Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Всяка дупка на пътя е опит за убийство
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:40 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Петко Фенерски
20 Юли 2010 10:54
Мнения: 806
От: Bulgaria
До nickv

Господине/Госпожо,

Е не е отсега, ама Бойко е бил 3-4 години висш полицай отговарял именно за УБИЙСТВАТА, след това кмет, след това назначи протежето си за кмет, реално той е кмет сега.

Т.е. поне 10 години е можел да въздейства или да го заяви публично, че дупките са убийци.

Така, че дори Бойко да не е имал пари да закърпи дупките, хартия и химикал да напише актовете на кметовете е имал :-)

Ама е БЯГАЛ Е ОТ ОТГОВОРНОСТ, ПОДМАЗВАЛ СЕ Е, ПРИКРИВАЛ ГИ Е, затова сега сърба собсвената си попара, а не тяхната.

Бойко ИЗЛЪГА, като се учдеше, и казваше че не е знаел как работела администрацията, министертвата и т.н.

Напротив, за всяко безобразие стотици граждани са пращали дублирани сигнали до министри, кметове, депутати и т.н. а спотайващите се гербери са трупали доноси за да свалят властта, но не са работели за гражданите!

Не работят ГЕРБ и сега, крият се и чакат Бойко да затвори устата на журналистите.

Е взеха властта и дотам. некадърни и необразовани, с изключение на 2-3 знамена, ще докарат пак БСП и ДПС накрая.

Ritzar
20 Юли 2010 11:51
Мнения: 1,468
От: Bulgaria
Колеги,

Дупките се виждат от властите като мярка за борба с пътните произшествия и подобряване на икономиката. Примери:
а) Заради дупките водачите са принудени да карат с по-ниска скорост.
б) Съшо така водачите спазват дистанция помежду-си, поради това че могат да налетят на дупка защото няма време да я видят ако се движат прекалено близко до превозното средство пред тях.Път
в) Дупките създават много работни места на монтьори, пътна помощ и т.н
г) Чуждестранците подобряват търговския баланс, като оставят валута за поправки, а не само за винетки
д) По- добри обороти за заведенията по пътищата, защото водачите гледат по наблизо про по-висока скорос, и така се изморяват повече, а от там и нужната почивка в заведение
е) също така аптеките печелят от по-голяма продажба на ьапчета против главобол..
ж) полицията ти тресва глобичка всеки път като си строшиш колата и те са наблизо, защото си карал с несъобразена скорост и т.н.
каруцаря
20 Юли 2010 12:05
Мнения: 5,516
От: Bulgaria
имам комшия катаджия. като си пийне обича да се хвали как праи пачка. та последния път ме пита дали знам къде се продава българо-турски разговорник, че м/у 15 юли и 1 септември било "ден година храни"...
popangelov
20 Юли 2010 12:07
Мнения: 18,928
От: Bulgaria
Автоцензор абсолютно блестящо противопостави пешеходците на автомобилистите, и така отклони огъня от властите.
Красиво!
Обаче има един проблем.
Един и същ човек може да бъде в рамките дори на една минута първо автомобилист, после пешеходец и обратното.
А сега де!
XYZxyz
20 Юли 2010 12:29
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
То хубаво, но къде бяха журналистите, когато преди време КАТ вкара в закона поняието "несъобразена скорост"? Къде бяха журналистите през всичките тези години, когато причина за катастрофите се оказваше не дупката на пътя, а несъобразената скорост? Очевидно е, че КАТ се бори с дупките по пътя, като глобява шофьорите и иска все по-тежки глоби за шофьорите. В крайна сметка ще се отиде до максимално разрешена скорост от 5 км/час в населено място, 10 км/час извън населено място и 15-20 км/час по магистралите. Тогава КАТ ще отчете не знам колко си процента намаление на произшествията. Това ли е пътя?
draco
20 Юли 2010 12:45
Мнения: 1,271
От: Bulgaria
Всъщност понятието "несъобразена скорост" е изпразнено от съдържание, ерго - закона е двусмислен и позволява субективно тълкуване от страна на контролните органи, което е недопустимо и би трябвало да падне при дело в съда. Докато не се запише ясно, точно и недвусмислено какво е несъобразена скорост това са пълни лайна, които са изсрани за да ни прибират парите.

Разбирам логиката на закона, но докато не се фиксират граничните точки на понятието "несъобразена скорост" това би трябвало да пада в съда моментално. Например - несъобразена при изряден път. Не е мое задължение да съм пророк и ясновидец, за да карам с 60, вместо 90, само защото зад някой завой ме чака дупка. Това са пълни глупости и е редно да се насочи фокуса натам. Утре ще излезе, че съобразената скорост движение през лунните кратери в София е 0.

А и това да беше само...
draco
20 Юли 2010 12:47
Мнения: 1,271
От: Bulgaria
Извинения, да се чете - "Докато не се запише ясно, точно и недвусмислено какво е съобразена скорост ..."
Mitev
20 Юли 2010 13:12
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
правилно се ориентира , да изчака изродите пред РПУ-то за към летището , да се посвършат , че тогаз да си смени табелата . Ама , като ми дойде реда , къде ли ще ми изчезне Митев и онез от химна , ме нащрафят , зарад закъснение да си сменя и аз не знам кво , вече ...


Четириноги приятелю,
Митев няма да ти изчезне, винаги ти е на разположение http://www.mitev.eu

Mitev
20 Юли 2010 13:32
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
Не виждам съдия, който ще осъди КАТ. Всичко гнусно и помиярско в България започва от МВР и свършва със съда. Другото са празни приказки.


draco,
прав си. Натиснете тук

Има обаче и над тях - Страсбург.

Редактирано от - Mitev на 20/7/2010 г/ 13:33:42

Автоцензор
20 Юли 2010 14:00
Мнения: 1,824
От: Bulgaria
Popangelov
Приликата на шофьора с нормалния човек не бива да заблуждава. Невинното му съществуване като доктор Джекил изобщо не измива вината му за престъпленията, които върши като мистър Автохайд.
Когато това същество се намира далеч от колата си, то не буди опасения. Но като дойде време за придвижване, изведнъж се оказва тежък инвалид и затова не може да стигне до градския транспорт, да походи или да яхне велосипед както се прави в града. Оттам нататък се превръща в публичен враг номер едно. Подкарва 5 тона желязо, с които гази деца, мачка бебешки колички, оставя подвижния си скрап точно върху зебрата за пресичане, превръща Пловдив и София в най-отровните градове в цяла Евопа (както установи наско едно италианско изследване), прави задръсвания и запушва нормалния транспорт, окупира спортни площадки, цапа градинките, заграбва ценна улична площ и най-лошото: издържа лоби от себеподобни социопати в Парламента и общината, за да минава всичко това безнаказано
Просто едното се нарича цивилизация, а другото варварство. Не можеш да живееш едновременно и в двете.
И изобщо не отклонявам огъня от властите, защото те съществуват, за да налагат законите на страната. Което означава да махнат тенекетата от тротоара. Веднага. Иначе не са власт, а лукова глава.
morro
20 Юли 2010 14:25
Мнения: 712
От: Bulgaria
Много хубава статия.
Всичко е казано просто, ясно и логично. Лошото е е керванът си върви.........
Играчка Плачка
20 Юли 2010 15:03
Мнения: 433
От: Bulgaria
havamal
20 Юли 2010 15:55
Мнения: 2,630
От: Bulgaria
за статията! Но не само в София е така, а и в цялата страна...с разликата, че в провинцията не правят бизнес от дупките.....А защо трябваше да чакаме журналист лично да види на "живо" дупките за да се зададе въпроса: като си строша колата, кого да осъдя?????
popangelov
20 Юли 2010 16:37
Мнения: 18,928
От: Bulgaria
Автоцензоре, направо ми скри шапката!
Аз се имам за страстен полемист(тип драка, за да съм по-точен), особено като отпия 100-на грама огнена вода, ама ти ме зарови в земята!
Gozambo
20 Юли 2010 17:00
Мнения: 7,892
От: 0
В Америка във всеки магазин за строителни материали можеш да си купиш торба с асфалт, трамбовка и да запълниш някаква дупка в асфалтовата настилка.
В България никай кмет не се сеща да вземе няколко варела с асфалт, една трамбовка, двама циганина и собственоръчно да запълни някоя и друга опасна дупка в пътя. Колкото и да е лоша кръпката, по-добра ще е от нищо. Няма да си изкъртиш пружините и амортисьорите на колата. В България кметът няма да прояви самоинициатива. Той ще чака да му гласуват специален бюджет, ще чака специализираните звена от пътни строежи или каквото е там да дойдат с тежките машини, да започнат работа по пътя, най-важно, да полагат два пъти по-тънък слой асфалт, а кметът да си затваря очите и като компенсация да ги заведе да оправят собствената му улица, да му изкопаят дупка за плувен басейн в двора, да му направят друга услуга или просто да го черпят. И като лъсне новия асфалт, да се бие в гърдите, че той го е направил. Нищо, че тънко положената асфалтова покривка ще трае от ден до пладне.
подхвърлям ви само идея. Никой не се сеща, че дупките в асфалта могат да се запълват с торба или кофа асфалтова смес и ръчна трамбовка. И ще са добри поне дотолкова, че да не предизвикват убийства и потрошавания на автомобили. И тази работа може да се върши собственоръчно от кмета.
Ако ми кажете, че няма откъде да се купи такъв асфалт, ще ви кажа да пратите кмета при общинския, а той да отиде при областния.
myrmorko
20 Юли 2010 17:06
Мнения: 3,230
От: 0
Gozambo - кмет! Gozambo - кмет! Gozambo - кмет! Ураааааа!!!

P.s. Майтап, бе Уили, пардон, Гозамбич! Надявам се, че не ми се обиждаш...

Редактирано от - myrmorko на 20/7/2010 г/ 17:13:55

Автоцензор
20 Юли 2010 17:35
Мнения: 1,824
От: Bulgaria
Popangelov
Не съм злобен човек, но в последните години, като чуя поплака на автомобилистите, как някой им бил изровил дупка, сякаш някой друг, а не те препускат по асфалта по американски, а плащат смешно ниски пътни такси и данъци по български - музата ми се събужда.
В Америка само годишната застраховка на колите струва колкото цената на типичната таратайка тук. Тол-таксите за ползване на магистрала са такива, че докато стигнат до работата, биха похарчили надницата си за деня. Ама искат добре поддържани магистрали. От кого ги искат, като обществото ни просто не може да генерира толкова пари. От Господ?
Първата крачка към забогатяването на България е да бъдат намалени наполовина личните коли, защото колективният транспорт е с пъти по-ефективен като енергия и износване на пътищата.
В градовете на най-богатите страни на континента хората масово карат колелета, ползват метро, трамвай и автобус, а колите са малко и не пречат.
Mrx++
20 Юли 2010 18:40
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Автоцензор
Не съм злобен човек, но в последните години, като чуя поплака на автомобилистите, как някой им бил изровил дупка, сякаш някой друг, а не те препускат по асфалта по американски, а плащат смешно ниски пътни такси и данъци по български - музата ми се събужда.
Абе големи глупости говорите бе. Какво е това каране по американски. Ако си в САЩ трябва да знаеш, че national-wide разрешената скорост в САЩ е 65 мили/час, докато по нашата единствена непълна магистрала и някои други парчета магистрала (Шумен-Варна, София-Ябланица) е 130км/час (сметни каква е разликата). А магистрали, като Ню Джърси Търнпайк, която е с 4-ри платна от двете страни разрешената скорост е 55 мили/час. Какво общо има застраховката с качеството на пътищата. И ако в САЩ заплатите на тези, които строят и потдържат пътищата са 10 пъти по-големи от тези на нашите пътностроители, то разбира се, че у нас ще се изискват много по-малко пари за поддържането на пътищата. Съвсем друга е причината, а не тази която ти изтъкваш. Аз спрях да минавам през Рижкия проход защото там са трапове, а през Айтоския- дупки. И това е защото там са се наредили едни фалшиви фирми, които отгоре отгоре првят пътищата. Пътувайки от Шумен за Бургас минавам през Варна - поне Варна-Бургас пътя е с добър асфалт.
Meto ot Interneto
20 Юли 2010 20:24
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Заглавието ми напомня на други гневни изблици, като "България уби дете", но разбирам несгодата на родните шофери. А Гонзо си кърти редовно.
Добави мнение   Мнения:40 Предишна Страница 2 от 2 1 2