Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Правилата на форума: някои допълнения и пояснения
Добави мнение   Мнения:4 1
sybil
12 Авг 2009 21:00
Мнения: 979
От: Bulgaria
Здравейте!
Помествам тази тема за повече яснота около правилата на форума и кое се приема за тяхно неспазване.

****
1.1 Постингите трябва да показват респект към другите потребители. Оскърбленията ще бъдат премахвани.
Същото се отнася за обидни коментари относно вестника, редакцията или издателя; може би е излишно да се споменава нещо тъй елементарно, но тъй като има неприятни прецеденти, решихме, че се налага.
На обсъждане подлежат публикуваните текстове, а не техните автори.
Редакция се прилага както спрямо директните обиди, така и спрямо заплахи, закани. Постинги, изразяващи обидно, неуважително, презрително отношение към вестника и неговите автори, подлежат на редактиране, а авторите им - на санкции. Несъгласието или недоволството си срещу нечие мнение или даден материал винаги можете да изразите чрез контраргументи, не чрез обиди.
Ако принципните позиции не други потребители не ви допадат или ви дразнят, възползвайте се от опцията за игнориране на потребител, не се въвличайте в словесни стълкновения.

1.2 Потребителите не би трябвало да се държат като "модератори в сянка". Ако потребител забележи нещо нередно, да се свърже с модератора.
При установена нередност или нарушение, моля не се колебайте да сигнализирайте - в секцията 'Помощ' или чрез имейл. Както и за всякакви въпроси/предложения.
1.3 Форумът е достъпен и за малолетни. Постването (tag images) на порнографски снимки, текстове и др. е недопустимо.
Постинги, съдържащи подобни материали или линкове към тях, ще бъдат премахвани. Същото важи и за нецензурни думи, както и за псувни, дори те да не са насочени към друг потребител или конкретно лице.

1.4 Не забравяйте и че има потребители с по-бавна връзка, не копирайте дълги текстове, а по-добре да давате линк към съответния първоизточник, когато е възможно.
Това има препоръчителен характер, но се стремете постингите да не са прекалено дълги, което затруднява четенето на форума. Можете да ги 'разбиете' на по-малки.
1.5 Желателно е постингите да бъдат във вид на чист текст, и то не разноцветен, като се избягва обилната пунктуация (!!??!, ????? и .....), многото емотикони и ползването на главни букви, което се възприема като викане - повишен тон.
Потребители, които често нарушават това правило, ще бъдат предупреждавани и при несъобразяване - санкционирани.
Неприемливи са постинги, написани изцяло с главни букви или твърде многоцветни. Ползвайте цветовете или главните букви в отделни случаи, за да подчертаете нещо в изказването си, но не и системно
1.6 Спамът и флудът (едносрични и повтарящи се постинги,
както и оф-топици) са недопустими.
За спам се приемат мнения, намащи общо с темата, както и повтарящи се еднакви постинги. Такива ще бъдат изтривани.
Неприемливо е и използването на различни никове от един и същи потребител. В такива случаи мненията също подлежат на мремахване, а при опит да се 'заобиколи' санкция чрез друг ник, санкцията ще бъде увеличава, а при нов опит следва бан по IP.

1.7 Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по преценка на модераторите, а не на потребителите. С модератор не се спори!
1.8 Не се препоръчва писането с латиница и заместването на "Ч" и "Ш" с "4" и "6" и подобни. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код, release info и др.) Тези, които нямат кирилица, могат да ползват функцията (бутона) Lat->Cyr или режима на клавиатурата KREDOR при даване на мнение. Постингите, които нарушават правилото, ще бъдат изтривани.
Уважавайте българския език!
1.9. Изрично се забраняват мнения с етническа омраза и нетолерантност.
Същото се отнася и за мнения с расистко и сексистко съдържание.
1.10. Потребители, които предизвикват спорове и скандали и насаждат неприязън към потребител или група потребители, подлежат на директен бан. Същото важи и за потребители, които открито обиждат или употребяват нецензурни изрази по отношение на модератор/администратор на форума. Наказанията по тази точка ще бъдат изпълнявани директно, без предупреждение.
Провокирането на конфронтации също подлежи на санкции, дори да не включва директни обиди или закани. Ако имате конфликти с определени потребители, моля пренесете ги на ниво лична кореспонденция.

Редактирано от - sybil на 12/8/2009 г/ 21:03:31

donmichele
13 Авг 2009 22:17
Мнения: 1,351
От: Bulgaria
имаше един филм навремето - допълнения и разяснения към закона за защита на държавата
дъртреалист
11 Фев 2010 20:02
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Уважаема Сибил, днес ми коригирахте постинг с коментар към Айуън Уазоу, защото предположих че е дьонме.
Ето какво е думата според РЕЧНИК НА РЕДКИ, ОСТАРЕЛИ И ДИАЛЕКТНИ ДУМИ
"дьонме - християнин приел мохамеданството"
Ако сте го помислила за обида виждате, че не е. Обяснява защо той не уважава Вазов.
С поздрав


sybil
11 Фев 2010 21:33
Мнения: 979
От: Bulgaria
Здравейте!
Благодаря за пояснението Ви, съгласна съм с тези доводи.
Добави мнение   Мнения:4 1