Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Чиновниците са скъпи, а мълчанието им - златно
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:24 Предишна Страница 2 от 2 1 2
E6
02 Окт 2009 15:32
Мнения: 29,550
От: 0
БСП отдавна е като двуликия Янус - по един начин се държи в опозиция, по друг - като е на власт.

Това си е нормално за всички партии.
Изключение прави само ББ, който и като управляващ пак се държи като в опозиция...
Apolitichen
02 Окт 2009 17:36
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Защото по цял свят се приема, че услугите на администрацията са в полза на хората и на техните права
В цял свят има грамотни журналисти! Аман от правни нихилисти.
Услуги на гражданите извършват фирмите, а администрацията на държавата има за цел съблюдавенето на законите от гражданите (като им помага и ограмотява) и подпомагане управлението на държавата. Мълчаливото несъгласие не е тоталитарна приумица, а начин за опазване на администрацията от идиоти-граждани. Явно тук никой не се е сблъсквал с заявление на бакшиш, подадено в Патентно ведомство, с което иска да му бъдат опростени дължимите суми по патент № .... (става дума патентен данък за таксиметрова дейност, но не се прилага копие от данъчната регистрация). А от Патентно ведомство му отговарят, че патентът е собственост на фирма Х и за всякакви действия по този патент трябва да приложи изрично нотариално заверено пълномощно от фирмата Х. Бакшишът се ядосва и пише жалба до министъра, че Патентно ведомство е продал патентът му и моли да му бъде върнат незабавно. Министърът не отговаря в срок (Какво да отговори!?), сиреч мълчиливо съгласие и хоп, според форумните капацитети, патентът, примерно, на Астразенека за топ-продуктът им на пазара става собственост на един неграмотен таксиджия.
Т.е. когато чиновник не се произнесе по дадено искане - например за разрешение за строеж, съответният човек или фирма да строят без никакъв проблем и притеснения.
Искам разрешение за строеж от община Пловдив, без да приложа изискваните документи и без да указвам мястото на строежа, давам сбъркан адрес за кореспонденция, минават две седмици и идвам с две фадроми и бутам кооперацията на Митев . И това ми било рационалност! То бива бива идиотизъм, ама пък чак толкова...
into
02 Окт 2009 18:08
Мнения: 3,061
От: Bulgaria
Чиновниците са голямо зло, но са неизбежно зло. Затова трябва да бъдат по-малко и да бъдат подбирани по-строго от космонавтите, от които не зависят толкова много хора.
Добави мнение   Мнения:24 Предишна Страница 2 от 2 1 2