Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Калфин обяви вота в чужбина за скъп и неефективен
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:48 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Evasion
01 Юли 2009 22:21
Мнения: 17,258
От: Korea, Democratic People's Republic of
...вотът на сънародниците ни зад граница е скъп и неефективен.

Разбира се, това за не се отнася за вота в Турция. Нали така, другарье антидепесарье?
bestbuy
01 Юли 2009 22:51
Мнения: 1,169
От: Canada
Отряд некадърни, жалки бюрократи, симулиращи работа в полза на България и вечно търсещи оправдание за мързела си в българите в чужбина.
Severance
01 Юли 2009 22:57
Мнения: 1,057
От: Bulgaria
Естествено, вота в Турция и много ефективен - държавата плаща за едно гласуване, а те гласуват по два пъти.

Редактирано от - Severance на 01/7/2009 г/ 22:59:42

San De Cannes
01 Юли 2009 23:50
Мнения: 2,778
От: United States
Калфин е долна политическа мърша. Нещастникът сигурно не знае, че в Иран хората протестират за честното преброяване на всеки глас или че в САЩ‌ се водят дела за 100 или 200 гласа в щат , че президентските избори в САЩ дори минаха през съда заради преброяването ... Презумпциятя е , че на всеки имащ право на избор трябва да му е дадена възможност да да осъществи това свое право и държавата трябва да направи всичко възможно ( не става въпрос за един човек или двама или за десет)‌ , както и че имащият право на глас е осъществил това свое право.
Какво значи ефективно , Калфин ?‌ Ефективно ли е в САЩ‌ да се преброяват милиони гласове за да се уточни разликата в 100 или 200 гласа ?‌ Може да не е ефективно , Калфин ... но вие сте задължени да проведете честни избори. Лишаването на глас, поради вашата оценка за ефективност или по логиката на някой друг умник като вас е не само интелектуално предизвикателство , а и правно според мен ! Може би не е ефективно да се провеждат въобще избори, Калфин ? Вие пръснахте милиони за реклами и пропаганда и на последния политичекси тъпанар и неграмотник в България, пръснахте милиони за някакви хомогенизирани системи в правната област , които така и не проработиха, партиите се занимават с купуване и продаване не само на държавна собственост , но и на гласове ... Вие освободихте почти-престъпници от ареста за да се включат ефективно в изоборите ... и вие докарахте бъгларина до пълен идиотизъм за да избира между мутра която си върши бързо работата (‌ примера който ни се дава от Дупница и Кюстендил )‌ с откраданти пари и мутра която не е способна на това бързодействие и точност !‌
Калфин , това не е поредния ви гаф. Това показва колко много не сте наясно нито с процесите в нормалните страни, нито с реда и правото ... практически С‌ НИЩО‌ !‌ Не само ви липсва концептуалност за демокрацията като процес , на вас , Калфин , ви лиспва правна култура , възпитание ... а освен това и поведението ви е мутренско.
България не е изпуснала шанса да бъде представяне пред света от поредния нещастник - Калфин !
Примерът със САЩ‌ не е удачен въобще , не оспорвам резлутатите . Всеки който живее в САЩ ще ви каже, че само в рамките на ЕлЕй или Сан Диего ти трябва да караш с кола поне час за да отидеш да гласуваш някъде и това е усреднено време , отиване и връщане са минимум два часа , ако не и повече ! Примерът със САЩ не е показателен. В‌ Европа съм сигурен , че е по-различно поради по-голямата урбанизцаия на градовете. Можеше да се помисли за електронно галсуване ... или и това е неефективно ?‌ ‌ Ефективно е умника Калфин да определя кое и как и да ни дава примери кое е екзотично и кое не в САЩ‌ !
Всъщност .... защо ли българите в САЩ‌ , трябва да се интересуват от България, когато Калфиновци и Галевци я управляват !?‌ За това Мечкаров е прав - барбекюто и това е !‌ А‌ в България избори между Станишев, Галеви, Черпа и Кондьо, Митьо Крика , Азис и Екстра Нина .. .още поне 20 години ‌ , понеже 20 бяха малко. Параграфът не искаше да гласуваме също, така поне му узпълняваме и неговото желания, Нали не плащаме данъци. По същата логика , в Турция може да е окаже по-ефкективно да се отворят още няколко избирателни пункта.
Това което Калфин със сигурност направи , е ... че по-малко хора ще отидат да гласуват сега ... Калфин е цървул номер 1 , понеже за дипломат не става !‌
nanyac
02 Юли 2009 00:35
Мнения: 6,614
От: Bulgaria
вотът на сънародниците ни зад граница е скъп и неефективен.

Конституционните права на гражданите не се мерят с икономически аршин другарю Калфин.
Просвета
02 Юли 2009 00:36
Мнения: 2,958
От: United States
..другарят Калфин вече ви 'благодари за подкрепата'...
vladimir_ak
02 Юли 2009 00:38
Мнения: 191
От: Bulgaria
ами естествено - няма да гласувам за партията издигнала Калфин - БСП
Просвета
02 Юли 2009 00:42
Мнения: 2,958
От: United States
..както и преди казах, това не са честни избори, а гадничка пародия..
Самите 'мажоритарни' правила и изборни бариери ограничава правото на глас и обезличават вота на десетки хиляди избиратели.
В тази връзка не е никак чудно, че другарите цоциалисти и в частност другаря Калфин се изказват по подобен начин.
В Партията така я разбират демокрацията и съответно така я правят
Lufthans
02 Юли 2009 01:09
Мнения: 529
От: Germany
А да му го ... на Калфин сто манафи може ли?
Правят всякакви врътки да не се разкрият секции за гласуване по света и после- ами малко гласуват. Що не отворят само една задгранична секция някъде в Хималаите и да броят после гласувалите.
Иначе колежка се върна днес от Истанбул. Центъра (квартал Бешикташ) бил залян от плакати "Гласувайте за Ахмед Доган" на турски и български.
Звучи невероятно, но....
Bira
02 Юли 2009 01:42
Мнения: 9,171
От: Bulgaria
"неефективен" е много точно казано.
StrikeEagle
02 Юли 2009 02:35
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
За куманизите демократичните механизми винаги са били ненужни.
Поради дефект в главния мозък.
hzb1001
02 Юли 2009 02:36
Мнения: 603
От: Bulgaria
калфин е травестит с тая широка като тезгях гъзяга и тесни раменца;
нашите посолства и консулства от друга страна са места, където номенклатурци
биват изпращани като награда да крадат, лежат и лапат. вижте им интернет сайтовете само...
bearman
02 Юли 2009 02:48
Мнения: 1,839
От: Bulgaria
Толкоз. 5000 гласа в САЩ със или без секция на екзотични места като Холивуд. Както обясних екшъна при българските реднекове ще е около барбекюто и тия секции са трошени на народни пари за гласа на хора при които стандартното обръщение за България е "Кенефа". Не си струва. Ако на някой му е мъчно че турците гласуват, за разлика от българите, (защото го усещам неизказано витае във форумния етер) то като изберете бат Бойко му поставете патриотична задача за следващите избори - никакво гласуване в чужбина. Българския реднек в САЩ е не по-малко обудален от гласоподавателите на доган тъй че загубата няма да е голяма.
Slava
02 Юли 2009 06:12
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
Не могат да купуват гласове/с изключение на Турция, където за подаване на декларации за гласуване има отговорници.../ Според консула Бобев в Лондон, преференциално гласуване означава майки с деца и инвалиди да не чакат на опашка. Справка-"Златен скункс" от "Господари на ефира"
dabedabe
02 Юли 2009 08:09
Мнения: 19,395
От: Antarctica
Калфин е демагог с мазна усмивка и слугинска прегърбена стойка, усвоена от постоянното кланяне на този и онзи.
Мошенник
02 Юли 2009 08:39
Мнения: 4,376
От: Bulgaria
Господин Калфин,
от този род изказвания са подходящи за форуми, но не и от министър отправил ги по ефир!
popangelov
02 Юли 2009 09:06
Мнения: 18,928
От: Bulgaria
"От думите му се разбра, че вотът на сънародниците ни зад граница е скъп и неефективен."
Всъщност Калфин изглежда не е казал това, което му се приписва от заглавието, а то се е разбрало от думите му. Какво всъщност е казал? Не беше ли по-лесно просто да го цитирате, а не да го преразказвате с елементи на разсъждение?
nanyac
02 Юли 2009 09:23
Мнения: 6,614
От: Bulgaria
Bearman,
на какъв принцип се отварят секциите в България и трябва ли принципът в чужбина да е по-различен? Пропускат ли се екзотичните места? Да отворим ли повече секции в турските райони, защото българите и без това не гласували и се троши народна пара? Защо смяташ е е редно българин от Холивуд да пропътува 1000км за да гласува, а Хасан да не си мори магарето повече от 5?
Dante
02 Юли 2009 09:41
Мнения: 3,839
От: Bulgaria
Калфин защо тогава не отмените изобщо гласуването в чужбина? Заради ДПС то е ясно. Безсмислено е да се коментира каквото и да било изявление на този фигурант, ясно е кой беше кукловодът на това гнусно правителство - Доган! Пламен Орешарски - финансовият министър на Черепа, отслабналата с 17 килца другарка Малсарова, Пешко Мутафчиев - транспортното недоразумение, джоревчето Гагаузов, бедствието Етем, уволнените безславно Р.Овч. и пиш пиш фонтаните.
paragraph39
02 Юли 2009 09:48
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Истанбул осъмна с лозунги: Български турци, гласувайте в Булгаристан!
Доган дал два милиона евро, за да докара изселниците до урните у нас - Натиснете тук
Kapitanot
02 Юли 2009 10:14
Мнения: 2,271
От: Burundi
е вотът на сънародниците ни зад граница е скъп и неефективен.

*
За антибългарската комунистическа партия вотът от чужбина е наистина НЕефективен, тъй като:
1. огромна част от живеещите в Европа ще подкрепят Демокрацията, т.е. ще гласуват против протурския синдикат БКП.
2. всички живеещи в Анадола, където има ОГРОМНА бройка изборни секции, ще подкрепят премиерът Доган.
*
Ще рече, че комунистите не хващат нищо от чуждестрания вот и решават да го отменят. НО тъй като премиерът Доган, който председателства БКП в сянка, вече се е погрижил за гласуването на сънародниците ни от турски произхот, ТО "неефективния" вот уж за БКП е всъщност:
1. НЕефективен за Демокрацията
2. ТВЪРДЕ ефективен за ДПС/БКП!
Добави мнение   Мнения:48 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща