Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Не разбрах ??
Добави мнение   Мнения:4 1
Чок觧
05 Яну 2009 12:45
Мнения: 7,337
От: Israel
Не разбрах защо беше изтрито последното ми мнение ? Обидни думи ?
Цитирах един форумец , препостнах статия от сайт , упоменавайки кой е (адреса му се съдържаше в статията ???
А и след това форумеца ми отговаря и благодари ....пък не се вижда за какво , щото мнението ми изтрито.
Само заради едно : "Да бе , да" ?

Редактирано от - Чок觧 на 05/1/2009 г/ 13:54:29

bot
06 Яну 2009 04:07
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
т.1.5 - code си е code и служи за code. Не съм видял НИТО ЕДНО ваше мнение, в което да сте включили програмен код (което всъщност си е напълно логично за медиен форум) . Следствието е, че като не дискутирате за програмни кодове, то няма смисъл и да използвате тагове за програмни кодове. Скриптовете не са най-силната ви страна, поне в медиен форум. Обяснявано е от години кое за какво е, предупреждавано е от години, че всички мнения с напластяване на тагове ще се трият, когато не описват екстремна ситуация или не са в спортната рубрика (болдване, боядисване, оразмеряване, кодиране, caps lock, смайлита до степен плач, удивителни повече от въпросителни и т.н. и т.н. )

Ако погледнете "досието" си ще видите (странно е, че не сте го забелязали досега), че имате над 100 редактирани от модератор мнения, които развалят code-тага. Това "разваляне" губи време (модераторско време) . Имате и мнения, които не са пипнати (поради липса на време) . От друга страна, ако тези мнения бяха директно изтрити, а не редактирани, то това би спестило време, но пък вие щяхте да имате бан с продължителност до следващия век, което не е желателно от модераторска гледна точка, тъй като пробиването на такъв бан от страна на "пострадалия" също губи модераторско време (отброяването на времето на участника за писане на мнение не се взима предвид, тъй като презумцията е, че пише за собствено удоволствие, а не по задължение) , а и не е адекватно на провинението като санкция.

За улеснение поствам пак най-разпространените грешки при форумни тагове:
1. за цитат се използват кавички (граматическо правило) или таг за цитат.
пример:
пример за цитат

За цитат не се използва таг за кодиране поради две причини. 1. Носи грешно послание 2. когато носи грешно послание засенчва всички останали мнения в дадена дискусия. Опитайте се някой път да четете форума диагонално със скорост 15 мнения за половин минута и ще разберете за какво става въпрос.
пример как не трябва да се цитира с кодиране

2. оцветяване - в Теми на форумците и Спорт - добре дошли. Но в дискусиите под дописки - само когато се подчертава дадена мисъл или теза. Не цял абзац, не цяла страница и в никакъв случай не цял сонет, да не говорим за нещо повече от 14 реда.
пример как не трябва да се оцветява
3. ГЛАВНИ БУКВИ - главните букви обикновено се използват да подчертаят даден акцент в мисленето. ГЛАВНИТЕ БУКВИ не трябва да се използват при акцентиране на липси в мисленето. Т.е. ако нямате мисъл, то ГЛАВНИТЕ БУКВИ задълбочават този проблем, а не го прикриват.
ПРИМЕР КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА С ГЛАВНИТЕ БУКВИ

Това са трите основни най-често срещани прекалявания. В много форуми не им обръщат внимание, но в медиен форум - няма как да не се забелязват и отбелязват. Далеч съм от мисълта, че всеки постинг в медиен форум е бисер, но и прекаляването с акцентите върху отделителната система на мидите също не е за препоръчване.

Редактирано от - bot на 06/1/2009 г/ 04:25:56

Чок觧
06 Яну 2009 09:31
Мнения: 7,337
От: Israel
Благодаря за изчерпателният отговор !
Нямам навика да си гледам в "досието" , а и нямам желание да чета нито мое , нито нечие чуждо досие .
Не разбрах кога се използува code , но в бъдеще няма да го използувам , за по хигиенично .
Разбрах , че скриптовете не са ми най-силната страна , но аз не съм и имал претенции да са .
Разбрах , че не трябва да използвам оцветяване , тъй като не участвам във Спортен форум .
Разбрах , че не трябва да използвам главни букви , тъй като това може да се изтълкува като липси в мисленето ми .
Не разбрах защо е трябвало да редактирате над 100 мои мнения , вместо след като сте забелязали тая моя "систематична грешка" , не сте ми казали още на петото или десетото : Престани да използваш code - не го употребяваш уместно и ми създаваш проблеми !
Аз понякога разбирам и от половин дума !
Лек ден !
bot
06 Яну 2009 09:37
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Както вече споменах, беше ви изрично написано да не го употребявате и ако имахте навика и да четете освен да пишете, то можехте и да го забележите (още ви седи в "досието" ) . Редактирането също би могло да ви подскаже, че добавянето на черта пред тага ( /code ) играе някаква образователна функция, а не е въпрос на недостатъчно кафе.

Редактирано от - bot на 06/1/2009 г/ 09:37:49

Добави мнение   Мнения:4 1