Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Възражение срещу прибързаното затваряне на тема "Въпроси към модератор Sybil ..."
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:26 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
редник
28 Сеп 2010 23:30
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Уважаема Sybil,
Възразявам срещу прибързаното затваряне на темата: Въпроси към модератор Sybil и предложение за нови правила
Първо - Вие така и не отговорихте за година и половина на поставените въпроси...
Второ - Въпреки че в началото проявявахте по-толерантно отношение, в последните месеци забелязвам все повече изтрити мнения и наказани участници...
Не случайно Ви питах - защо бе сменен предишният модератор - т.е. ясни ли са Ви грешките му?...
В мое мнение днес под статията "Пазарът на музика и DVD умря" посъветвах съвсем добронамерено авторката да избягва употребата на "случва се" и да пише за неща, които разбира, защото очевидно (флагрантно) торентите и видеоформатите не са й съвсем ясни - и... мнението ми го няма?!... Да отбележа, че съм подминал неясното изписване на AudioVisual Enterprises S.A. като ""Ауди вижуъл България" (преди Прооптики) Натиснете тук
В темата Опис на замразените форумни братя и сестри Ви предлагат наистина добра идея, Вие я отхвърляте и я затваряте с:
Ако на някой потребител е наложен продължителен бан, можете да се сигурен, че причината е някоя от изброените по-горе.
- т.е. понеже ВИЕ го казвате като Последна Инстанция и понеже с
С модератор не се спори!
Е, не можем да сме сигурни, ако не можем да прочетем!... Вие вероятно сте млада, но аз вече работех и си спомням как партийната секретарка ни събра партиийни и безпартийни и каза, че трябва да изпратим телеграма до ЦК, в която да заклеймим врага и предателя Солженицин...
Мнозина го заклеймиха, без да са го чели... Тъжно и срамно...

Да повторя - възразявам срещу прибързаното затваряне на темата "Въпроси към модератор Sybil и предложение за нови правила" - най-четената тема... Обяснението, че се стигало до лични спорове не е основание за затварянето - просто предупредете колегите да се придържат към темата...
И последно - пак да питам - обмислят ли се нови правила или ще караме по старому...

____________________________
Не мир дойдох да донеса, а меч…






Редактирано от - редник на 28/9/2010 г/ 23:48:00

sybil
29 Сеп 2010 00:29
Мнения: 979
От: Bulgaria
Добър вечер!
Въпроси Вие винаги можете да задавате в тази секция, дори конкретна тема да е била затворена, винаги могат да се създават нови теми.
Относно мнението Ви днес, придържайте се към правило 1.1. - в този форум не се допуска неуважително и нападателно отношение към автори във вестника.
Постингът Ви е запазен от мен, така че лесно може да се провери доколко добронамерен е тонът му.
Относно питането Ви за правилата, те не са нещо, което модераторът еднолично решава и въвежда, а се преценяват и въвеждат преди всичко от редакцията на вестника, а модераторът се стреми да действа според тези правила.
Относно бановете на други потребители, смятам, че това са въпроси, по които те лично могат да потърсят информация по всяко време и не виждам причина те да бъдат вписвани в някакъв своеобразен 'черен списък' на 'замразените'.
проф. дървингов
29 Сеп 2010 19:02
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
...относно бановете на участници - не става въпрос ТЕ да потърсят отговор къзе са сгрешили, а НИЕ, останалите да разберем защо един или друг зачезва за определено време...или това е без значение ?
Чарли Дарвин
29 Сеп 2010 20:16
Мнения: 8,816
От: Bulgaria
Е, едно време е имало и такава тема:
- - - -
Участници с по-дългосрочен бан
Натиснете тук
- - - -
Mitnicharъ, Д-р Перемянов, glenlivet, Elle - за псуване на модератор по майчина линия.


sybil
29 Сеп 2010 20:44
Мнения: 979
От: Bulgaria
OK, ако това ще е от полза за останалите участници, ще бъдат вписвани отсега нататък продължителните банове. При първи подобен такъв ще бъде отворена тема и те ще бъдат описвани в нея.

Приятна вечер на всички!
Уолъс
01 Окт 2010 02:43
Мнения: 111
От: Bulgaria
Леле, Чарли!!! Не беше честно!!! Върна ме доста години назад!!! :-)))
Геновева
01 Окт 2010 13:58
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Каква странна дълбочина на паметта за един новак...
Тук определено има нещо свръхестествено.
OLDMAD
01 Окт 2010 14:10
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
И всичко това щот си нямаме F1 в "Редактора" ?!
Ех, Лъчко..

Krydderi
01 Окт 2010 17:32
Мнения: 2,761
От: Bulgaria
Няма нищо свръхестествено в смяната на памперса
редник
03 Окт 2010 11:51
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Уважаема Sybil,
Невероятно - отговорили сте ми след по-малко от час!
Не Ви ли затруднява този денонощен труд - от една страна, добре е, че ми отговаряте, от друга - дали успяхте да помислите върху отговора си...
Питам, защото... ами защото... пак не ми отговаряте...
В първото изречение ме информирате, че въпроси мога да задавам - е, благодаря, че все още не сме лишени от това право...
Във второто изречение ме съветвате да се придържам към правило 1.1 - да, аз със сигурност се придържам към него, проблемът е, че Вие напоследък много "широко" го тълкувате и това не е само мое наблюдение - Сибила в темата Цензура? тук внимателно , задълбочено и учтиво Ви пише:
...просто Ви моля да не отивате отвъд изискванията, изрично изписани в правилата, защото тогава навлизаме пък в друга поговорка: Прекален светец и Богу не е драг".
...
В третото изречение пишете, че мнението ми е запазено от Вас - чудесно - сигурно можете да го сложите тук, та форумци да го прочетат и да преценят има ли нарушение?!... И пак ще цитирам Сибила, защото умее да се изразява деликатно:
Бях написала, че определени твърдения на автора са нонсенс, а статията е написана вяло, сиво и е изсмукана от пръстите.
Е, нали не вярвате, че всички автори могат да пишат като Димитри Иванов, Д. Денков, К. Донков... Всъщност, когато критикуваме написаното, поне повечето от нас го правят с добри намерения - да посочим грешките, за да може авторът да "расте" и да четем все по-добър вестник...

____________________________
Не мир дойдох да донеса, а меч…
редник
04 Окт 2010 00:12
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Да продължа...
В четвъртото изречение ми обяснявате, че те, правилата... Вероятният начин на създаване на правилата го описах още в първия отговор след първите ми въпроси, питането ми е - Вие какво направихте за промяната им година и половина след като поехте поста...
В петото изречение... напредък има - макар и по-късно, се съгласявате да има списък на наказаните...
Уважаема sybil,
Четейки отговорите Ви, разбирам, че умеете писмено да се изразявате правилно, следователно можете да разбирате написаното от други... "Плъзването по допирателната" към въпросите ми подсказва, че не желаете да се ангажирате с тях, а все по-честата употреба на "гумата" е може би сигнал за умора... Преди няколко дни колегата Ви Петьо Цеков писа:
Удивително е как някои хора успяват да извървят толкова бързо пътя от нормалното съществуване до прозрението, че само те могат да изричат истини от последна инстанция...

Дали е прав?...

____________________________
Не мир дойдох да донеса, а меч…
Математик
15 Яну 2011 03:10
Мнения: 708
От: Bulgaria
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Математик
Чок觧
15 Яну 2011 03:32
Мнения: 7,337
От: Israel
Математик , "по-старите" форумци имаме един лаф :"Не се взимай на сериозно !" Предположенията на Райко са "от Бога росица" ! Като почнат безпочвените твърдения , тогава става мазало !
Хич да не ти е на интеграла !
sybil
15 Яну 2011 11:55
Мнения: 979
От: Bulgaria
Уважаема Сибил,

Поемам голям риск да ме обвините, че ставам "модератор в сянка", затова ще задам въпрос, а не констатация. Не смятате ли, че следният текст на форумния член Райко в рубриката "Кюфтета и стари дантели" нарушава правило 1.1: "На обсъждане подлежат публикуваните текстове, а не техните автори"? Ето го текста на Райко по мой адрес: "Туй ще да е някой математик, няма кой друг да нареди такава безбожна еклектика - или математик, или компютърджия, то е май едно и също. Мяза и да е стар ерген. Ако и в далечните си младини да е бил женат, парясали са го набързо." Тук аз не съзирам никакъв спор с изказаното от мен мнение. Съзирам единствено хипотези по отношение на моята биография. Ще ми помогнете много да се ориентирам в стандартите на модерирания от Вас форум, ако ми съобщите Вашето мнение заедно с евентуалните мерки, които бихте предприели.

Приятна вечер!
Математикът


Добър ден!
Подобно мнение би било нарушение, ако е адресирано пряко към Вас. Но в случая нито има пряко обръщение към Вас, нито това следва Ваше мнение, нито позоваване на Ваше мнение. За мен това е постинг, в който в общ план потребителят излага си лични възгледи за математици и компютърджии, не за Вас.
Геновева
15 Яну 2011 12:42
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Като не разбира човек от текст, така става.
Тук условната форма - туй ще да е .... и т.н. спасява положението.
Както оня, дето го съдили за псувня, а адвокатите го защищавали, че не псувал, а задал въпрос - мога ли аз да ти .... (продължете сами).
Caravaggio
15 Яну 2011 13:41
Мнения: 13,610
От: Italy
..Съзирам единствено хипотези по отношение на моята биография..

Хипотези?
Caravaggio
15 Яну 2011 14:04
Мнения: 13,610
От: Italy
Многословните излияния в тази тема ми идват много. Всички ние сме гости в този форум и формалното възпитание изисква да се съобразяваме с правилата на домакина. Ако на господин Редника (когото досега не съм успял да отлича с нищо оригинално) не му отърват, поканвам го да си направи блог (отвратителна думичка) някъде, да пише там каквото му душа желае и да модерира съгласно културните си хоризонти. А на госпожица Сибил пожелавам да се изчервява по-рядко.
Математик
16 Яну 2011 03:04
Мнения: 708
От: Bulgaria
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Математик
падналотмарс
16 Яну 2011 11:33
Мнения: 2,918
От: Bulgaria
и аз да се наредим на стената на плача построена от редника
штото и на мойта темичка бе турен катинар преди да спретнем полезен диалог за туй как е най удобно за форумците и за самата редакция и за инджинерините да въведат едно револуционно скриптче което може да се реализира в два варианта - предупредително предупреждение че се уливаш да пишеш със заплаха да те накълцат от кръста надолу или афтоматично ограничаване възможноста да препълниш постинга си и ненужност да се намесва модератора
във фтория варинат ша се спестат заплати за броители на букви и думи и редове - весника ша икономиса пари от заплати и ша се даде възможност за ентелегентно модериране по съштиството на дискутията както правеше бот-ко

Cruella de Vil
16 Яну 2011 12:19
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Многословните излияния в тази тема ми идват много.

Четенето на всички теми от Форума и всички мнения на участниците в тях не е задължително.
Също и постоянното навиране с хапливи, подигравателни и саркастични реплики към нехаресваните и недолюбвани участници във Форума с цел непрекъснато себеизтъкване.
Никой не се е възвисил принизявайки другите.
sybil
16 Яну 2011 12:58
Мнения: 979
От: Bulgaria
Почитаема Сибил,

Не крия, че съм учуден от Вашата оценка. Пишете ми, че постингът на Райко "нито следва Ваше мнение, нито е позоваване на Ваше мнение." Напротив, съвсем очевидно е, че постингът на Райко визира именно моето мнение, позовава се на моето мнение - пише за салфетката на снимката, и прави характеристика именно на автора на това мнение, т. е. на мен. Цялата тази казуистика обаче е твърде полезна за мен и аз съм Ви благодарен, че ми я разяснихте. Отсега нататък аз ще се чувствам свободен да отговарям например по следния начин: "Туй ще да е някой комплексар, който цял живот се е хранил върху мушама и е сърбал от тенджурата с алуминиева лъжица. Майка му ще да е била извънредно властна и му е насадила страх от жените. В резултат той има склонност да се обяснява в любов само скришом и да питае завист към всяка що-годе случила в сексуално отношение двойка." Ако използвам предложената от Вас формула, това би бил постинг, в който аз "в общ план" излагам "своите лични възгледи" за задръстените от недоимък и любовни неуспехи, а не конкретно за потребителя Райко. И ако ми позволите да разширя въпроса, как би се възприела една хипотетична реакция на някаква санкция от модератора, на която някой отговори с постинг от типа "Туй ще да е някаква госпожица, която... така... така... така..."? Това е само въпрос, нали така?

Повярвайте, моля, в моето уважение!

Приятна вечер!

Математикът


Добър ден!
Подобни изказвания, както Ви писах преди, са недопустими, ако визират форумни участници или модератора. В случая, ако нещо съм пропуснала, винаги мога да преразгледам тази ситуация, но още след първия Ви постинг в тази тема прегледах отново темата, за която пишете, и единствения Ваш постинг, който открих в рамките на няколко страници преди постинга на Райко е този:
Сред препълнените чинии с вкуснотии реших да вмъкна една празна: това е чинията на отсъстващия приятел:

Фотографията е в процес на обновяване

Или да оставим тази чиния просто за гладния?



В този постинг няма снимка, нито коментар за салфетка. Постингът е бил редактиран от Вас в деня на поместването му, скоро след коментара на потребителя Райко.
Ако е имало снимка преди редакцията, към която се е отнасял коментарът на Райко, и Вие сте решил да я махнете заради този коментар, то аз не съм имала възможност да я видя в комбинация след това с неговото мнение. Ако Вие сам сте премахнал нещото, което показва към какво реферира Райко, то сте премахнал и нещото, което доказва нарушението и може да ми даде основание за намеса или санкция.

Моля, посочете към кое точно Ваше изказване и поместена снимка реферира Райко и ще имам основания да преразгледам ситуацията.

Редактирано от - sybil на 16/1/2011 г/ 13:53:13

Добави мнение   Мнения:26 Страница 1 от 2 1 2 Следваща