Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Защо Нели е спряна за седем месеца?!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:29 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Чичо Фичо
05 Ное 2009 15:22
Мнения: 24,838
От: United States
Сибил,

Всеки ориентиран форумец е горе-долу наясно, че ник Дон от много време преследва злонамерено ник Нели (докато в същото време се подмазва на Фичо) и накрая успя да я раздразни дотам, че да се занимава специално с него в Помощ.

(Аз лично съм против намесата й във въпросната тема - и на нея съм й го казвал.)

Нели обаче не е нарушила с нищо правилата - не е оспорвала модератора, а напротив, похвалила е усилията му досега, не е изнесла лична информация, а е припомнила добре известни на всички форумни факти за миналото на ника Дон (алиас Звяр и др.), не е отправяла лични нападки, нито е предизвиквала конфликт, а е заела принципна нравствена позиция. Нейното форумно поведение за мене е образцово (моето не винаги е).

Досадно е да гледаш как интриганти целенасочено вредят на добронамерени форумци (същото и с вървенето на СС по петите ми в тема Варна със злонамерени ззяждания - няма ли кой да й каже най-сетне? Създателката на темата - Здравка - не може, не разбира, не смее).

Човешко, прекалено човешко (Ницше) - или българско, прекалено българско.

Заемете нормална човешка позиция, хора от вестника. Санкционирайте злонамерените, които преследват някого без причина, а не жертвите им, когато най-сетне им писне и им се опълчат.

Ние не се оплакваме от тях всекидневно, защото искаме да сме над дребните ежби. И защото мене ме мързи и това не ми е голям проблем. Но за Нели поведението на ник Дон явно беше проблем. Аз също съм му предлагал да й се извини.

Той се държи недостойно за белите си коси (показани на снимка във вестника с коментар) и за претенциите си на литератор. Срам и позор, ник Дон.

За мене форумът сега е много по-добро място от преди седем или дори пет години. Мога да пиша спокойно, без атмосферата на истерия, която тогава активно се подстрекаваше и отгоре. Разделихме се междувременно с някои модератори (и главни редактори), нещата се оправиха.

Затова така неприятно ме изненада това несправедливо модераторско решение, за което научих едва вчера. Писах на модератора преди около 24 часа, отговор нямам. Писах пак преди малко, с червена чуденка, надявам се да има отговор колкото може по-скоро. Дано тази тема помогне.

Предлагам санкцията на Нели да се намали до някакъв разумен срок, примерно 10 дни, модераторът да направи предупреждение по личен канал на ник Дон да не се занимава с Нели (и ако може също и на ник СС ‌ да не се занимава с Фичо).

Разчитам на това, че живеем в "ново време". С нежелание отварям тема тук и бих искал никога да не се налага да влизам в Помощ.

Разчитам също, че модераторът няма да допусне темата да стане арена за анонимни лични нападки срещу Нели и мене - които не сме анонимни - от няколко добре известни ника или - по старата форумна терминология - АФН (n +1).

Благодаря.

Редактирано от - Чичо Фичо на 05/11/2009 г/ 15:23:39

OLDMAD
05 Ное 2009 20:28
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
По принцип, Съм против всякакво триене и "заледяване"!
Но тъй като ТУК, преди да ме поканят "На гости" категорично ме предупредиха, че не трябва се трошат бутилки от водка в огледалото, а най-паче да не се пика у вазата на домакинята(образно казано) - спазвам правилата, де ше ида!
Sorry!
И в цивилизованите държави било тъй, Чичо Фичо ми го каза.
Caravaggio
05 Ное 2009 20:44
Мнения: 13,610
От: Italy
"Жертвите" биха могли да се опълчат и по-цивилизовано, нищо, че са от Манхатън.
Отговорността за писаното във форума е персонална. Ако съпругата се усеща несправедливо наказана, да пише на модератора, да се покайва, разкайва и каквото там намери за добре.
На мен няма да ми липсва.
Mitnicharъ
05 Ное 2009 20:52
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
Не е така. Тоест, не е така не за липсата (тя на никого не липсва), а заради възможността публично да занимаеш модератора с частен случай, да възбудиш допълнително перманентно възбуденото форумно мнение, да докараш дискусията до 800+ постинга, а редакцията до предистерия , накрая да получищ желаното опрощение...3 месеца по-късно.


В този ред на мисли, прав или не прав, предлагам бартер на уважаемия модертор sybil - фризирайте ме мен за 7, не, за 17 месеца, ако Ви е угода, но пуснете Нели да пище свободно още от утре, че иначе бондет плач и скрежет мангатънским зомбом до Второ приществие...
Чок觧
05 Ное 2009 21:01
Мнения: 7,337
От: Israel
Не съм съгласен с някои от преждепишещите !
Без форумци като Нели , Дон Микеле , Кайли , Чичо Фичо и още някои ЛИПСВА "ШООТО" , не е интересен форумът !
Може някой като излезе от ремисия и навлезе в екзацербация да се тури за малко в "изолатора" докато изпусне парата , ама 7 месеца...
Тя за туй време ще насъбере толкова отрицателна енергия , че само ника си да напише и ще трябва пак да я "фризират" !
***
..."предлагам бартер"... ! - какъв бартер предлагаш , виж Нели колко кила е , ти колко кила си - де да ти търси sybil такъв голям фризер ?

Редактирано от - Чок觧 на 05/11/2009 г/ 21:14:49

Mitnicharъ
05 Ное 2009 21:25
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
Чоко...ти си знаеш....
Simplified Solutions
05 Ное 2009 21:31
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Много хубаво изложение.
Геновева
05 Ное 2009 21:34
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Митни, искаш ли и аз да дойда във фризера за бартер?
Таман 5-ма ще освободим от Игото. Дай да си ги изберем.
Тъй де, баланс да има.
Mitnicharъ
05 Ное 2009 21:37
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
Мила ми Вевке, не е важно аз какво искам...
Геновева
05 Ное 2009 21:41
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
ох, пак се изложих като текстописец.
kaily
05 Ное 2009 21:48
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Само не разбрах мен що ме набутахте между чичо и Нея, при положение че глас не ми се е чул в сия тема.
Аз Нели отдавна по оная система там скрий име, адрес и телефон, така че даже и не мога да подам адекватно триоко мнение справедливо или не там таковата.

_________________________________
ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ФАРС - http://www.kaily.dir.bg
Геновева
05 Ное 2009 21:58
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Ликуй, Кайле!
Дадена си в списъка на култовите личности, дето правели ШОО-то, ще да е заради третото око, по критерии, пропълзели изпод оградата.
Manrico
05 Ное 2009 22:33
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Нели напоследък се изявява предимно като остинато под мелодичните извивки на Фичо в подкрепа на секакви цоцолисти - от Станишев до Обама. Не е лошо мелодичната линия да е акомпанирана, но и без акомпанимента ще минем.

_______________________
Блогът на Манрико
Сибила
06 Ное 2009 01:44
Мнения: 15,613
От: Bulgaria


Аз съм малко позакъсняла тук /рядко влизам в "Помощ/ и сега чак разбрах, че Нели всъщност се е застъпила и влязла в пререкания заради мен и се надявам, че не заради това е санкционирана.


Права е била за тоя случай, справедливостта изисква да призная.


Късно разбрах за това, понеже на мен ник Дон/ както и Митничар/, отдавна са на ignore, имам си за това причини, които за старите форумци не са никаква тайна.


На тия двамата отдавна съм им изяснила с думи прости и в прав текст, че са ми празно пространство. А те си знаят чудесно защо. Така постъпвам с тия, за които завинаги съм загубила илюзии, че ще се променят към по-добро. И не ме интересуват. Изобщо.

С Нели сме влизали в какви ли не пререкания, и нямам основания да я заподозра в симпатии към мен, но в случая е била принципна, това не може да й се отрече.

Аз също действам така, без оглед на конюнктурата, когато разбиранията ми за справедливост са дълбоко засегнати.

Когато двама лоши се карат, това не означава, че единият е по-добър.
Но може да означава, че в конкретния случай, за каузата на справедливостта, един от тях е правият.

Ако е възможно, нека Нели не бъде наказвана толкова сурово. Не и когато, според мен, е постъпила достойно.




steppenwolf
06 Ное 2009 07:30
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Ако се отговори на молбата-разпореждане, с която е отворена темата, по същия начин би трябвало да се процедира и към Дон Микеле, който също е замразен за седем месеца. Времената когато към едни форумци се постъпваше така, а към други по-иначе, са отдавна отминали.
Simplified Solutions
06 Ное 2009 08:35
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Хеееййй, Чоли-Боли на живо по БТВ!
Йори
06 Ное 2009 09:06
Мнения: 2,656
От: Bulgaria
Тук е Чоли - Натиснете тук (последната четвърт на записа ot Враца).
Предлага: срещу престъпната приватизация - престъпна национализация.
И на Барековото: Може ли един въпрос? отговаря категорично - Не може!

Редактирано от - Йори на 06/11/2009 г/ 09:07:53

Чичо Фичо
06 Ное 2009 16:44
Мнения: 24,838
От: United States
Пояснение за неразбралите: Нели е спряна до 29 май 2010 за краткото си участие в тази тема в раздел "Помощ" ("Помощ" не е реална част от форума и вестника, а е място за въпроси и отговори):

Натиснете тук

Постингът, за който говори Сибила, е изтрит, но като цяло защитава правото на жените във форума (били те от редакцията или не), включително нейното право, да не бъдат обиждани, преследвани и унижавани от мъжки никове.
kaily
06 Ное 2009 16:56
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Ма т`ва модераторът ли ти писа за какво точно е спрена?

_________________________________
ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ФАРС - http://www.kaily.dir.bg
Чичо Фичо
06 Ное 2009 17:56
Мнения: 24,838
От: United States
Да, имах пояснение по имейла, че е заради темата към която съм дал линк.
sybil
06 Ное 2009 19:31
Мнения: 979
От: Bulgaria
Санкцията е наложена - за да поясня и тук - поради подклаждане на стари форумни вражди и провокиране на конфликти, и това се случи след моя намеса и пояснение в съответната тема, което не доведе до прекратяване на провокирането на конфликт. Както поясних и там, в момента не съм съдник за поведението на някого преди, ако сега извърши нарушение, ще бъде санкциониран. Форумът не е арена за лични вражди, и това подлежи на най-строги санкции.
Добави мнение   Мнения:29 Страница 1 от 2 1 2 Следваща