Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Новите отношения на Красьо от Плевен със съдебната система
Добави мнение   Мнения:11 1
hamer
19 Юли 2010 20:48
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Ако имахме информацията достатъчно дискретно и предварително, можехме да документираме господина. Сега възможността спадна", обясни главният прокурор Борис Велчев преди време.


Аз отново не разбирам защо всичко се върти около "господина" и това трик ли е, за да кажат, че няма доказателства и всичко да приключи с данъците и лъжесвидетелстването? Как се обърнаха йезуитски нещата - значи Красьо лъже, че не познава магистрати, а те пък вика - а, познава ни, познава ни, т.е. те го уличават в лъжа. Крадецът вика "Дръжте крадеца".

Истинското престъпление е купуването и продаването на гласове при избора на съдии? Защо всъщност никой не коментира този въпрос? Толкова шум се вдигна и в закон се записа, че "купуването и продаването на класове е престъпление".
Е, Красьо дали е купувал, кой му е продавал, кой е избран с купени гласове? Отново всичко ще се замете под килима. Няколко уволнени съдии и всъщност защо са уволнени - защото са г оворили с Красьо, зщото го познават? Това само по себе си не е престъпление. Престъпление би било, ако е доказано, че Красьо търгува с гласове и предлага пари на съдиите, които гласуват, а парите ги взема от съдиите, които искат да бъдат избрани. И сега съдиите целите в бяло, въпреки, че твърдят, че го познават . за тях това не е престъпление, а е престъпление, че Красьо лъже, че ги познава
hamer
19 Юли 2010 20:52
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Писах на екс и има грешки, ама е ясно за какво става дума, надявам се.
Васик
19 Юли 2010 21:58
Мнения: 14,574
От: Bulgaria
За да е в крак с модата, журналистката не е пропуснала да нарече скандала "лобистки", макар че в статията се посочва действителното престъпление - търговия с влияние. В това няма нищо чудно, след като Ортега и Гасет дълго време бяха смятани от повечето журналисти за нови португалски играчи на ЦСКА.
myrmorko
19 Юли 2010 22:54
Мнения: 3,230
От: 0
hamer, За съжаление цялата "афера Красьо" (включително последните действия на прокуратурата!) твърде много напомня историята с "нумидийския мавър Югурта" и продажните римски сенатори, прекрасно описана от Костас Варналис в книгата му "Диктаторите" . Натиснете тук .
popangelov
20 Юли 2010 08:18
Мнения: 18,928
От: Bulgaria
Просто не мога да повярвам.
Продължаваме да гледаме някаква сапунка.
В какво всъщност е обвинен Красьо, респективно контактувалите с него?
Дотук в две неща - едното е, че е крил данъци, другото, че е излъгал, че не познава магистрати.
Много се извинявам, ама това е пълен смях.
Няма ли най-сетне някой от Висшия съдебен съвет, прокуратурата, МВР, ДАНС, контраразузнаването или поне някой журналист да каже какво е правил Красьо заедно със съдиите? Само че без общи приказки от рода на "кадрувал в съделната система" и ""лобирал за назначения". Конкретно - обаждал се на този и този и го убедил да направи това и това, като в замяна му предложил това и това или го заплашил с това и това.
Може и малко анализ - защо еди кой си не е докладвал в полицията или прокуратурата за оказания му от Красьо натиск, от какво се е уплашил или какво го е съблазнило.
Дотук чух, че се опитал да ускори някакви издавания на съдебна регистрация.
Ако е това, можете да ме осъдите и мен - аз също се опитвам да си ускорявам всякакви свидетелства, актове и регистрации не само в съда, но и в общината, МВР и къде ли не.
Сигурен съм, че не това е правил.
Кажете най-сетне какво!
Т_Живков
20 Юли 2010 08:31
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
Нема а ти кажат! Тия са печени демокради и правосъдието превърнаха в търговия! Я им виж таксите само!...
milcho
20 Юли 2010 09:10
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Абе това тъпо "плейбойче" го направихте медийна звезда..., ама и то се вживява в "ролята си"?! Пфу.у.
Васуки
20 Юли 2010 09:34
Мнения: 3,605
От: India
срамна сапункаhamer това е правилната логика, разбира се. За престъпление или тежко прегрешение се обявява фактът, че някой познавал някого и си говорил от половин минута до пет минути по телефона. Красьо не отрича да познава съдии и прокурори, но казва, че не познава магистрати, което е едно престъпление по-тежко от това на Стависки с едно убийство и едно много тежко и трайно осакатяване. Някакви хора с диплома по право като Пенчев и Велчев натискат, че се е случило нещо много гнусно в съдебната система и засечените колеги, освен един-двама, трябва да бъдат прегазени и оплюти. Във ВСС други колеги гласуват за тази несъмнена свинщина, за да угодят на Борисов, Цветанов, Брюксел и особено на Уорлик.
Егати държавата, егати управниците, егати ръководството на съдебната система, демокрацията, справедливостта и глобалното затопляне
popangelov срамна сапунка
Simplified Solutions
20 Юли 2010 10:07
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
У нас абсурдът стана норма.
Джон Ленин
20 Юли 2010 10:21
Мнения: 562
От: Bulgaria
Имаше един "радиоводещ" Боби Цанков и той се вживяваше в ролята си и опааа...! Друг пък на писател се правеше (вече му забравих имото) и той даде фира. Да видим тоя докога ще "кадрува"
beagle
20 Юли 2010 15:15
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Четиво за наивници ...
Добави мнение   Мнения:11 1