Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Молба до Модератора
Добави мнение   Мнения:2 1
probuzhdane
30 Дек 2008 16:35
Мнения: 1,243
От: Bulgaria
По повод апела ми /вече изтрит/ към Модератора за банване на потребител с ник Bimbo Barakov под “Кучешко сърце” на Димитри Иванов от 24.12.2008 имам да кажа следното:
В хронология /с извинения за дългия постинг/:
Бимбо с недвусмислени сексуални подкани обиди форумец. Кой е, не ми е ясно – вероятно е самоизтрил предишно свое мнение, за да не бъде ясен обекта на обидата, отправена от Бимбо. След като изчаках повече от половин денонощие мнението му да бъде модерирано, т.е напълно изтрито и това не се случи, отправих апел към Бот за дълго банване на потребителя. Реакцията дойде от страна на Бимбо – с молба да се смиля над него, да оттегля апела си, както и с подробни уверения за съжаление и разкаяние, вследствие на това, че след справедливо банване се е наложило седем пререгистрации на ника и сега, след три изтрити мнения на последното, евентуално ново банване. Въпреки уверенията му, че е готов на всичко, за да остане в любимия форум, той не изтри обиждащото си мнение. Отговорих с постинг след около 10 часа – към 3-4 ч сутринта българско време. Мнението ми беше достатъчно язвително и към Модератора /при нарушаване на няколко от правилата за писане във форума, но позоваването на непознаването на правилата и то след година участие във форума, не оправдава пишещия/, вследствие на което беше изтрито въпросното ми последно мнение, както и няколко още – основно на Бимбо. Въпреки несоциалния час /чест и слава за служебната и професионална отдаденост на модераторите на вестника!/, вероятно изтриването не е станало автоматично, а с човешка модераторска намеса. Днес установих, че Бимо получава санкция чак до 01.1.2010 г. и това промени съществено нагласата ми по въпроса. Попрочетох най-после правилата за участие във форума, но, уви, доста късно.
Мъчно ли ми е за Бимбо поради толкова дългата санкция? Да, много, ако няма право и техническа възможност да направи пререгистрация с друг ник. Ако съдя и по моите силни пристрастия към Форума, вярвам в искренността му, че това е любимият му форум; предполагам, възбраната да участва в него би довела до емоционален и интелектуален дискомфорт.
Смятам ли, че Бимбо е виновен? Категорично да, след като се е наложило СЕДЕМ пъти да се пререгистрира за последните три месеца и, в допълнение, е получил три изтрити мнения на последния си ник.
Смятам ли себе си за виновна за неговата бъдеща форумна “съдба”? Ами не зная, доста жестоко ми изглежда цяла година “във фризера”, не допусках, че молбата ми за “дълъг бан” ще означава точно това. Чак впоследствие се замислих защо някои съфорумци не съм ги “виждала” от миналата година, причината за което е трябвало по-рано да отгатна.
Съжалявам ли за постъпката си? Да, но само до толкова, че ако ситуацията се повтори бих действала малко по-внимателно и то след прочитане на форумните правила за последствията. А иначе, I had a point to make /пък и доколкото разбрах въпросния обиждащ постинг, бяха засегнати уважавани от мен хора/ и Бимбо и Модератора ми бяха “под ръка” /навеждам виновно глава при освиркванията от страна на засегнатите и публиката/ и се оказаха жертва на приятелски огън.

Какво мога от тук нататък да направя? Да отравя искрена молба към Модератора/Модераторите за далеч по-облекчен режим на санкция върху участието на Bimbo Barakov във форума. Основания за възможност за това ми дава този текст от “Често срещани въпроси и отговори (FAQ)”
В. Какво е автоматичен бан и колко време продължава той?
О. Автоматичен бан е санкция, която е следствие в резултат на 3 изтрити от модератор постинга на даден участник. Форумният скрипт отчита броя на изтритите мнения и автоматично прилага тази санкция на всеки 4-7-10-13-16-19 и т.н. през три. Продължителността на бана е 3 (три) дни. При по-голям брой изтрити мнения нараства в прогресия (не съм запознат точно колко е, но ако се получат прекалено големи несъответствия и срокове, то те се минимизират чрез намеса на модератор ) .

Дано Бимбо да има право и възможност за нова пререгистрация след “излежаване на новоопределена /недълга - няколкодневна/ присъда в карцера”, а не да бъде баннат от тук с IP адреса си во веки веков.
________
Бимбо, ако случайно си “жив” /много ми се ще да е така/, драсни тук някой ред да не ми тежиш на съвестта. Смирено приемам “стълба на позора”. Ако ти бъде дадена възможност за пререгистрация, "разкрий" ми се.
bot
31 Дек 2008 08:20
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
1. Не съм ви чел подканите, тъй като не съм работил по форума на "Сега" тези дни и не съм го чел внимателно. А и да ги бях прочел, едва ли щях да им обърна някакво внимание, ако не са се намирали в рубрика "Помощ" .
2. В един от почивните дни прегледах набързо новорегистрираните никове и махнах повечето по т.2.5 (опит за заобикаляне на краткосрочен бан с друг ник) . Гореспоменатия ник не съм го проверявал, но той просто не ми остави никакъв шанс да се направя, че не съм го забелязал, тъй като сам написа в някоя от дискусиите, че му е седми ник поред след няколко баннати.
Махнати са и всички забелязани постинги, които обсъждат административни въпроси или коментират (питат, оплакват се до и т.н. ) модератор извън рубрика "Помощ" (вж. FAQ) . Незабелязаните, ако има такива - през януари.
Добави мнение   Мнения:2 1