Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Въпрос към модератора
Добави мнение   Мнения:6 1
браун
06 Юни 2009 14:14
Мнения: 3,755
От: Bulgaria
Уважаема/и Sibil, твърде избирателно редактирате мненията във форума. Под статия във вчерашния брой за трагедията в Асеновград един форумец цял ден обиждаше несъгласните с него, а накрая плю и по България. В същото време, мои постинги в които заявявам, че опонента ми е като синя слива - червен, защото е зелен, се изтриват. Кое тук е обидното? Май аршина е различен. Допускате скандални мнения - подигравки с България, езика и, народа и, историята и без намеса. В други случаи за дребни опущения следва изтриване или дори бан. Ако не Ви (не знам един или повече сте модераторите, но оставям главната буква) затруднява, бихте ли ми разяснили Вашите собствени правила на e-male: encho.indzhev@dir.bg, за да не изпадам в конфузни положения? Общите правила на форума ги знам и се опитвам да ги спазвам.
С най-добри поздрави
браун
sybil
06 Юни 2009 16:32
Мнения: 979
От: Bulgaria
Здравейте!
правилата са тези, които познавате. Потребителят, когото визирате, беще санкциониран с множество изтрити мнения и продължителен бан, съжалявам, че за известно време е имал възможността да се 'вихри'.
За Вашето мнение, което е било изтрито, съм съгласна, че може да се приема и като закачка, но и като обида, не мога да съм сигурна като какво го възприема другата страна.
С уважение!

Редактирано от - sybil на 06/6/2009 г/ 16:34:40

OLDMAD
15 Юни 2009 12:31
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
И аз искам да кажа нещо относно редактирането и тривкането, ама в малко по-друг ракурс - Е ли е възможно, да го правите в някакво "по-неутрално време", а?
А не по време на най-натоварения "Трафик на мнения"!
Примерно..през обедната почивка, 12:00 - 13:00ч., трафика на мнения у Форума е почти нулев - твърдя според моите лични наблюдения и статистика.
(ей на - в момента изопщо не "запецвате" )
Поздрав - Гепи тук!

sybil
15 Юни 2009 13:30
Мнения: 979
От: Bulgaria
Здравейте!
Трудно е да фиксирам време на редактирането, то зависи главно и от моята друга заетост и от странични фактори, като временна липса на връзка. Като цяло между 12 и 3 тече 'обедното редактиране', но вие кои времеви интервали имате предвид като такива на 'най-голям трафик'?
И благодаря за поздрава, много харесвам Pincushion от край време.
Manrico
15 Юни 2009 17:53
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Да не отварям нова тема за нов въпрос, да си питам тук. Понеже сме в предизборна кампания, кандидатите са публични личности и като такива следва да се ползват с по-малка защита на личния си живот:
1. Може ли да обсъждаме във форума кандидат депутати? Предполагам - да, и досега сме го правили.
2. Ако кандидатът се регистрира във форума (както например Добри Божилов прави по няколко пъти седмично), може ли пак да го обсъждаме, нищо че е форумец? Според мен логично е да може.
3. Като обсъждаме кандидат депутати, ако знаем, че някой се е регистрирал в някой форум (евентуално дори и в този), може ли да обсъждаме и форумните му изяви - те са много съществени, за да си изградим цялостна представа за него и да решим за кого да гласуваме? Формално дори няма да нарушим правилата, защото няма да кажем, че форумецът Х всъщност е човекът У, а че У пише под ник Х - може да е лична информация, но за публичните личности защитата нали е по-малка?

_______________________
Блогът на Манрико
sybil
15 Юни 2009 18:52
Мнения: 979
От: Bulgaria
Здравейте!
Смятам, че общите правила могат спокойно да се приложат и към тези ситуации: ако е публична личност и за нея се дискутират неща, които са изведени в публичното пространство, не получени като лична информация, е ОК.
Ако член на форума е кандидат, логично е да може да бъде обсъждан като всеки кандидат.
Основните ограничения са две:
- агитиране за самия себе си, ако си кандидат;
- изнасяне на лична информация за други форумци, която не е била предназначена да бъде общо достояние.
Добави мнение   Мнения:6 1