Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Русия предлага транспортни самолети на НАТО
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:57 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
lukcho2
17 Ное 2010 22:48
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
УСА направи обиколка в Япония, Индия, Индонезия, Южна Корея, Виетнам, Сингапур, Австралия и т.н. Допълнително Русия и НАТО са поели курс на всестранно сближаване (доколкото е възможно). Погледнете на картата и веднага ще видите кой им е общия враг: Китай.
Аз на шега питах ЗИПя: ако се сблъскат военно Русия и Китай, кой ще победи? Май въпросът ми не е бил хипотетичен. Ако всички тези страни се сблъскат с Китай, отговорът е еднозначен.
Bira
17 Ное 2010 23:38
Мнения: 9,171
От: Bulgaria
въпроса нито е хипотетичен, нито е този.
правилният въпрос е дали нещо може да оцелее след разкопчаването на арийския цип.
Han
18 Ное 2010 01:05
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Лукчо, вече са се сблъсквали, и... китайците са си извадили поука. Оня остров, заради който ядоха бой, си го взеха 40 години по-късно с икономическа игра, която се явява продължение на войната с други средства.
Жълтите добре си знаят военните способности и предпочитат да водят умели позиционни войни без нито един изстрел. Що стигне ли се до бой, обикновено го загазват...
Честно е да им го признаем, досега се справят блестящо.
beagle
18 Ное 2010 01:47
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Лукчо мили ,
На другия фланг , колкото и чудно да ти бива , са Китай и Индия ...
lukcho2
18 Ное 2010 02:05
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
Китай и Индия не могат да бъдат дългосрочни съЮзници. Много бързо се изравняват по население, а всеки иска да яде 3 пъти дневно и да кара нещо като кола.
aleksandar
18 Ное 2010 04:34
Мнения: 2,506
От: Japan
Китай и Индия не могат да бъдат дългосрочни съЮзници. Много бързо се изравняват по население, а всеки иска да яде 3 пъти дневно и да кара нещо като кола.


ъхъ, но три пъти дневно се яде в изброените от теб дъжави, да баш Китай и Индия са на другия фланг. а ние силно да се надяваме, че към тях няма да се присъедини южна америка, щото тогава ич не е ясен нито резултата от позиционната война, нито от топлата такава ; )
Енчо
18 Ное 2010 07:47
Мнения: 1,199
От: Bulgaria
А тук - една статийка за силата на руския технически гений....


Натиснете тук

Kotka
18 Ное 2010 08:00
Мнения: 13,187
От: Aruba
Енчо, и Я моем да сложим какавто си искам фишек на Нето.
Китай и Русия немат интерес да се тепат. Нито УСА имат такъв интерес. Преставете си Китай да прибара руските ресурси, това не устройва ни американци , ни руснаци, ни мошета, ни арабески или европейци. Потенциален конфликт може да има с Джапанезите, но за сега не могат да се мерят военно с руснаците, а и спомена им от атомните бомби е още пресен. Русия е 2-ра в света ядрена сила и всеки го знае.
aleksandar
18 Ное 2010 09:12
Мнения: 2,506
От: Japan
Коте,
Русия е първа в света ядрена сила, но изостава сериозно в конвенционалните оръжия. това се видя през 2008 в Грузия. преминаването на Кавказ беше толкова наивно и организацията на руските сили беше толкова слаба, че изправи на нокти доста руснаци. сигурно са си взели поука де. ако това не беше Грузия, а нещо по сериозно (нещо жълто), щеше да се наложи да се използва онова куфарче


а иначе, вервай ми с Япония конфликт не може да има, което не значи, че закачането за ония две скали ще спре. но с Китай е друга бира. онези вече гледат лакомо на север, а милиони китайци бачкат в далечния изток на Русия. просто в даден момент те ще са мнозинство в Сибир и тогава ще почнат провокациите.
та мястото на Русия, САЩ, Европа и Япония от едната страна, а на Китай и който там дойде от другата. просто и ясно, тия с високия стандарт ще трябва да се бранят от скакалците. можеш да си избереш страна по убеждение - аз лично предпочитам 3 порции храна на ден, а който е правил деца до самозабравяне да му мисли.
ЗИП
18 Ное 2010 09:12
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
"В Лисабон в главата на всеки ще се върти въпросът как да запазим военния капацитет на НАТО

НАТО е военнополитическо джудже. Без САЩ НАТО е едно голямо нищо, а Щатите в момента са закъсали финансово.
Затова НАТО хленчи пред Русия за хеликоптери и военнотранспортна авиация.
Видя се, че с флот война в сърцето на Евразия не се печели.
Ако Кремъл реши НАТО ще се спомоне в Афганистан за отрицателно време. НАТО това го знае много добре и му е адски некомфортно. Щатите сдадоха Украйна, което е големия удар на Кремъл.
ЗИП
18 Ное 2010 09:23
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
преминаването на Кавказ беше толкова наивно и организацията на руските сили беше толкова слаба, че изправи на нокти доста руснаци

Русия е военнополитическа свръхсила. Може да се каже че е ядрена държава номер 1 и конвенционална номер 2. На всяка една друга държава при класически военен конфликт без САЩ Кремъл ще и счупи кратуната за отрицателно време.
Никой няма шанс срещу Русия в една конвенционална война освен САЩ както казах по-горе. И в моментна Русия има повече танкове и артилерия от целото НАТО вкупом взето.
Една "Точка -У" в един военен склад в Гори беше достатъна грузинците им се спече л..ното. Това беше само одраскване.
При една класическа сериозна война, ако Кремъл беше решил, Тбилиси можеше да бъде превърнат в руини за няколко часа.
Достатъчно е в действие да влезнат Урагани, Смерчове, Буратини, Точки, тирета и запетаи
aleksandar
18 Ное 2010 09:31
Мнения: 2,506
От: Japan
Тбилиси можеше да бъде превърнат в руини ама с Пекин ще е по трудно. все пак сега не се 60-те години на 20 век и китайците всичко вече сами си правят. нема да стане само със стара слава. бих казал, че Русия е номер 3 по конвенционални сили, а ако продължава с тия темпове да въоръжава и обучава Индия, ще мине към номер 4.
aleksandar
18 Ное 2010 09:33
Мнения: 2,506
От: Japan
а преминаването на Кавказ си беше баш наивно, все едно беха тръгнали на разходка и граничише по наивност единствено с невидимия стелт свален с прашка от сърбите
ЗИП
18 Ное 2010 09:41
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Спрямо Русия Китай е военнополитическо джудже и в ядрен и в конвенционален смисъл.
Плюс това Китай е съюзник на Русия, която той тачи като баща и майка които родиха КНР през 1949г.
Китай няма все още нужния интелектуален потенциал във военното машиностроене. Затова продължава да купува руско оръжие. И ПВО и двигатели и какво ли още не.
Плюс това самата постановка на въпрос за евентуален конвеционален конфликт между Русия и Китай говори за инфантилната същност на задаващия го.
В руската военна доктрина ясно е посочено, че Кремъл си запазва правото за превантивни бомбардировки с тактическо и стратегическо ядрено оръжие ако се почуства застрашен той или неговите съюзници.
ЗИП
18 Ное 2010 09:44
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
В края на краищата когато фактите говорят и боговете мълчат. А фактите говорят, че НАТО хленчи пред Русия за помощ а не обратно.
Моля някой да ме опровергае
aleksandar
18 Ное 2010 09:47
Мнения: 2,506
От: Japan
Плюс това Китай е съюзник на Русия, която той тачи като баща и майка които родиха КНР през 1949г.

с малко прекъсване на таченето през 60-те години довело до трофейни руски танкове в ктайските военни музеи.
а Китай е едно много бързо растящо джудже без морал и фрашкано със зелени хартийки, с които може да си купи всичко от продажни типове. ич не визирам руските и американските военнопромишлени комплекси...
за едно си прав, Русия ВСЕ ОЩЕ е способна да изпомби Китай. както и САЩ са ВСЕ ОЩЕ способни.
а преди години бяха способни да го смажат икономически... сега вече не са.
aleksandar
18 Ное 2010 09:49
Мнения: 2,506
От: Japan
А фактите говорят, че НАТО хленчи пред Русия за помощ а не обратно.


тук си прав, и кво от това? проблемът на белите хора не е НАТО
StrikeEagle
18 Ное 2010 09:52
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Мястото на руския народ е в НАТО.
Мястото на болшевиките и техните български мутации е
в Нужника на Историята.
StrikeEagle
18 Ное 2010 09:54
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Само здрав съюз с НАТО може да осигури на руския народ
така нужните му високи технологии за модернизация и
сигурност срещу попълзновенията на червения дракон.
ЗИП
18 Ное 2010 10:01
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Когато НАТО има доблестта да признае, че той се нуждае от Русия повече отколкото обратно, тогава може да се наложи взаимоизгодно сътрудничество. Ще се разтворят картите ще се вземе молив и ще се разпределят сферите на влияние.
Русия като военна сила си е абсолютно самодостатъчна. Вече се научи да води и партизанска градска война. А в класическата никога не е имала проблем.
Натиснете тук
aleksandar
18 Ное 2010 10:05
Мнения: 2,506
От: Japan
точно видеото дето си постнал не показва изобилие от стратегическа полева мисъл.
честно, не мога да разбера тезата, която застъпваш - Русия може да смаже всеки с КОЛИЧЕСТВЕНО преимущестрво, а ако не стане - ще ги бомби с ядрено оръжие? човешките загуби са без значение...
Добави мнение   Мнения:57 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща