Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
За възстановяване достъпа на ник donmichele
Добави мнение   Мнения:13 1
Нели
09 Ное 2010 20:51
Мнения: 5,661
От: United States
Сибил,

Имам едно предложение, което мисля, че ще се приеме от доста форумци, независимо дали харесват или не ник donmichele. Наскоро неговият ник беше спрян до форума, наказанието му изтича през м. януари 2011. Предлагам на реадкцията да помисли, преразгледа и поправи правилата на форума, и да дава наказания не по-големи от 7 дни без достъп.

Нашият форум отдавна мина през етапа на форумни Пуническите войни, нещата поулегнаха. Мисля, че в момента е контрапродуктивно и безмислено да се отстраняват хората от достъп за повече от 7 дни.

Идеята на редакцията да ограничава регистрацията на всеки форумец до един ник е чудесна и винаги съм я поддържала. Предлагам да попитате ник donmichele кой от двата си ника предпочита, donmichele или PaulKosoff, и да оставите само единия.



sybil
09 Ное 2010 21:02
Мнения: 979
От: Bulgaria
Добър вечер!
Колкото по-тежки са нарушенията, толкова по-тежка следва да е и санкцията. Краткосрочни наказания за системно нарушаващи и тенденциозно търсещи провокация потребители нямат никакъв ефект. Това са моите впечатления.
Конкретно относно форумеца donmichele, санкцията бе приложена след много голям брой сериозни нарушения, това е причината да е толкова дълга - след като няколко по-кратки са нямали никакъв ефект. Предполагам можете да се съгласите, че на фона на чести груби нарушения да не се наложат съответни санкции, каквито мнозина други са търпяли или търпят, би било двоен стандарт.

Ако имате предложения за различни форумни правила към Редакцията, можете да ги отнесете към самата Редакция.
Нели
09 Ное 2010 21:11
Мнения: 5,661
От: United States
Сибил,

Действително мога да седна и да напиша обосновано мнение до редакцията. Но личният ми опит (а и на много други форумци) е, че онова което в Сега наричаме/те "редакция" никога не отговаря. За да прескочим този етап, който самата вие знаете, че е задънена улица, нека помислим заедно какво да се направи. Не съм голям фен на ника, който в момента защитавам, но отлично знам, че няколкомесечно спиране натрупва безмислен негативизъм към вестника. Кому е потребно това?

Още веднъж ви моля да направите нещо по въпроса. Все пак за вас съществителното"редакция" има някакъв по-конкретен образ.
Don
10 Ное 2010 00:20
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Да, разбира се, и аз пледирам да бъде възстановен достъпа на Don Michelle до форума на вестник СЕГА. Не виждам причина той да бъде остракиран.
Категорически "за" възможността отново да беседваме с него.
Нели
10 Ное 2010 00:22
Мнения: 5,661
От: United States
Е те, това е. Благодаря!
Bogorodica
10 Ное 2010 00:29
Мнения: 281
От: Bulgaria
Имам чувството че ще си пострадаме, но и от мен - "да".
Нели
10 Ное 2010 00:41
Мнения: 5,661
От: United States
Не би трябвало да пострадаме - говорейки със сибил в "Помощ" не нарушаваме форумните правила. Проблемът е дали тя има възможност да поговори с "редакцията" и да реши проблема. Човешко е.
Bogorodica
10 Ное 2010 00:42
Мнения: 281
От: Bulgaria
Не от сибил, Нели. От донмикеле, ако го "пуснат"
Чичо Фичо
10 Ное 2010 05:59
Мнения: 24,838
От: United States
Подкрепям предложението, наказанието му е прекалено. Пуснете го.

Колкото до превода на дон Микеле от френски, цитиран от Геновева тук:

Натиснете тук


като добре познат (скромен, разбира се) форумен преводач на поезия - единствен според мене, освен ако някой не ме опровергае -‌ смятам, че е инфантилен. Преводачът се срамува и от българския книжовен език, и от чувствата в оригиналния текст. Аз така се спряпах от срам във втори клас, като ме караха на чета на глас "води ме, партийо, води ме" от Христо Радевски.

Криворазбраната "пародийност", тъй силно застъпена в нашата култура, изразява най-вече провинциални комплекси. Липсата на качествена съвременна бълг. поезия, но също и на драма и кино се дължи според мене най-вече на липса на правилен език. Отсъствието на "наивното, сантименталното" (по Шилер), извисеното в езика, замяната му с кич и цинизъм, е болест, едномерност и примитивизъм. Примитивизмът на езика (не само на лексиката, но и на граматиката, правописа) ражда примитивизъм на мисленето. Той пък ражда изостаналост, хаос и беднотия.

Има основание и феминистката гледна точка. Превеждането на женската книжовна реч на мачо диалектно линго си е живо изнасилване.
kaily
10 Ное 2010 12:58
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
И аз съм за деветку да го пуснат от фризера.
А че ще пострадваме - на който му е голямо егото, да страда, аз му се кефя.
Пък и съм забелязала, че общо взето с него в едни и същи хора се целим, само дето той е по-смел и стреля, а аз само се въртя вокруг да около.

____________________________________
ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
Manrico
10 Ное 2010 13:09
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
И аз съм за намаляване на сроковете на наказанията, разбира се. А за 99те простотии на дон Микеле - каквото за всички, това и за тях.

_______________________
АБВ - Аутсайдери Бълнуват за Власт
Блогът на Манрико
проф. дървингов
10 Ное 2010 13:17
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
...сега ми е любопитно какво ще стане - колко пъти ревах тук да има амнистия, не стана (вярно, при г-н Бот беше), а дано...
sybil
10 Ное 2010 13:26
Мнения: 979
От: Bulgaria
Правилата и санкциите в този форум не са въпрос на договаряне или гласуване. С всяко мнение всеки се задължава безусловно да ги спазва - и при несъобразяване с това подлежи на съответните санкции. За системни нарушения, наличие на предходни санкции, които не са довели до промяна, груби нарушения (много от които повечето потребители не са видели, защото са били изтрити) санкциите ще останат по-дълги и е странно за мен потребителите да настояват за различно отношение към някой форумец.
Правилата са за всеки и всеки преди да пише следва да прецени дали е готов да ги приеме и следва и ако не го стори - да е наясно, че подлежи на санкциониране.
Добави мнение   Мнения:13 1