Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
За Авторите във вестник СЕГА
Добави мнение   Мнения:2 1
OLDMAD
06 Яну 2009 11:56
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Редакцията изрично е подчертала, че не носи Отговорност за написаното от Авторите!
Във Форумът е обратно - едно кихане срещу Автор=Трив!
Не разбирам...
bot
06 Яну 2009 15:36
Мнения: 2,832
От: Bulgaria
Авторът пише текст, получава заплата или хонорар, изказва своята или чужда позиция и застава зад този текст с името си. Отношенията между него и вестника се определят от правилата на редакцията.
Форумният участник пише текст, не получава заплащане, не е задължен да изказва своята или чужда позиция (може просто да си бърбори) и е анонимен. Отношенията между него и вестника се определят от правилата на форума.

Т.е. ако сведем авторите до форумно описание, то те са участници в премодериран форум (пр. форума на BBC) - пишеш нещо и се публикува само ако става. Ако не става - не излиза.
Във форума на "Сега" , който не е премодериран, участникът си пише нещо, публикува се веднага и ако не става - се трие.
Тъй като и процедурата, и статута на пишещите са различни, то и правилата са различни.
А за какво носи отговорност редакцията не представлява някакъв интерес за който и да е модератор - неговата отговорност е да наблюдава спазването на форумните правила от страна на участниците. Които позволяват обсъждането на авторските текстове, но забраняват обсъждане на самите автори. А защо трябва изрично да се упоменава нещо, което се учи в първите седем години, е отделен въпрос, на който нямам нито време, нито желание да се спирам.
Добави мнение   Мнения:2 1