Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Полицаите и военните са скъпи за данъкоплатците и свещени за бюджета
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:87 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »
trey
25 Мар 2010 21:12
Мнения: 253
От: Bulgaria
Защо автора на статията АЛЕКСАНДЪР ПЕТРОВ, не отиде в събота да охранява дербито ЦСКА-Левски, при това БЕЗПЛАТНО?
Betzo
25 Мар 2010 21:35
Мнения: 85
От: Bulgaria
Статията показва 100% от истината за привилегиите на служителите в МО, МВР, НРС, НСО и ДАНС. Резултатите от тяхната работа са неясни и спорни. Заплатата на капитан от МО и приравнените на нея длъжности от МВР и др. изброени структури е над 1500 лева. Като се прибавят другите екстри и допълнителни заплащания минава 2000 лв. При тази кризисна ситуация незабавно трябва да се направят 50% съкращение на служителите в тези структури за да се осигурят 2 милиарда лева за продънения бюджет и да се избегне фалита на държавата и на икономиката.
samuil
25 Мар 2010 21:53
Мнения: 1,970
От: Bulgaria
Наистина въобще-трябва ли ни армия?Ама викат-ще ни пази..Ама пък викат, ще ни пази-ама от кого-не сме от никого застрашени!И щом не сме застрашени-въпросче-ми що сме в НАТО!?И плащаме членски внос?!?И нарязахме изправни танкове, самолети и ракети?Ама щото това е НАТО-трябва, така ни обясниха!И купуваме нова техника?!?Ама щото НАТО-стандартите на НАТО?!И щом не ни трябва армия-защо пък ни трябва Атлантическо Членство?!

trey
25 Мар 2010 22:04
Мнения: 253
От: Bulgaria
Заплатата на капитан от МО и приравнените на нея длъжности от МВР и др. изброени структури е над 1500 лева. Като се прибавят другите екстри и допълнителни заплащания минава 2000 лв.

Приятелю, извинявай за откровението, но си пълен профан.
trey
25 Мар 2010 22:10
Мнения: 253
От: Bulgaria
***

Редактирано от - sybil на 26/3/2010 г/ 00:14:57

UNIVERS
25 Мар 2010 22:55
Мнения: 5,614
От: Bulgaria
Ей, пичове, не се бъзикайте с войската и спецслужбите. Хубави или лоши - ние си ги правим такива , каквито са.Наши са - други няма. Да ги критикуваме, когато трябва, очевидно не всичко е наред при тях . Но не можем само да ги громим. Тези момчета искат и кураж, обществена подкрепа.
То не стига , че политиците ни така и не разбраха какво искат от тях новите им външно-политически партньори и свалят гащите на службите до край, за да им се харесат, разкривайки досиета на килограм / без никой да е искал това / , та днес кьорав агент БГ- гражданин не могат да вербоват и бачкат с хлъзгав контингент от престъпния свят, ами остава и ние да ги ядем.
волт
26 Мар 2010 01:33
Мнения: 2
От: Bulgaria
АЛЕКСАНДЪР ПЕТРОВ и ти ли ми завидя на заплатата, за 8 год. като полицай охранителна, заплатата ми е 630лв.давам 15 нощни смени на месец отделно ни викат и през почивката.Давам ти заплатата и привилегите, жената и детето пък да те видя тогава до къде ще я докараш
Apolitichen
26 Мар 2010 02:38
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Я, тоя за 8 години стигнал професорска заплата. Има хляб в тия момчета. Един от шофьор на охраната стана министър, ама още не може да прави разлика между превилегия и заплата. Вместо да си даваш заплата, що не си смениш професията!?
А дербитата се охраняват безплатно за кого? За данъкоплатеца, за собствениците на клубовете, или за потрошения градски транспорт след дербитата. Май нечии топки само висят и не им стиска да заловят хулиганите.
webadmin
26 Мар 2010 02:46
Мнения: 137
От: Bulgaria
Статията само се плъзва по повърхноста на действителния батак МВР. Но фактите са неоспорими. Служителите там са едни от най добре платените в България.
И въпроса е на какво отгоре ?
Професионализъм ?! Забрави. Имам усещането, че от института им по психология са разработили секретна медотика да привличане на всички мунчовци в страната. Силно комплексирани и абсолютно ненаясно с правата и задълженията си, родните ни полицаи ни изведоха на първо място в класацията `Най осъждана държава за полицейски произвол`. Да беше произвол върху бандити - да го преглътне човек. Само дето родния полицай получава свиреп спазам ниско в корема пред Юри Галев /примерно/, но със завидно уъсърдие налага протестиращ пенсионер или 13-годишно хлапе.
За разследващите им `качества` дори да не отваряме дума. Родния ни полицай не може да види улика ако ще и да е стъпал върху нея. Вероятно от шкембето.
В този ред на мисли - има ли една, единствена смислена причина, полицейския труд да е първа категория ?! Сухите цифри показват, че работата на шофьора е с пъти по рискова от тази на униформения, смъртноста на работното място - също.
Да не би пък учителя да има по малко стресова професия ?! Хирурга, до 63 години трябва да реже хора на филийки и да ги събира отново, за да може да изкарва за пенсията на здрав, прав мъж, пенсионирал се 45 защото последните 20 години е пръцкал в патрулка.
Е как нормалния, работещ човек ще има мотив да се осигурява върху висок доход ?! Просто няма как.
Brightman
26 Мар 2010 03:13
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Айде стига сте плюли полицаите. Доколкото знам има доста вакантни места. Който им е завидял на заплатите и привилегиите, може да кандидатства.
Brightman
26 Мар 2010 03:19
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
А за това, че някой е некадърен управник и не може да си върже бюджета не са му виновни полицаите, военните или държавните служители.
-
Още и през лятото, и през есента и по Коледа писах, какво ще стане, ако тази безумна некомпетентна политика продължава, ама кой да чете форуми и да реагира по друг начин освен първосигнално на "ааааа, ооооо, ууууу".
pyte6estvenik
26 Мар 2010 04:43
Мнения: 1,007
От: Korea, Republic of
Решението на проблемите с бюджета е в съкращение на разходите. Част от това ще включва и съкращения на щата. Доколкото си спомням съветите на червените бяха да се стимулира икономиката чрез увеличение на разходите. Кешови пари за последното нямаме. За първото куража не стига. Обобщено казано, като си беден дядо попе да те е-а в гъза.
Brightman
26 Мар 2010 04:58
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Трябва да се стимулира потреблението. И то това, което потребява стоки произведени в България. При отворен пазар единственият начин на отсяване е спряма потребителската кошница. Какво се произвежда в България, което се потребява от населението ? Стоки от първа необходимост и то най вече храна.
-
Ако се съкращават живи хора, то ще намалее, точно това потребление. Отделно мизерията на тези хора. Там от където може да се реже се доходи над определена сума, която отива за храна, ток, вода. Колко е тази сума за България ? Към 600-800 лв..
-
Значи, ако все пак дефицитът от 3% е таванът и трябва да се реже, то трябва да се отрежат допълнителните доходи на администрацията - възнаграждения за заемане на допълнителен щат, работни групи, за участия в комисии, за участия в бордове.
Спокойно може да бъде направено, защото това са доходи над заплатата. Освен това, може да бъде обосновано, защото това са дейности, които се извършват в работно време, което веднъж вече се плаща със заплатата и са в рамките на служебното или трудово правоотношение.
Само това ще свали общата сума харчена за заплати в администрацията с около 1/4. При това няма да засегне нито едно право на чиновника. Освен това става и много лесно - няма нужда от изменения на закони, постановления и т.н., защото участията и заплащанията за заемане на допълнителен щат, работни групи, за участия в комисии, за участия в бордове стават единствено със заповед на съответният министър.
Brightman
26 Мар 2010 05:09
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Едва ли, обаче възнагражденията за заемане на допълнителен щат, за участия в работни групи, за участия в комисии, за участия в бордове ще бъдат премахнати. Просто защото се получават от министерските секретарки, членовете на политическите кабинети и въобще всичкото връзкар на властта. Обикновените пчелички, дето вършат работата, нито са ги допускали, нито ги допускат до тези синекурни благинки.
Тези благинки засягат относително малко хора, но сумите, които се харчат за всеки от тях, са колкото за десетки чиновници. Става дума да по няколко хиляди лева на човек, при иначе средна заплата в администрациата около 400-600 лв..

Редактирано от - Brightman на 26/3/2010 г/ 05:14:02

СветлоПиво
26 Мар 2010 05:12
Мнения: 8,839
От: Canada
Всичко е вярно. бих добавил, че МВР и КАТ си докарват доста и със съвсем не толкова законни дейности както в последно време научаваме за връзки с престъпни групи, пртекции за мафиоти. Задавам си въпроса дали полицията не е една престъпна групировка която се прикрива под името на официална законова институция. Кой ми гарантира че не е така ?!!! И още, дали тази институция не играе игра с мафиотите, за да изглежда необходима за народа, съответно да мрънка за пари и привилегии.
E6
26 Мар 2010 05:35
Мнения: 29,550
От: 0
Брайтман,
Я кажи, тази снимка ще важи ли в съда??
Натиснете тук
pakostnik
26 Мар 2010 06:05
Мнения: 48
От: Bulgaria
Преписването на текстове от различните закони не отразва реалната действителност. *** не казва колко от тези допълнителни "превилегии" се изплащат или дават. Не казва и за получаването на тези "превилегии" какво се дава насреща. Ако направи една реална равносметка на ползите и лишенията на тези спред него "властопомазани категории" щеше да види дали си заслужава да си в тези структури. Това, че има толкова вакантни места е показателно колко са привлекателни тези "превилегии".
По скоро същите тези "превилегиите" на "властопомазаните категории" *** не задържат, а отблъскват наличния персонал. Този факт сам по себе си е показателен колко те са привлекателни.
Не е необходимо да се прави и анализ на тяхната дейност. При условие, че тяхната дейност се определя изцяло от изпълнителната власт то причините за ефективността им трябва да се търси на друго място.

Редактирано от - sybil на 26/3/2010 г/ 08:10:27

galia2
26 Мар 2010 06:54
Мнения: 1,418
От: Bulgaria
Това, което е описано в статията не са "привилегии”, а част от възнаграждението на полицаите и военните. Когато някой е правил избор дали да работи в армията или полицията е гледал не само паричната заплата, а и тази, която се изплаща в натура. Затова рязането на "привилегии” е намаляване на възнагражденията. Нещата трябва да се наричат с истинските им имена.
„Привилегия” ще получат частните здравни фондове с новия закон, който подготвят от НС, който ще ни задължи да им превеждаме 2% от доходите си. Идеята държавните служители да си плащат здравните осигуровки е вероятно част от програмата за увеличаване на привилегиите на частните здравни фондове.
mitkomm
26 Мар 2010 07:04
Мнения: 347
От: Bulgaria
На тази държава в момента и е необходима 15000 армия е 30000 полиция.Абе хора какви са тия министерства с 1500 човека, сигерно и 300 ще вършат същата работа- съкратете на 50 процента.Това е най- оптималния вариянт, а що се отнася до осигуровките, трябва малко и морал- не може със зарлата 300 лв да плащаш, а с 15000 да ги плаща държавата.Попитайте един офицер от ЩО кога за последно е излизал на занятие или изобщо излизал ли е?
Имам чувство ще никаква сили не може да се прибори с бюрокрацията и администрацията , а кой ще ги храни като икономика няма.Значи първо се осигуряват заплати на администрацията и чак ако остане нещо се разплащаме с частния бизнес, а той е генератора на икономиката.
Става страшно.Не знам с данък за скъпи лодки и мотори дали ще се оправи дереджето ни.
генек
26 Мар 2010 07:07
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Армията, полицията и всякаквите пара образувания са били винаги най-нужни на всяка власт!
Единствената им опора понякога.
Що се отнася до...въпроса на колегата - защо авторът не отиде да охранява мача без пари, на мен ми е писнало да отговарям на подобни.
Направиш забележка нейде и веднага: "Ами елате вие тук...". Готово! Ти ще вземаш пари за работата си, аз ще я върша? Ако не можеш - аут, има други.
Та, колега, не е проблемът колко трудна е една работа - проблемът е как се върши.
А, впрочем, кандидати за полицаи - бол. В един областен град откриха ваканции за 6 човека. Над 300 са кандидатите. Така че - избор има.
За да работят по специалността си в чужбина заминаха лекари, учители, готвачи, сервитьори...И нито един полицай! Защо ли така?
----------------------------------------- ------------------
Блогът на Генек
Batman717
26 Мар 2010 07:27
Мнения: 136
От: Bulgaria
webadmin,
Ето ти един примерен ( малко по-напрегнат) работен ден на един „мунчо”. Работното ми време е от 8.30 до ....когато приключа. Напоследък при изострената криминогенна обстановка, обикновено до към 21.00-22.00 часа. Дежурен съм. В следващите 24 часа всички произшествия разследвам аз. За да се започне разследване (или досъдебно производство) трябва да се извърши оглед на местопроизшествие. За тези 24 часа имам осем ( случвало ми се и 16, през лятото). Първите три са на отарашени през нощта магазини без СОТ. Два от огледите са на трупове, единия е клошар, починал на една спирка, другия е самоубиец. Хвърлил се от 13 етаж (без шега). Всеки оглед отнема поне един час, в който се съставя протокола, изземват се дактилоскопни или други следи. За щастие нямам ПТП. Един оглед на ПТП отнема 3-4 часа (ако има трупове). В 21.00 часа оглед на заловени с наркотици, много трудоемко. В 02.00 часа заловен шофьор с алкохол. Предпоставки за бързо производство (такова, при което не се прави оглед, а може да се започне само с разпит на очевидец). Веднага извършвам разпит на патрула, който го е заловил. На следващия ден рано сутринта съм в моргата, присъствам на аутопсията на двата трупа, след това обратно в кабинета ми, за съставя необходимите актове за проведените процесуално-следствени действия. Това отнема поне час половина. Завеждане на всичко това в деловодството и подпис на началника. От там в лабораторията да занеса постановлението за химическа експертиза при алкохола и подобно такова, но за анализ на наркотичното вещество. След обяд в прокуратурата за личен доклад на събитията през деня, и след това в съда за одобрение на претърсването и изземването, проведено при наркотиците. Там се чака понякога и до полунощ, както и да е изкарвам късмет и в 18.00 часа съм си в кабинета. Добре, че пътуването ми е безплатно, ако догодина премахнат тази привилегия, като всеки гражданин много иска, не знам какво ще правя ! Ако обикалям града за кеф, да, но все пак тези ми действия за в полза на обществото, което не спира да храчи по полицията, но това е друг въпрос. Междувременно ме чакат разпитите на пострадалите. В 20.30 със си у дома, влизам в news.bg да прочета новините, коментарите са пълни с традиционната омраза спрямо полицията, нищо ново. Както винаги пламенна защита на престъпниците от страна на пишман юристи.
Между другото Webadmin в момента има много свободни места за разследващи, иска се единствено висше юридическо образование, няма физически изпити, няма нормативи ...какво чакаш ?
Добави мнение   Мнения:87 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »