Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
to Sybil
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:29 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
softwind
06 Апр 2010 21:44
Мнения: 5,658
От: Cambodia
от известно време триете периодично мои постинги. Паралелно с това нееднократно съм била провокирана с доста по-просташки изказвания и обиди, които не се санкционират.
Бихте ли ми разяснили вашето чувство за "обективност", тъй като към някои форумци правилата на форума се прилагат изключително стриктно и особено строго, докато към други има благо притворени очи, независимо от ругатните и троленето, с които си служат.
Ще съм ви благодарна, ако ме информирате, коя е групичката на "свещените форумни крави", които не санкционирате, независимо от глупостите, необективността и повръщните, които леят във форумното пространство, за да не стигам до бан. Чисто информативно.
Благодаря.
проф. дървингов
06 Апр 2010 23:07
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
... и за биковете, форумните бикове не забравяйте, моля ...
sybil
07 Апр 2010 00:57
Мнения: 979
От: Bulgaria
Постинги се трият поради нарушение на определени форумни правила - в случая с Вас днес - 1.1 и 1.10, което се отнасяше не само и избирателно до Вас, а и до Eisblock. Триене, редактиране, както и по-строги санкции се налагат ежедневно в този форум, Вие сте реално от потребителите, спрямо които най-рядко ми се е налагала каквато и да било намеса.

Вижте също правила 1.3 и 1.7. Ако забелязвате нарушение, можете по всяко време да сигнализирате за него, което се случва често и тук, и на модератоския имейл, и което води до проверка и реакция при необходимост.
Геновева
07 Апр 2010 01:21
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Частно мнение по въпроса.
Мързи ме да взема да пусна на компютър една процедура за статистически наблюдения върху определен вид лексика във Форума - в последните, да речем, седмици, и върху период, да речем, отпреди половин година. Не мога да определя кога се е случило, но с всеки изминат ден нараства броя на квалификации супергнусни, физиологични, зоологични, общосексуални и т.н. По отношение на политици главно - и отделни лица и групи с политически профил. За отбелязване е също особено силно изразеното самодоволство на авторите на тази лексика от находките им, които не блестят с особена оригиналност, повтарят се много често, въртят се около един и същ образ и прочие знаци на скуден изказ, както и скуден ум. Нецензурността по може да се прости, но беднотата на израза - по-трудно.
В тази угнетяваща словесна гмеж човек и да се старае да не обръща внимание, все по-трудно намира някаква нишка от нормално изказани мнения, която да го води в една дискусия с отбрани по необходимост автори.
Съчувствам на модериращите, тъй като аршинът е доста разтеглив и ако обидни квалификации според правилата се заменят със звездички (най-леката мярка), много постинги ще заприличат на песента на английските моряци в поздрав на кралицата с тра ла ла и само две думички накрая (който трябва, си го знае тоз виц).
Извинявам се за пространния начин да изразя покрусата и отврата си от тази езикова ситуация във Форума, но тук беше мястото да се изока човек, макар и без надежда за подобрение. Откъде да дойде пък то, при тоз материал...

Heat
07 Апр 2010 08:23
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
В началото извинение за отклонението от темата.
Геновева, ще е изключително интересно ако има значима корелация между изменението на лексиката и някакви външни събития, минали или бъдещи спрямо моментите на промяната. Гугъл дава възможност за някаква такава подобна статистика, но в нета, а не за определен сайт (поне аз не знам как става за определен сайт). Резултатите са изключително интересни за определени неща в нета като цяло. В интересните времена които ни очакват, ще е прелестно ако има и някакъв алгоритъм или данни за любимия сайт.
softwind
07 Апр 2010 08:53
Мнения: 5,658
От: Cambodia
Вижте също правила 1.3 и 1.7. Ако забелязвате нарушение, можете по всяко време да сигнализирате за него, което се случва често и тук, и на модератоския имейл, и което води до проверка и реакция при необходимост.

епитетите и квалификациите, които използвам, са били употребявани многократно от други форумци без да предизвикат санкция (има предостатъчно примери в архива). Защо казани от други форумци те са в реда на нещата, а казани от мен - представляват нарушение?
Ако предприемате строго придържане към форумните правила - то би трябвало да го правите винаги и спрямо всички форумци.
Предполагам, че има достатъчно "доброжелатели", които ви пишат оплаквания и доноси срещу други никове, но ми се струва, че тези сигнали са твърде избирателни и субективни.
Benedicta
07 Апр 2010 12:08
Мнения: 17,577
От: Bulgaria
Трябва да се трият само ЛИЧНИ обиди и нападки. Ако на някой нещо не му харесва, да не го чете...И аз не харесвам нечии жалби от артрит и стресирани котки, затова просто не ги чета.
Д-р Флекс
07 Апр 2010 12:14
Мнения: 302
От: Bulgaria
А как научи за тях (за котките и жалбите), след като не ги четеш?
Benedicta
07 Апр 2010 12:20
Мнения: 17,577
От: Bulgaria
Уточнение специално за д-р Флекс:
Като стигнах до артрита и котките, спрях да чета по-нататък.
Д-р Флекс
07 Апр 2010 12:27
Мнения: 302
От: Bulgaria
Благодаря...
Eisblock
07 Апр 2010 12:50
Мнения: 9,157
От: Iceland
Уважем/а Сибил,

никак не ми е приятно да Ви причинявам излишна работа и индиректно - да се разправяте с други форумци заради моята реакция вчера.

Не съм чел втория постинг срещу мен на, иначе много милата и интересна с публикациите си във Варненската тема, Softwind. Допускам, че е освен градирала рязкост, там е имало и линк към някоя снимка с моята особа в нея - съдя от коментар по-долу...

Проблемът във всички подобни случай с директна конфронтация, както и тези, където с умишлени постинги се търси конфликт с повече участници във форума, е тънката граница между ефективна защита чрез "обтекаем" отговор или пък с еквивалентен силов заряд.

Признавам, че бих могъл да омекотя заслужения отговор на непредизвиканата атака от вчера и да не споменавам ничие Kinderstube. За което следва да се извиня на Вас и дори на т.н. Softwind. "Закачката" между нас произлиза и точи диря от месеците на съпротивата срещу ГМО. Ние бяхме нападани персонално не само в основната тема, но и навсякъде където ставаше дума за тази инвазия на корпорациите и световния капитал и в България. Слава Богу, успяхме да защитим тази страна и да отблъснем атаката. Тук именно се сблъскаха единичните лични интереси, служебни задължения, екстремни политически привързаности към каузата на т.н. Нов Световен Ред и ако щете - криворазбраното възнасяне на "научния прогрес", срещу естествения отпор на мнозинството разумни хора...

Истината за този "прогрес" е, че той се използва, не само в случая ГМО/ГМХ, НЕ за благото на човечеството, а точно обратното - за неговото заробване, подчинение, ограбване и унищожение. Такива са фактите.

На тази конфликтна плоскост, като противници на ГМО, бяхме обиждани, неглижирани и оплювани по всякакъв начин от една шепа радетели на този тип "прогрес". И то не само в една тема или в коментари под статии във вестника свързани с казуса, а и на всякъде другаде - както и вчера.

Всичко това до тук е известно и дори сега, препрочитайки написаното от мен, продължавам да се чудя на много неща свързани с човешките разбирания, нагласи, пристрастия и дори лична жертвоготовност за разни Каузи "пердута".

*******

На краят бих искал да изразя отново симпатиите си към Softwind като цяло, изключвайки единствено необяснимата за мен, нейна едностранчивост pro ГМО. Допълвам само, че тази нейна пламенност е много импонираща и предизвиква младенчески тръпки в един "стар ловец" като мен...

Бих 'и предложил, за да не се дразни излишно, да ме игнорира в бъдеще и да не ме чете - за целта има предвиден и съответен механизъм.


Още веднъж изказвам искрени извинения от моя страна за отговора ми към Softwind и от там - с причинения дискомфорт на Сибил. Придружено е с обещанието да се въздържам още по-старателно от всякакви преки или индиректно отправени "стрели" в каквито и да е конфликтни ситуации...

Почитания!

PS
1. - Не съм се оплаквал на никого!
2. - Възрастта не е порок. На по-младите от мен, например, не е гарантирано, че ще доживеят тази моя "библейска" възраст...
sybil
07 Апр 2010 12:50
Мнения: 979
От: Bulgaria
*Относно някои отстранени постинги в тази тема: Моля, не превръщайте теми в този раздел в терен за лични нападки и провокации и се придържайте към темата.

Редактирано от - sybil на 07/4/2010 г/ 12:52:50

softwind
07 Апр 2010 14:11
Мнения: 5,658
От: Cambodia
въпросът ми към Sybil касае няколко мои изтрити постинги към няколко форумци под няколко теми (не само към Eisblock) и е обобщителен.
*
Смятам, че в този форум се практикува тролене в доста теми.
Heat
07 Апр 2010 14:19
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
Ако може да отбележа, постинги на Softwind попадащи в т. 1.3 звучи някак си рекламно а не обидно.
Caravaggio
07 Апр 2010 15:23
Мнения: 13,610
От: Italy
Голяма работа, че ти затрили две-три писания. И мен ме трият редовно, въпреки, че не псувам, но не се оплаквам.
Шломо З.
07 Апр 2010 18:43
Мнения: 3,562
От: Bulgaria
Геновева, !


Кажи като специалист - а не съществува ли теория, че лексикалното ниво на масите се влияе от това на лидерските институции?

OLDMAD
07 Апр 2010 19:09
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Ох..
Воистина е недопустимо да ти изтрият мнението(постинга, или както там си го наричате), преди да сте прочели това което сте написали.
Навремето с Кайлито си правихме подобни тренировки, ама тогава имаше 'ногу жесток bot - "фризираше" ни за абсолютно елементарни неща!
И на това отгоре(не както Сега - по за три-пет дена), а с месеци и години!
Нали именно по тази причина, половината и повечето от Форума се изнесоха при Лъчо...
Ама ай да не ближем стари рани..
.
Начи..
Намерили сте сисадмин да плачете от него.
Ми аре у форума в-к"Атака"" бре, що не ходите там, а?
Лигльовци - тривнали му мнението, и аде сега да плачем..
Старо правило - сериозният Форумник, преди да пусне нещо публично, винаги си го архивира!
Не е сложно..
Но повечето от вас ви мързи до такава степен, че дори не искате да работите на два, три, или пет "прозореца", с оправданието - "Ай ся, чак пък толко..ше се изплющя у Форума, пък после ше му мисля!"
Не става така..
Caravaggio
07 Апр 2010 19:51
Мнения: 13,610
От: Italy
Много си беше добър "жестокият бот". Фризираше главно за простотия. Сега фризират от благоприличие. Простотията, както е известно, е благоприлична.
Геновева
07 Апр 2010 20:01
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Влияе се, Шломо, влияе се, но не пряко, а през генералното отношение към словата и отговорността за тях.
Но следва ли всеки бик, та макар и форумен, да се има за Зевс?
nikola_tsanev
07 Апр 2010 20:02
Мнения: 12,247
От: Bulgaria
Тази тема, според мен е за заключване. Нищо общо с "Помощ"
softwind
07 Апр 2010 20:03
Мнения: 5,658
От: Cambodia
Лигльовци - тривнали му мнението, и аде сега да плачем..


дядко Олди,
много раздаваш квалификации. ***

... тук не е комсомолски клуб и ако може не ми прилагайте групова критика. Няма нужда дружно да скачате да защитавате другарчето.

Имате си теми да си обсъждате каквото искате... долните гащи, как ядете, колко спите, гмо, как ходите до тоалетна, какво ви боли, какво сънувате и т.н. където не ви се бъркам какво си пишете и как си плачете.
Рубриката помощ е именно за подобни казуси. Въпросът е в разговор с модератора и касае мои постинги, а не някой от вас.

Редактирано от - softwind на 07/4/2010 г/ 20:04:25

Добави мнение   Мнения:29 Страница 1 от 2 1 2 Следваща