Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Малка крачка за Бойко, голяма крачка за демокрацията
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:47 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Чичо Фичо
31 Авг 2009 03:39
Мнения: 24,838
От: United States
Гласът народен, както често се случва, говори глупости. Добре, че освен народен глас има и глас вопиющаго в пустине.

Първо, стенограмите на народното събрание са публични от 20 години насам и по-рано даваха заседанията пряко по ТВ и радиото. От това нищо не е последвало като качество на работата на НС. Няма основание да се смята, че с МС ще е по-различно.

Второ, самият Боко казва в стенограмата, че им бил казАл, че МС не бил място за дебати. Ще се казват само "съгласувани вече" неща. Това, което сетне ще излезе в Държавен вестник.

Трето, Боко си изкъсо министрите, никой от който няма собствена политическа тежест или пък що-годе професионална компетентност, и иска да чува само това, което иска да чува. Няма да има несъгласия.

Четвърто, Боко се радва на небивал медиен комфорт - и най-големите тъпни, които щедро ръси, и постоянното му премятане на 180 градуса по важни въпроси не срещат никаква сериозна критика в печата. Каквото и да пише утре в стенограмите на МС, засега няма да има друга реакция освен мазане.

Bay Hasan
31 Авг 2009 05:53
Мнения: 8,555
От: United States
Фичка, тоа път си опущил изказването на гусин Борисов за мъртвите ни гирои и Стоичков ...
Верно, у тоа форум секи си джаска кво му скимне, ама тва твойто си е жива жлъч и омраза на лична основа.
И я не съм от четата на Митев, ама АКО наистина изнесеното за повсеместната корупция и заплати на некои дургари у дръжавната ясла се окаже верно и...АКО бат Бойко наистина е решил да се сбори с ВСИЧКИ корумпирани у майка България...желаем му успех от сърце!
АКО.
Та...оти не изчекаме 3-4 месеца и тогаз да почнем с помията по новото Месия, а Фичка?
Чок觧
31 Авг 2009 08:15
Мнения: 7,337
От: Israel
Защото искат здравата да го оплюят преди 100-те дни и да поискат ВОТ на недоверие , с надеждата някои от СК , РЗС и "Атака" да не го подкрепят и тогава БСП и ДПС да съставят правителство .
Drug
31 Авг 2009 08:26
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
"Малка крачка за Бойко, голяма крачка за демокрацията"

Брях да се не чуе!
Sir_Lanselot
31 Авг 2009 09:23
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
***

Редактирано от - sybil на 31/8/2009 г/ 12:36:32

Mrx++
31 Авг 2009 09:40
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Аз привествам усилията на наш Бойко да се бори с корупцията и престъпността. Но ми се струва, че той дава фалшиви надежди. Неговата идеология е, че като преборим корупцията и всичкото ще тръгне по мед и масло. Дано я пребори. Обаче, дали знае какво е истинското съсстояние на нещата. А то е, че България не произвежда. А и това малко дето произвежда може да се окаже застрашено от неговите мерки. От разговори с редица познати, които имат фирми знам, че ако станат напълно изрядни, ако спрат да хитруват да дават реални заплати, да си плащат честно осигуровки и данъци, да си палщат точно ДДС-то, като резултат фирмите им ще загинат. Така, че когато затегне до краен предел бурмичките много вероятно е нашата икономика ще рухне. Затова и допълнително ще допренесе и кризата. Това е то нашата капиталистическа икономика дето 20 години ни разправят колко е била убава.
Cruella de Vil
31 Авг 2009 09:48
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Какво пък, Бай Хасан е прав.
Държавата е заприличала на разграден двор: то не бяха персонални заплати по над 10 000 лева, премии, ремонти за милиони, скъпи автомобили, продажби, заменки, обръчи от фирми, нагушили се от завишени по цена държавни поръчки.
Крайно време е да се запушат дупките в бюджета и да се държи сметка кой за какво харчи парите.
Polkovnik Ivan
31 Авг 2009 10:35
Мнения: 1,500
От: France
Давай, мистър Горски!
antiristo
31 Авг 2009 10:35
Мнения: 834
От: Bulgaria
Абсолютно нормално е.
Този форум винаги е откривал теле под вола.
В сряда обикновено е пика.
Mladya hqsh
31 Авг 2009 11:02
Мнения: 7,050
От: Bulgaria
Второ, самият Боко казва в стенограмата, че им бил казАл, че МС не бил място за дебати. Ще се казват само "съгласувани вече" неща. Това, което сетне ще излезе в Държавен вестник.

Този път Чичо Фичо е прав.
И ура-то е малко преждевременно.
softwind
31 Авг 2009 11:47
Мнения: 5,658
От: Cambodia
естествено, че МС не е място за дебати!
пректорешенята влизат в МС след педварително междуведомствено съгласуване - демек папките се влачат между министерствата около месец, внасят се изменения, корекции, възражения. След това се подписват от шефа на отдел правен и от ресорния заместник министър на всяко министерство и се предават във вид и съдържание вече одобрено от всички ведомства. В МС тези предварително съгласувани проекто-решения се приемат с гласуване на ниво министри и министър-председател и влизат в сила.
Ако някои манхатънски кратуни никога не са виждали какво работят юристките в дирекция правна на външно министерство - могат да наминат и да попитат!
OLDMAD
31 Авг 2009 11:57
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Малка крачка за Бойко...

Сега тряба да очакваме и следващото:
"Не питай какво е направил ББ за теб, а се попитай ти какво си направил за ББ!"
Мдам.
lilliola
31 Авг 2009 12:19
Мнения: 5,222
От: Faroe Islands
Директно допълнение към коментарите в извадката отгоре - прочетете ФАКТИТЕ в "България"
Монтен 1
31 Авг 2009 12:32
Мнения: 3,218
От: Bulgaria
Чичо Фичо,
този път се напълно НЕправ.
Нашата държава е РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
Respublica = res publuca = публично управление.
За разлика от:
- монархията
- съветската власт от всякакви моди - от Ленин до Станишев
- пара-либерални ЕГО-управления тип Костов, Доган, Симеончо
Рес-публиката има само публични институции с публично управление.
-
Другото е далавера под чуждо име.
StrikeEagle
31 Авг 2009 12:47
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Това да го запазиме като пример за безплодни мозъчни напъни:
Първо, стенограмите на народното събрание са публични от 20 години насам и по-рано даваха заседанията пряко по ТВ и радиото. От това нищо не е последвало като качество на работата на НС. Няма основание да се смята, че с МС ще е по-различно.
От такива напъни човек най-много инсулт да си докара, а най-малко нервно разстройство, каквото вече наблюдаваме.
Желева да назначава когото требва в Ню Йорк, че да четем
качествени панегирици.
Бареков ще е като едно подсмърчащо детенце, дето си е забравило стихотворението...
Anastass
31 Авг 2009 12:58
Мнения: 1,357
От: Bulgaria
Ще се казват само "съгласувани вече" неща.......


Анджак, периодични пресконференции от говорителя на Правителството с медиите! А по много важни въпроси и с участието на Министър-председателя - като във всички страни с развита демокрация. На заседания на МС може всичко да се каже, важни са крайните решения. Което не изключва те да бъдат представени за обществено обсъждане и впоследствие коригирани, ако търпят сериозни критики или има нови, по-разумни предложения. Много важно е също при всяко решение да се казва дали то е по инициатива на Правителството или по директиви от Брюксел. Така народът ще знае кого да хвали или ругае. Тук всичко е въпрос на манталитет, разбира се. Правителствата на страните от западната част на Съюза обикновено крият, че по-вече от 50% от решенията са взети по настояване от Брюксел. За да не им каже народа: Ай сик***, нас Брюксел ли ще ни командва! Докато при нас е точно обратното: А-а-а, щом е от Брюксел, значи е добро ....или...няма как, срещу ръжен не се рита! Старият манталитет де, от едно време. И затова предишните ни правителства често злоупотребяваха и слагаха собствени решения на гърба на Брюксел, а той за тях и хабер си нямаше. Всичко това е много по-важно за прозрачността на управлението, отколкото: Иване, докато ти го измислиш, има думата Петко.
Mladya hqsh
31 Авг 2009 13:03
Мнения: 7,050
От: Bulgaria
Има факти и обстоятелства, следствия и причини. За ръкопляскащите по-горе очевидно фактите и следствията са по-важни от причините и обстоятелствата, но след като не сме свидетели на дебата, а ни се поднася направо "решението прието на вносител", за каква прозрачност говорим?
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
31 Авг 2009 13:11
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
г-н Борисов не прави малки крачки
он само си е помислил да тръгне и колелото на демокрацята се е завъртяло
*
Продавам наколенки и крем за език за журналисти
цени - по договаряне
E6
31 Авг 2009 14:12
Мнения: 29,550
От: 0
Продавам наколенки и крем за език за журналисти цени - по договаряне

Коце, те са се запасили... Нали ГЕРБ ще управлява 30 години (най-малко)... ББ го каза - друг довод не мога да ти дам, а и не трябва.
yagen
31 Авг 2009 14:15
Мнения: 4,279
От: Turkey
Хубаво заглавие, но само с демокрация не се живее, трябва и да се яде, затова трябва да има икономика, правосъдие, полиция и т.н.Тези които са способни да хранят хората само с духовна храна са лидерите на партия АТАКА, хайде със здраве...

E6
31 Авг 2009 14:15
Мнения: 29,550
От: 0
То при "съгласувани вече неща" и аз мога да изнасям стенограми... Даже може и предварително да ги пишат - така де, да не стават лапсуси...
Добави мнение   Мнения:47 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща