   Мнения:5 1