Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Относно възпитанието на чувствата
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:25 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Don
05 Окт 2009 21:55
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Уважаема Sybil,
не намирате ли, че коментарите на strasimir по повод на интервюто на Иван Нейков - http://forum.segabg.com/topic.asp?whichpa ge=3&topic_id=160277 - надминават приетите за вестник СЕГА толеранси на добрия тон и съставляват нарушение на правилата на общуване във форума.
Аз четох интервюто със силна заинтересованост и подобно отношение не се вписва в, общо взето, толерантния тон на форумците.
sybil
05 Окт 2009 22:52
Мнения: 979
От: Bulgaria
Здравейте!
Да, съгласна съм, мнението е редактирано.

Благодаря - и отново: сигнализирайте за нарушения винаги, когато нещо Ви направи впечатление.
Don
10 Окт 2009 22:20
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Уважаема sybil,
в дискусията под статията "Сакскобургготски ударно разпродава горите си" на адрес http://forum.segabg.com/topic.asp?whichpa ge=3&topic_id=160549 е изразена позиция по отношение на редакцията на вестник СЕГА, която, според мен е в разрез с правилата. Квалификации по отношение на вестника, като " разбрал-недоразбрал, през ден публикува врели-некипели за нечуваа сеч, огромни печалби и далавери в царските гори, както и "на базата на слухове- тоя-оня нещо казал, друг му отвърнал, трети нещо оценил, преброил и го шляпнал на първа страница... не могат да бъдат приемливи спрямо редакционния колектив. И накрая, оценката "Отвратително" може да бъде всичко друго, но не и израз на уважение към вестника, който любезно ти е предоставил достъп до своя форум.
sybil
11 Окт 2009 05:35
Мнения: 979
От: Bulgaria
Здравейте!
Simplified Solutions
16 Окт 2009 14:41
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Уважаема Sybil, така и така сте дали почивка на госпожица Бенедикта, бихте ли почистили и този неин постинг с цитат Натиснете тук Виждам, че сте се погрижила за оригинала, за което благодаря.
Нели
28 Окт 2009 19:19
Мнения: 5,661
От: United States
Sybil, вашето приятно и почти незабелижимо присъствие във форум от февруари насам ми харесва, признавам. Единственото ми притеснение, гледайки постингите по-горе: дали не стимулирате прекалено вроденото доносничество на определени индивиди? Разбирате, че това е характеристична особеност от преди 1989, нещо като "натопи другарчето си" максимално много пъти на ден. Винаги съм презирала подобно нещо.

Може пък и да не съм права. Мръсникът по рождение не може да се промени с нищо, що ли опитвам??
voodoo child
28 Окт 2009 19:41
Мнения: 753
От: Bulgaria
модератор Сибил, за мен ще е любопитно да споделите къде се пада за Вас границата между ръководене на един форум и цензура. и също, да кажем: как поощрявате ако да свободното слово. при наличине на свободно време и желание, разбира се.
sybil
28 Окт 2009 19:59
Мнения: 979
От: Bulgaria
Здравейте!
Целта на модератора е основно да следи за спазване на правила - с чието спазване всеки принципно се съгласява, помествайки мнение. Основните цели за мен са спазването на добрия тон и непровокирането на конфликти и напрежение във форума. Прояви на неуважение или обидно отношение към вестника и авторите в него не се толерират по никакъв начин.
В този смисъл, много неща вероятно изглеждат като нарушения на правото на свобода на словото, но всяко пространство, подчинено на определени правила, ограничава тази свобода със самото си съществуване.
Смятам, че всякакъв вид мнения и становища могат да се изкажат по един добър и незаядлив или обиден начин, така че човек да може да сподели позицията си, без да го грозят санкции. Защото те не са насочени към самата позиция обикновено, а към начина на излагането й. Освен ако не става дума за обида на други форумци или автори във вестника.
Дали успявам да отговоря на питането ви?
voodoo child
28 Окт 2009 20:12
Мнения: 753
От: Bulgaria
здравейте,
за съжаление - не успявате. тъй като преповтаряте правилата. въпросът беше принципно личен, ако мога така да се изразя. няма да се мъчим повече, разбирам. благодаря за отделеното време. но пък се сетих - дали не би било освежително и малко по-съвременно ако въведете наистина аватари....като в повечето форуми науадейз...
Нели
28 Окт 2009 20:17
Мнения: 5,661
От: United States
Лично аз не съм говорила за цензура в постинга си. Говорих за феномена доносничество, което очевидно виждаме в изказването на открилия тази тема и на обадилия се след него "братовчедски" ник. Тъй като съм форумец с повече от 7 годишен стаж, се възмутих от това, което чета от двата ника по-горе. Това са хора, които са писали невъзможни за четене и мислене от нормален човек неща по повод на мнозина форумци в течение на тези години (включително за мен и чичо Фичо).

Разбирате ли, проблемът за мен е дълбоко нравствен. Трябва ли да се поощряват хора, които многократно са нарушавали правилата на този форум, обиждайки с недопустими квалификации и явна емоционална нестабилност другите форумци (SS го прави и до днес, вървейки по петите на ник чичо Фичо, явно това е единствения повод за нея да се пише във форума на Сега) да доносничат? Интересно ми е да чуя вашето мнение по този въпрос, сибил.

voodoo child
28 Окт 2009 20:19
Мнения: 753
От: Bulgaria
е, моят опит за дискусия не беше свързан с предходни постинги...
иначе дълбоко нравствените проблеми смятам за очевидно, че не биха намерили решение тук. модерирането и правилата са вкусен мицел, раждат се гъбки....
Нели
28 Окт 2009 20:46
Мнения: 5,661
От: United States
В допълнение, по времето на "изгнаничеството" си (не беше допускан във форума на Сега, по причини, които не ще обсъждаме) в т.нар. скайфорум, ник Дон е написал най-грубите и мръснословни неща по повод на редакцията на Сега, определени личности в нея и модератора на форума. С което се връщам отново към нравствената дилема: е ли нормално днес да се толерира доносничеството му за други форумци относно постингите им писани за редакцията на Сега? Нима това не е шизофренично? Да доносничиш за неща, които са далеч по-приемливи като текст от онова, което ти си писал за същите тези хора от редакцията?

Сибил, ще съм ви благодрна да ми посочите къде точно греша в горните си мисли.
voodoo child
28 Окт 2009 20:52
Мнения: 753
От: Bulgaria
не че се намесвам в ....е ли ? ...диалога с модератор сибил, Нели, но някак ми се струва, че със споменаването на конкретен ник се включвате в армията на топячите, срещу които възроптавате. поправете ме, ако греша.
OLDMAD
28 Окт 2009 20:55
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Говорих за феномена доносничество...

Даа...
Тъжно и неловко!
sybil
28 Окт 2009 21:00
Мнения: 979
От: Bulgaria
Здравейте!
Първо - постингът ми по-горе е в отговор на този на voodoo child, не на Нели.

Към Нели: не съм писала до момента в отговор на Вашия постинг - извинявам сеаз не познавам форума от години, а от месеци. Има много неща, за които няма как да имам информация или представа. Затова се старая да действам спрямо настоящата ситуация. Разбира се, вскя допълнителна информация се взема предвид, но не е основна база за решения.
Насърчавам подаването на сигнали, за да се ускори процесът, когато е необходима намеса. Те, разбира се, подлежат на преценка и самото им подаване не означава, че ще бъдат автоматично изпълнени. В този смисъл, не го разглеждам като доносничество, а като опит да се оптимизира работата.
Нели
28 Окт 2009 21:02
Мнения: 5,661
От: United States
Още в първия ми постинг се разбира за кого говоря и какво говоря. Мога да подкрепя мнението си с цитати, но не смятам за необходимо. Предполагм, че и сибил знае кой е ник Дон. За това ми беше странен вдигнатия сибилов палец, та реших попитах. За разлика от мнозина тук, стоя зад мненията си с реалното си име, мога да го кажа и с фамилията си - Нели Хаджийска. За обидени мога да дам и телефона си. Но държа поне в някаква степен хората да бъдат третирани според достойнствата им. Няма достойнство у човек, който доносничи за неща, които сам е вършил, нали?
Асол
28 Окт 2009 21:03
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Дон,
влезеш ли в този спор, знаеш какво ще стане..остави Нели да се изприкаже на спокойствие, отдавна не е била във форума сепак
Шломо З.
28 Окт 2009 21:04
Мнения: 3,562
От: Bulgaria
По повод Нели и Фичо нека ние по-дъртите тук поменем Мунчо Подиговски тук... Светла памет.
sybil
28 Окт 2009 21:04
Мнения: 979
От: Bulgaria
Към voodoo child: разбрах питането Ви, но мога да Ви отговоря от позицията си в този форум - която е обвързана със задълженията на модератор, не с личното ми мнение.
voodoo child
28 Окт 2009 21:07
Мнения: 753
От: Bulgaria
тъй де, това казвам. Вие си знаете.
sybil
28 Окт 2009 21:12
Мнения: 979
От: Bulgaria
Намесвам се отново тук, за да ви подканя да не превръщате темата в поле за нападки. Всеки има право да коментира нечий неприемлив постинг, което не освобождава него от необходимостта да спазва нужния тон, нито му дава някакви предимства.
Секция Помощ именно с цел подаване на подобна информация.
Добави мнение   Мнения:25 Страница 1 от 2 1 2 Следваща