Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Властта пробва неуморно въвеждането на извънредно законодателство
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:57 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
Tool Боксер
06 Ное 2010 02:31
Мнения: 627
От: Central African Republic
Параграфе39-ти, ше имаш да вземаш аз да те отрежа и по този начин да пропусна твоите "ценни" приноси във форума - защо наместо това, не вземеш ти да ни отсраниш, нас неудобните, от твоя СЕГА интерфейс, а приятелю? Или ще ми кажеш, че не е същото това, което ти ми предлагаш! Ако е така айде пак

Редактирано от - Tool Боксер на 06/11/2010 г/ 02:34:33

paragraph39
06 Ное 2010 02:34
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
КАЗАХ!
Tool Боксер
06 Ное 2010 02:39
Мнения: 627
От: Central African Republic
Голямм праз, че си НЕЩО ти си казал! Брои се САМО ИСТИНАТА, праграфе и никаква изтънчена диалогология няма да ти помогне! И, моля, не се са прави на индианец, ако обичаш или ако се правиш вместо "казах" пиши "хау"! Царствеността, както и авторитетът ти, някак вече излинява, друже! Аз обаче не приемам да бъда бламиран само защото съм "дъ бад месинджъра" в цялата тайзи история! ОК?
D-r Zvezdnikov
06 Ное 2010 03:41
Мнения: 1,522
От: USA

За толкова години за пръв път в живота си чувам че индианците
(предполага се в Америка) казвали вместо казах -- 'хау'!?
__Am I missing something here?
Devil
06 Ное 2010 04:06
Мнения: 3,559
От: Bulgaria
Който не е с нас, е против нас.
Tool Боксер
06 Ное 2010 05:05
Мнения: 627
От: Central African Republic
Звездников, след масовото убийството на индианците, извършено от вас бледоликите и многознайни янки, повярвай ми, още твърде много неща са минали покрай бледоликите ви янкиевски уши освен ХАУ-то, ма това е най-малкото, което е минало покрай тези уши! Така че толкова по етно-фолклорните ти и всякакви други етно-лингвистични затруднения! На вас янките открай време най-ви върви така царствено и аналфабетно, но пък готино ДА НЕ ЗНАЕТЕза каквото и да става въпрос!!!! Това дори и холивууд го едокарало до едно прилично ниво на масов филмов щемпел и легенда, Звездников, неспа?! Така, че въобще не ми дреме какво знаеш или какво не знаеш Звездников!!! ОК?
otvrat
06 Ное 2010 07:16
Мнения: 22,522
От: South Africa
"Апропо, ползването на термина и понятието "извънредно законодателство" в този случай е ефектно, но МАНИПУЛАТИВНО- и е ОБИДНО, май, за читателите на в. "Сега"!"
Обидно е за тебе, оти терминът се отнася към правната теория, с която даже не си и на "Вие". И не позволява да поснеш некоя погрешна и неадекватна матрялна норма. КАЗАХ!
Mrx++
06 Ное 2010 07:54
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Гледайте сега, за някои неща това правителство казва А, но нещата вървят натам, че като кажеш А след това това или друго правителство яе продължат Б, В и т.н. Щом заговори за национализация след известно време и национализации ще започнат. И това не е защото някой си Боко е бил начело или някой друг, ами защото нещата водят до там, че те се налагат.
хунвейбин
06 Ное 2010 08:29
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
За да няма спор , да се препише и приложи най демократичният закон на най демократичната страна-американският .

http://www.cepaca.bg/?act=content&id=40

Комисията Кушлев и българският закон са типична заблуда , че съществува право , правов ред и законност.
Пък и няма да се налага никаква национализация , балтавене баене и баване , защото нещата в България са в зоната на наказателната конфискация.
Калки
06 Ное 2010 08:57
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Проблемите на наказателното ни правосъдие са проблеми на полицията и прокуратурата.

Точно така е.
Абулафия
suhar
06 Ное 2010 09:07
Мнения: 6,222
От: Bulgaria
Абе, все се каня да питам, някой да ми обясни, това "хората" и "народът" (както казваха комунистите) едно и също ли е, или има разлика?
Manrico
06 Ное 2010 09:11
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Малии, докъде ни докараха гадовете! Да трябва и данъците да си плащаш! Ужас! Ха дано, както са се заклатили, да паднат скоро!

_______________________
АБВ - Аутсайдери Бълнуват за Власт
Блогът на Манрико
Васик
06 Ное 2010 09:12
Мнения: 14,574
От: Bulgaria
Индианците казват "хау", "моят бял брат", "огнена вода", "Голямата вода". Поне във филмите на Гойко Митич и книгите на Карл Май.
генек
06 Ное 2010 09:17
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Сухар -
pgh
06 Ное 2010 12:07
Мнения: 895
От: Bulgaria
Прочетох статията и прецених, че одобрявам болшинството от промените, против които автора роптае.
да се въведе правило в закона, според което техническият преглед за лек автомобил да бъде невъзможен, ако собственикът му има неплатени местни данъци и такси.

да се забрани пътуването в чужбина за хора, които дължат здравни осигуровки и противоконституционната идея заради неплатени вноски администрацията да отказва услуги.


Одобрявам. Който иска да е част от обществото - да бъде така добър да си плаща данъците.

идеи за промени, които дават възможност за двойно скачане на данък сгради и такса смет.


Одобрявам. За България данък сгради е по-скоро символичен, а що се отнася до такса смет - всички искат да им е чисто, ама като стане въпрос за плащане - искат някой друг да се заеме.

Определено към извънредното законодателство спада и идеята на управляващите за създаване на специализирани съдилища за делата срещу организираната престъпност.


Одобрявам. Българският съд не се умори да доказва, че работи и ще продължава да работи в полза на организираната престъпност.

Същото е положението и около новия закон за отнемане на имуществото, придобито от престъпна дейност. Той предвижда т.нар. гражданска конфискация, което означава да се отнема имущество, без да е влязла в сила присъда по наказателно дело.


Одобрявам. Напълнихме се с митничари, съдии, данъчни и какви ли не още, които работят за 1000 лв. заплата а карат Ферари-та и притежават палати за милиони. Щом не могат да докажат от къде са им парите - да им се конфискува имуществото (важи и за Цветанов).

Относно останалите законодателни промени имам някакви резерви, но посоката в която водят гореизброените ми допада.
metamorph
06 Ное 2010 13:10
Мнения: 3,699
От: Bulgaria
А ГЕРБ замислят друго - създават структура извън естествената подредба на правосъдието в България. Предвижда се тази структура да работи и по правила, различни от действащите в останалите съдилища.


Мдаа, сегашната "естествена подредба" на правосъдието в България е малко строга, но справедлива и изцяло в защита на обществените правни норми. Видно е от толкова много, ефективно осъдени с оперативно интересни имена, тежко болни мутри, случайно забогатели от бъркане в обществени джебета политици и бюрократи.
Баси , ако си го повторя още стотина пъти , ще взема и да си повярвам.
Интересно, защо тогава ЕС не вижда нищо естествено в нашата съдебна система.
E6
06 Ное 2010 13:37
Мнения: 29,550
От: 0
Нали Фидосова щяха да я обявяват за планина със закон....
Само приказват.
Mitev
06 Ное 2010 17:00
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
Голямм праз, че си НЕЩО ти си казал! Брои се САМО ИСТИНАТА, праграфе и никаква изтънчена диалогология няма да ти помогне!


Тул Боксер, а и Маргарит,
Параграфа по-горе каза по същество това, че нещата не започват с ГЕРБ. Вие наскачахте срещу него с похвати, които във футбола се наказват със свирене на фалове. Да не би да искате да кажете, че това, което Параграфа е посочил, не е истина?
Аз ще дам още един пример, щом написаното от Параграфа ви е малко.
Съгласно чл. 5 от Закона за стандартизацията стандартите в република България се прилагат доброволно. Съгласно чл. 141 от Закона за движение по пътищата автомобилите в България са с безсрочна регистрация. Но с Наредба І - 45 , издадена от висш чиновник в МВР (дори не от министър) три поредни предишни правителства в България принудиха народа да смени номерата и талоните на милиони авнтомобили. И медиите (с нищожни изключения) мълчаха по въпроса сякаш устите им бяха запушени с тиксо, а ръцете вързани отзад да нямат достъп до клавиатурите.
Радвам се, че на този етап форумът на Сега не ви е подчинен, та все още в него може да се пише сравнително свободно. Инак, като чета постингите ви срещу Параграфа, имам усещането, че на вас би ви харесало да можете да ги триете.

Mitev
06 Ное 2010 17:19
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
Смущаващо бе предупреждението на премиера Бойко Борисов за възможна национализация на електроразпределителните дружества, при положение че са частна собственост.


Уважаеми господин Александров,
според мен много по-смущаващо е, че защитавате частната собственост на всяка цена, независимо дали служи на обществото или вреди на интересите му. Кое според Вас е по-същественото - конституционното положение, че цялата власт произтича от народа и принадлежи на народа (до този момент практически превърнато в нещо формално и неприлагано на практика) или недосегаемостта на частната собственост? Ако народът реши, че частната собственост в определени случаи е вредна за него, нима ще отнемете правото му да подкрепи партия, която би наложила национализация в такива случаи


Редактирано от - Mitev на 06/11/2010 г/ 17:22:49

Дядо Заре
06 Ное 2010 17:22
Мнения: 1,293
От: Bulgaria
ГЕРБ-ите !? - Лудите умора нямат! Дваж по-луди са тези, които ги избраха. Надежда за България няма!
Добави мнение   Мнения:57 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща