Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
И издигането на стена е човешко право
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:108 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »
калибардавърченцето
26 Фев 2010 22:21
Мнения: 1,036
От: Bulgaria
Стените си стоят по цял свят. И най-белите от белите ги строят. Двойни стандарти удобни за някого.
VOCI
26 Фев 2010 22:33
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Китайците повлякоха крак едно време с тяхната Велика стена.
Но да се правиш че не усещаш разликата между крепостна стена построена за защита от нашественици и стените на затвора в който бяха превърнати страните от соцЛАГЕРа......
Колко ли карфици требе да са наблъскани между ушенцата ?
Iezuit
26 Фев 2010 22:57
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Всъщност няма никаква нужда от стена.
Има нужда от тотално налагане на законност, с цялата строгост на закона.

Тогава от едната общност половината ще са по затворите, другата половина - законно отстреляни, и няма да има нужда от стена.
Това в една нормална държава де.
Ачо
26 Фев 2010 23:07
Мнения: 692
От: Bulgaria
Най ме изкефи това, че законът не допускал колективна вина при криминално престъпление.Значи, когато след време гаджалите изгладнеят съвсем и тръгнат повсеместно, а то при тая криза може да стане и по-скоро, няма спасение, да?Щото от брадви и тояги отпечатъци не остават, балистична експертиза не ги лови, законът също не допуска и самозащита, е кво праиме ние с гайдите?А тоя закон е некакъв божествен императив, да, спуснати едни скрижали и нема пипане, или принципът е заложен още от римското право и никакво поправяне?Сигурно се счита, че не е справедливо.А дали е справедливо да колят с брадви някакъв отчаян старец, а после да отидат да си получат помощите за социално слаби, за които този старец е работил вероятно през целия си живот, и да се напият за бог да прости?
Eisblock
26 Фев 2010 23:09
Мнения: 9,157
От: Iceland
Ш-ш-шшш-шт! За китайците и Стената им е по добре да си мълчим. Щото те разправят заради чии набези са я построили. Щото потомците на "онези" сега четат в. Сега...
,
- Айде сега, мексиканци, стена и пр. - какво искате, превъзходителството няма да пише всеки ден статии, я!!
Meto ot Interneto
26 Фев 2010 23:14
Мнения: 17,783
От: Bulgaria


хунвейбин
26 Фев 2010 23:28
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Въпросът е риторичен.

Не само е риторичен , но ще се превърне в риторика?
Криминалният лагер е видим.Врати , прозорци , огради , сигнални техники , охранители.Търговия с дрога , жива плът.Бизнес с проституция и педерастия.Контрабанда и сива икономика в огромни размери
Офшорни фирми , износ на национален продукт , над 40 % живеещи в бедност и мизерия.Разбити социални връзки , унищожено здравеопазване и образование.
Намаляващ народ , демографски срив ,
Суверена , народа дори не знае какви процеси протичат в родината му.
Минимум над десет пъти е по-малка циганската престъпност , от престъпността на криминалната сган , като престъпност , и над хиляди пъти е по малка като посегателство от организираната престъпност и мафията.
Вероятно много съм пропуснал много.
Но това е бъдещото.Натурално стопанство , огради , враждуващи домове , улици , села , напускане и обезлюдяване на тази територия.
Гнусно нещо е криминалният лагер.
Siol En
26 Фев 2010 23:29
Мнения: 1,171
От: Bulgaria
Никой няма да който притежава повече отколкото може да защити. "Защото мурафета не е да хванеш нещо, а да го задържиш" както се казваше в "Българи от старо време"
Чарли Дарвин
27 Фев 2010 00:08
Мнения: 8,816
От: Bulgaria
След съзнателното разрушаване на националната икономика, атомизиране на обществото, и отричане регулаторните функции на държавата, като вторичен ефект, етническите малцинства се маргинализират икономически, културно и законово.


Най-прекият им рефлекс в такова положение, е да поемат по пътя на етническия паразитизъм. Срещу което не се вземат никакви мерки, а дори и се насърчава чрез ненаказуемост. И всеки опит този вид социално поведение да бъде инкриминирано, или дори ограничено на битово ниво, бива демонизиран като ксенофобия, расизъм и нарушаване не права.


Всичко това не е случайно, а част от системната политика за разрушаване на държавите и народите.

Редактирано от - Чарли Дарвин на 27/2/2010 г/ 00:10:16

anacephal
27 Фев 2010 00:10
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
Хайде сега, пак глупости! Законът защитавал престъпните колективи?! Ал-о-о, юристите, терминът "организирана престъпност" да ви говори нещо? Законът не само не я защитава но я преследва значително по-тежко от обикновената такава. Трябва само малко желание и повечко компетентност.
шопа
27 Фев 2010 00:17
Мнения: 116
От: Bulgaria
Пет-шест туби бензин и топки в гащите, те това си требе, ма нали сме юнак до юнака само в механата, мила моя майнольо.
Правено е вече в България ама не се сещам къде беше...
шопа
27 Фев 2010 00:23
Мнения: 116
От: Bulgaria
Чарли, внимавай щото ей СЕГА ще те обвинят в антисемитизъм и разни уклони към световни заговори.
Обаче, много хубаво си подчертал важните думи
Drug
27 Фев 2010 00:39
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
С риск да не кажа нищо и да бъда възприет, като подгласник на ВОЦИ-ювия нонсенс ще разкажа една стара история. В далечното мрачно комунистическо минало живеех в Захарна Фабрика покрай международния път. Та в един момент нас живеещите в къщурки ни огря голямата радост да бъдем "обезчестени" и да ни "дадат" апартамент (кому един, кому повече според броя населяващи къщурките). Да, ама не всички сме били късметлии. Всичката махала с изключение на нашата къща бе изселена на Гара Искър и населена в новите тогава оборотни жилища, а нашата къщурка бе оставена за "озеленяване", т.е., така си и остана и след като построиха блоковете. В същото време дори бутането на къщурките не вървеше с особен ентусиазъм, а в напуснатите къщурки кой знае откъде се нанесоха цигани. От тоя момент нататък животът ни стана ад - един ден ще оскубят градинката ни, на другия ще разбият бараката, на третия гаража. Та вдигна се един ден баща ми да се жалва в народната милиция 3 РПУ. Върна се още по-отчаян - някакъв ченгел му казал: "А, бе другарю ние на арабите помагаме, ти искаш да биеме циганите..."
***
Та така и до днес. Циганите винаги са имали лоби, преди партията, сега европа. Тогава поне не им строяха джамии! А аз се изнесох в Швейцария.
Dumbara
27 Фев 2010 00:59
Мнения: 287
От: Bulgaria
Време за убиване.
armani
27 Фев 2010 01:11
Мнения: 329
От: Bulgaria
Законът признава колективна вина и се нарича организирана престъпност, при това наказанията са по-тежки. Обаче няма келепир да се осъждат престъпници, защото съдията печели не от присъди, а от спестени такива. А МВР по тия места са просто мушмороци. Също и живеещите, зарязани от синовете си, които би следвало да избият варварите като добри християни.
В.Лянча
27 Фев 2010 01:47
Мнения: 6,509
От: Bulgaria
Въпросът е риторичен. Дали държавата трябва да влезе в ролята си дори в тези малки селца и да гарантира сигурност на поданиците си?

Въпросът изобщо не е риторичен. "Поданиците" от малките и по-големите селца не са поданици, а работодатели. Унижени и безправни, засега. Но малко им трябва, за да променят положението - съзнанието, че са прави в правото си да изискват.
В.Лянча
27 Фев 2010 01:52
Мнения: 6,509
От: Bulgaria
Въпросът изобщо не е риторичен. "Поданиците" от малките и по-големите селца не са поданици, а работодатели. Унижени и безправни, засега. Но малко им трябва, за да променят положението - съзнанието, че са прави в правото си да изискват.

"Поданиците" от малките и от по-големите селца не сме поданици, а работодатели. Унижени и безправни, засега. Но малко ни трябва, за да променим положението - съзнанието, че сме прави в правото си да изискваме.
Т_Живков
27 Фев 2010 01:54
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
Убо, де! Значи за изграждане на стената нема виновни - колективно са я градили хората, а колектив не се наказва, нали така? Сега остава селяните в село Мечка и където още хората имат подобни проблеми, да се организират и да дадат един колективен отпор, може и пердах, на циганската напаст и ако някой мангал рече да се брани с подръчни средства като брадва, пищов или лопата(откъде па лопата у циганин!), правосъдието требе да го накаже индивидуално! Така си идваме на думата и всичко ще си бъде наред!...
Спартак
27 Фев 2010 02:27
Мнения: 3,230
От: Bulgaria
В една вчерашна статия писаха, че трима българи са били осъдени в Щатите по на 18 години затвор и глоба от над 1.5 милиона долара затова, че откраднали стотина хиляди долара. Стената между Щаите и Мексико, както и тази на Израел не се казват стени на срама, както берлинската, те са демократични стени. Никой обаче не съобщава за тъй- наречените охраняеми селища , които в Щатите никнат като гъби, за да отделят богатите от бедните. Това се практикува вече и у нас. Никой не коментира даже причините за тази циганска деградация. Всеки циганин, който искаше да живее от честен труд намираше работа преди. Сега вече работа няма и за българите. На циганите им дадоха зелена светлина да крадат и да грабят БЕЗНАКАЗАНО, с други думи да ТЕРОРИЗИРАТ както гражданите така и селяните, даже да убиват, както и да рушат всичко по пътя си. Турците им обезпечиха сателити, и им построиха джамии, в изборите всяка партия се домогва до техния глас най- безсрамно. Когато държавата се оттегли от своите функции с най- причудливи оправдания, настъпва АНАРХИЯТА, тази която СЪСИПВА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО

VOCI
27 Фев 2010 02:29
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Тоше , те това беше приказка
VOCI
27 Фев 2010 02:31
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Спарти , стена на срама е когато заградиш с нея народа да не бега от ангарията дека си му я наложил със сила. Стена която ти варди имота или държавата си е зид или ограда и в България си ги е имало открайвреме. Айде улево.
Добави мнение   Мнения:108 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »