Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Областните управи видели в кризата шанс за голямо харчене
Добави мнение   Мнения:8 1
Анонимен7
10 Сеп 2009 07:55
Мнения: 800
От: Bulgaria
1000 км на месец значи 50 км всеки работен ден. Къде пътуват толкова в тоя малък град?
Angel Kandiloto
10 Сеп 2009 09:35
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
До някъде и след това обратно !!!
Еднопосочно е само във времето !!
paparol
10 Сеп 2009 11:39
Мнения: 2,491
От: Bulgaria
Ами ще си харчат.
Имал съм работа с областна администрация в един малък провинциален град, където бяхме наети за работа по проект.
Не, че ни платиха кой знае какво, но поне хубави разпивки ставаха с областния.
Първото ми впечатление беше, че съм попаднал в някаква абсурдна реалност.
За работата за която ни наеха и плащаха, даваха заплати на още един цял отдел, с началник, двама ръководители сектори и 5-6 експерти и специалисти.
След около час разбрах, че тези женици клети (защото 97% от администрацията са такива) и понятие си нямат не само от задачата, а и от спецификата на работата въобще. Почти всички бяха с някакви измислени дипломи или със специалности по които нямат и един реален работен ден. В цялата администрация само един човек знаеше чужд език със сертификат. Всички останали пишеха, че владеят руски, но и той им беше на ниво -"падежами, о падежах". Компютърната грамотност на повечето се свеждаше до работа с "електронна поща" и "пишеща машина". След няколко дни разбрах, че няма случайни хора. Всяка беше, я на шуранайката етърва или на баджанака на на шефа любовница.
Повечето време въпросните дами прекарваха в чат и сладка раздумка, но за тяхна чест трябва да кажа, че си спазваха стриктно работното време.
Когато се налагаше да ходим по обекти почти винаги нямаше свободна кола и се налагаше да ползвам собствената си, за което ми се плащаше, но по някакви абсурдни останали от соца нормативи. Тъй като возилото ми е над определена кубатура, попадах в графа за разход - "ВОЛГА"!!!!!!!
Излишно е да казвам, че колата харчеше в пъти по-малко от руската лимузина, но аз си прибирах кинтите и си траех. Да не съм луд, за да протестирам.
Поне два дни съм загубил от безмислено обикаляне по кабинети и търсене на този или онзи служител. Уж са на работа, но ей сега мръднали някъде. Когато им направиш забележка обидено отговарят, че са били в сградата, сякаш това има някакво значение.
Накрая свършихме работа, получихме отлична оценка и седнахме с областния на по чашка на прощаване. Споделих му, че според мои наблюдения от 45 души рабощи в администрацията му спокойно могат да останат 15 и работата ще върви дори по-добре. Той направи кисела физиономия и ми каза:
- Да не им плащам аз?

шуменско пиво
10 Сеп 2009 12:43
Мнения: 3,617
От: Angola
Интересно нещо, що ли най-големите преразходи са все в области дето ДеПиСье-то коли и беси?
А за Бургас... ми там работата ясна. Любо Пантелеев си беше галантен пич, предполагам, че такъв си е още! Пък и покрай тия пусти избори сума ти сбирки са се провели. Все си е по-гот да седиш в деловия президиум заобиколен с цветя и хубави жени, отколкото с дърти бабишкери! Па били и партийни другарки!
Lowec
10 Сеп 2009 15:29
Мнения: 14,522
От: Zimbabwe
Шуменското, пак на ниво
Та да питам де /само/, т'ва делови президиум, равно ли е на делови обстановки на дивана на областния
Весел
10 Сеп 2009 17:18
Мнения: 1,476
От: Bulgaria
Интересно нещо.....

В БГ-медиите тече непрестанното Радой Ралиново "Горят си бедните свещите - на богатите броят парите!"

Пък и законодатели и законоспазването ни са такива..... Затворите пълни с кокошкари.... а големите бандити.... ум дават по медии и в парламенти...Lowec
10 Сеп 2009 21:14
Мнения: 14,522
От: Zimbabwe
Весел
Lowec
10 Сеп 2009 21:40
Мнения: 14,522
От: Zimbabwe
И се питам:
След тия областни, пак ли така ще говориме /питаме се, де /
Добави мнение   Мнения:8 1