Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Първанов излетя от външната политика
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:183 Предишна Страница 3 от 10 1 2 3 4 5 Следваща »
suhar
18 Ное 2010 06:14
Мнения: 6,222
От: Bulgaria
Първанов направи поредица грешки, които ще му струват скъпо. Например, опълчи се против ББ точно в зенита на неговата популярност, когато повечето българи се надяваха той, Бойко, да наложи ред и поне някаква справедливост. Правилният му ход беше, да изчака края на мандата си, да се оттегли и евентуално други да основат нещо като АБВ, като го поканят да го оглави.
Чичо Фичо
18 Ное 2010 06:15
Мнения: 24,838
От: United States
Гоце, разбира се, си има външнополитически съветници, които познавам добре - Георги Димитров, Атанас Павлов, Златин Тръпков... - стари дипломати московски възпитаници. Не ми звучи много убедително версията за гафа му. Такива международни инициативи са рядкост у нас и трябва да се подкрепят.

Друга е работата, че Гоце не може да е международен играч - не говори езици и няма обноски. Но все пак - в сравнение с Боко е френски мен.

Енергийните амбиции на Гоце и на предишния кабинет - доц. Петър Димитров искаше да прави Варна газов център на ЮИ Европа - сами по себе си никак не са лоши. "Големият шлем" на Гоце - разбира се, ако всички детайли по договорите се доизпипаха, беше правилна, прагматична идея, независимо от неговите субективни идеологически и кариеристични "конотации". Станишев м/у другото измъкна от Москва по-благоприятни условия за нас за ЮП, отколкото получи Сърбия.

На този фон поведението на сините и герберите (допреди два месеца) по енергийните проекти беше и е, разбира се, още по-идеологическо от Гоцевото, но и непрактично, малоумно и антибългарско.

Казвайки това, да напомня, че Гоце въпреки всичко е от себе си мижитурка, селски комсомолски тарикат и гьонсурат. С една реч - човек от народа. Затуй и така се харесва на хората, и затуй отношението към статията на Терзиев е общо взето неприязнено, и от страна на червените, и на някои от сините като един колега с ник на древен философ, които вече се виждат да гласуват за Гоце.

Но истинската причина Гоце да се ползва със симпатии сега, е именно ролята му на единствена опозиция с/у Герб, особено по времето на двата идиотски импичмента. Вече и най-ограничените люде разбраха, че Боко е хептен заиф и се озъртат за заместител.

Гоце не може да направи партия - тук Терзиев е по-прав, а и БСП‌ няма навик да оставя ренегатите си да успяват в политиката. БСП ‌ никога не се е цепила, само разни наивници са се самолюспили - социалдемократи, евролеви, Дар, Гор и не помня вече какви още. Но Гоце може да създаде нещо като фондация или тинк танк, дето да ходи на работа след мандата си с автомобил и да получава чекчета от червените генерали.

Гоце има обаче и една важна политическа роля - иде зима, Боко ще рухне светкавично, макар още да не знаем точно датата и коя точно капка ще прелее чашата. Сега изборите са най-лошото. Гоце може да реши кризата по начина, вече описван от мене сто пъти - дава мандат на втората сила, с подкрепата на остатъците от герберята, за кабинет на националното спасение, за предпочитане от експерти начело с предишния премиер, който показа по-добри качества на поста от кой да е от евентуалните си конкуренти.

Лично аз не мога да търпя Гоце и признавам, че като излезе оная глупост за трипера му, изпитвах просто неприлично удоволствие да я слушам на тубата, точно както наскоро се изкефих от "показанията" на оня човек, който уж бил изнасилен от Фидосова, дето къртила мивки в НС. Но когато Гоце лани се възправи срещу Боко и Невдянков като глас на разума, пръв му изръкоплясках. Номера със стенограмата на Невдянков беше просто бижу, макар и в Гоцев мазен византийски интригантски стил.

Но сериозно - благодарение глупостта народна и медийна, срещу която всуе предупреждавах със слабия си гласец, България нагази много дълбоко в киреча. Ако не стане това, което казвам, ако се завъртим пак в кръга на нови избори, нови народни месии, възмездия и махания на Доганя, разни Гоцета и , Боцета - България - физическата - ще умре - от мизерия, безиходица и емиграция.

Аз за децата си съм се погрижил отдавна, вие мислете за вашите. Грижим се тука колкото можем в емиграция и за българщината. Не е изключено след време българщината да сме само ние, бълг. емигранти в цивилизования свят.


Бармалей
18 Ное 2010 06:32
Мнения: 15,926
От: Bulgaria
Подсмръъък...подсмръъък...Ни бойти съ:
...Но мен ме притиска

жестока, дълбока тъга. –

За вашто "СЕГА"

е горест стаена във мен.

Ала

не бойте се, деца,

за утрешния

ден!

***
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
ablepsia
18 Ное 2010 06:36
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
Ми заръчали са му кукловодите да покани и Собакашвили, и той го поканил, що да стори.
А защо прехвърча Путин насам се разбира от една друга новина в броя.
alin
18 Ное 2010 07:07
Мнения: 10,233
От: Bulgaria
БСП никога не се е цепила

Само Доган я е нацепил изот... таквоз.
Фичо още бленува за програмен кабинет, начело със съсела и подкрепен от ГЕРБ... То бива сеир, бива, ама чак толкоз.
Kotka
18 Ное 2010 07:18
Мнения: 13,187
От: Aruba
Аре стига с тези Костофф и Първанов! Не заслужават отделяното внимание.
lilliola
18 Ное 2010 07:35
Мнения: 5,222
От: Faroe Islands
А форумът дотук е голямо щоу. От премиерската и президентската канцелария са си мобилизирали никовете в общ фронт.

Сънят на разума ражда все по-абсурдни продукти на въображението!
Сократ-май
18 Ное 2010 07:42
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Пазете си нервите. Войната Първанов-Станишев едва започва. Ако сега толкова се вълнувате, то какво ли ще стане, когато се включи тежката артилерия - например Яне...
--------------------
Чиче,
Туй от пръстите ли си го изсмука:
затуй отношението към статията на Терзиев е общо взето неприязнено, и от страна на червените, и на някои от сините като един колега с ник на древен философ, които вече се виждат да гласуват за Гоце.

Как може да е неприязнено мнението ми към статия на моя много добър приятел Светльо? Когато не ми харесва нещо негово, просто си мълча. А в случая съм крайно доволен, защото ако нещо ме дразни, това е "политическата анонимност" във форума - хората, които претендират, че не симпатизират на никого. Е, в най-близко време ще бъдат принудени да си изберат лагер.

Редактирано от - Сократ-май на 18/11/2010 г/ 07:49:06

генек
18 Ное 2010 09:03
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Първанов отдавна ми е скучен - образът му го има в "Невероятна история" - главния редактор, Караивановците, в "Две победи" - председателя на ТКЗС-то и директора на завода...
Сократе,
нищо не казваш за анонимния сигнал, дето съм пратил за теб /виж в "България"/.
---------------------------------------
Блогът на Генек
Sir_Lanselot
18 Ное 2010 09:20
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Външната ни политика се осъществява от бившия програмен директор на фондация "Отворено общество" - Николай Младенов.
Вътрешният ред и сигурност ще се осигуряват от ФБР.
Европроектите също се ръководят от бивш програмен директор на отворено общество.
На какво се радва автора? На това, че като не станахме република на СССР, сега се каним да станем щат на ЮСА?
StrikeEagle
18 Ное 2010 09:32
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
С две думи - пълно бездарие.
Отдавна съм казал, че комсомолските активисти са най бездарните същества под слънцето.
мечо
18 Ное 2010 09:35
Мнения: 954
От: Bulgaria
Статията наистина разкрива интересно изместване и промяна в позицията на Терзиев. А за "играта" на Първанов в стил главен енергиен стратег да припомня вече покойния Луканов и "Топенерджи". Нищо ново - социалистите (комунистите) са царе на трансформацията политическа - икономическа власт. Бедни провинциални родни наивници, големите игри не са за цървуланчовци от регионална величина с болезнени амбиции и наранено его ; )
XYZxyz
18 Ное 2010 09:37
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Едностранчива статия в стил черно и бяло.
StrikeEagle
18 Ное 2010 09:38
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Възпитаният в славните комсомолските традиции червено помиярче подскачаше радостно около Нацлидера и просеше мръвчици.
Когато дойде време да върши работа - т.е. да продаде България за жълти копейки, помиярчето оплеска всичко и подви опашка - не било виждало горкото документите.
Бойко подари каракачанката Йорго и ликвидира проблема.
Benedicta
18 Ное 2010 09:43
Мнения: 17,577
От: Bulgaria
Браво на статията
Винаги е било ясно, че кадърът от Сирищник няма как да има класата, манталитета и интелекта , сравними с тези на германски или австрийски президент...няма от къде да дойде. Първан си е прост екземпляр, който случайно изплува на повърхността, защото е с лек багаж, нещо което импонира на зомбирания електорат на БСП/ДПС.
Тепърва започва циркът, защото той не става за външна реализация- там цървули не допускат, а пък неговите хора не го искат...Както се казва на пернишки диалект- ни внатре- ни вонка...
Затова подетата ария А-Бееее-В ще е неговата лебедова песен.

Редактирано от - Benedicta на 18/11/2010 г/ 09:45:34

StrikeEagle
18 Ное 2010 09:44
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Странно как авторът е озаглавил статията!
Агэнт Гоцэ НИКОГА не е бил във външната политика че да "излита" от нея.
В САЩ го прие един телевизор "Панасоник" и му показаха Дик Чейни.После Царът го заведе при приятелите си в Италия и Испания -
да види свят и светът да види агэнт на ДС.
След това ТОТАЛНА ИЗОЛАЦИЯ.
Умилкването около Путлер не е външна политика,
а бездарен опит за национално предателство.
fin59
18 Ное 2010 09:45
Мнения: 117
От: Bulgaria
Фичо, карай в лявата страна, какъвто си. Кой имаше право да работи в МВнР, а ти как попадна там. Не нам...... Комунист, мошенник и доносник си в червата, щом си работил там....Не ми пей за твоята , , емиграция", а ми кажи какви задачи ти постави родната милиция за работа сред българите в чужбина...
Old_BG
18 Ное 2010 09:49
Мнения: 22,342
От: Kiribati
На какво се радва автора?

Не бе Sir, фекалиите ферментират и започва бълбукане и отделяне на особено смърдящи газове над нужника и стадото започва да фърля къчове, видими от секъде.
Автора ти вижда така от неговата гледна точка - така ги описва.
Не разбирам нито що се пенявим или вдигаме палци на Светослав, нито къде е драмата във фекалната сага.
Калки
18 Ное 2010 09:55
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Крайно необективна, а и некоректна статия. Пък и какво може да се очаква от един журналист, който отдавна се е декларирал като върл проивник на президента.

Все пак, да напомня, че Путин е премиер (министър-председател) и в Бг контактите му са на адекватно ниво - Бойко, а не Първанов. Договореностите, които са се подписали, също са на междуправителствено ниво, а не междудържавно.

А това, че Първанов е попитал (ако е истина) Путин, с когото, да напомним, има отдавнашни добри лични взаимоотношения, за какво са се споразумяли с Бойко говори зле единствено за правителството, което умишлено не информира президента. За съжаление, тук се проявява една много кофти специфика на родната политическа класа - търканията между партии да се поставят по-високо от националното достойнство.
абедебре
18 Ное 2010 10:06
Мнения: 594
От: Bulgaria
Никой демократичен президент няма да стане приятел и дори да си изцапа ръката със сътрудник на тоталитарна, репресивна служба /ДС/
Добави мнение   Мнения:183 Предишна Страница 3 от 10 1 2 3 4 5 Следваща »