Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Преподаватели от ВУЗ ще учат чужди езици
Добави мнение   Мнения:6 1
баничка
19 Авг 2009 23:53
Мнения: 1,018
От: Bulgaria
Преподаватели от ВУЗ ще сучат чужди езици
ba_ra_ba
20 Авг 2009 00:56
Мнения: 1,384
От: Bulgaria
Милите! Че какъв преподавател си, като не следиш световната научна периодика в областта си, която основно е на английски, бре аланкоолу?
Андрей Куртенков
20 Авг 2009 09:11
Мнения: 491
От: Bulgaria
Как какъв!? - Че това е типичният роден доцент/професор в момента - затъпявал двайсе и повече години в някоя дупка, през което време е набачкал стотина-двеста публикации (които си приличат като ксерокопия) и на стари години си сетил да преподава, понеже в неговата дупка заплатите са почнали да закъсняват - естествено, че такива екземпляри нямат нито нужните познания по чужди езици, нито елементарна компютърна грамотност.
И изобщо - за какво им е"да следят световната научна периодика в областта си" - веднъж гепнал доцентското/професорско място - никой с топ не може да те мръдне оттам (ако се подмазваш както трябва на шефовете - до момента, в който някой ден се разпаднеш по стълбите).
Perdekiriz
20 Авг 2009 10:27
Мнения: 747
От: Bulgaria
Ам`че тъй де - човек и като асистент да почне, стига пределното си ниво на некомпетентност, т.е. доцент. От там нататък - преливане от пусто в празно, до живот. Ами като няма избори на всеки 4 години, така ще е - студентите не могат да изритат "учителите си" заради пустословие и нищонеправене. Хеле пък за незнание на чужд(и) език(ци) или РС-грамотност. Световен опит? Проекти с практическа насочености?? Научни открития??? Смях в аудиториите...

Penka33
20 Авг 2009 12:45
Мнения: 125
От: Egypt
При избора на асистент не е задължително знанието на чужд език??? Изпити за чужд език полагат само докторантите. А като знам кои стават асистенти и докторанти просто ми е ясно какво е нивото на нака наречените млади научни работници. Те нито са научени на нещо до сега/ защото има някои завършили с 3 средното си образование и стават асистенти, но нали са протежета на шефовете/, нито ще научат от тук насетне. Срамота!!! Но иначе могат да вдигат ръчичката да гласуват и това е единствената им работа. Понеже са тъпи и не познават материята в упражненията карат студентите - част от тях дошли от езикови гимназии, да пишат доклади или да им превеждат учебници и статии и така минава времето. Страшни времена са в някои провинциални ВУЗ. СТРАШНИ! Жалко за будните студенти. А тъпанарите асистенти на 10 курса да ги пратиш пак няма да знаят да кажат бонжур. Щото който е тъп, то е за дълго.
овца последна
20 Авг 2009 23:46
Мнения: 2,011
От: Bulgaria
След като закона за научните степени е от 50 те нищо чудно че вузовете са се превърнали в почивни бази където вместо да плащаш ти плащат.
Добави мнение   Мнения:6 1