Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Външно въвежда конкурс и за висши дипломати
Добави мнение   Мнения:14 1
Мошенник
18 Фев 2011 19:53
Мнения: 4,376
От: Bulgaria
Чичо Фичо, ти си на ход, старта е даден!
]
Zmeja
18 Фев 2011 20:23
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Правилата за конкурса:
1. Класиране по документи.
2. Интервю от комисия назначена от министъра на Външно, която предлага по няколко кандидатури за всяка длъжност.
3. Министърът провежда личен разговор с всеки от предложените от комисията кандидати и взема решение за избора на лицата, които да заемат съответните дипломатически длъжности.
------------------------
Въпроси с понижена трудност: Кандидати, работили в каква неправителствена организация ще се ползват с предимство, от какъв етнически произход ще бъдат предпочетените и кой посланик ще има последната дума?
Фандорин
18 Фев 2011 22:22
Мнения: 3,938
От: Bulgaria
При бай Тошо имаше парашутисти от ЦК в посолствата; при "демокрацията" идваха парашутисти от всички партии, докопали се до властта; сегашният Закон затвори вратичката за парашутистите, но Николайчо ще я отвори пак за "отворените" неправителствени организации и за "отворените" гербари.
paragraph39
19 Фев 2011 01:49
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Ясно е, че външната политика е/трябва да е!/ продължение на вътрешната! А вътрешната политика е партийна и "мандатна"- четиригодишна.
Ерго, при идване на друга партия на власт, редно би било висшите дипломати да подават оставка, която да бъде приета или не от новия външен министър. Но конкурсите не гарантират това! Трябва задължителното подаване от висшите дипломати на оставка(както и приемането или неприемането й) при смяна на властта да бъде уредено със закон!
shmenti_kappeli
19 Фев 2011 03:19
Мнения: 542
От: Bulgaria
Параграфе,
Ти да не си мислиш, че ГЕРБ ще векува, че дипломатите да трябва да се обвързват с оставки при нови правителства, а до тогава да са вечно на власт?
Според мен е нормално да имат мандат и даже трябва да е записано в закона, че предсрочното прекратяване на мандат на дипломат ще се извършва само при установени законови нарушения.. Защото е много срамно и позарно да махаш дипломати, защото не са от политеческата партия, която е на власт- все пак говорим за хора, които представляват държавата...Друг е въпросът как точно се изпращат тези хора и на какъв принцип- от личен опит ПОДЧЕРТАВАМ В Б-Я се изпращат хора, които са близки на еди кои си управляващи хора и НЕ ВЯРВАМ ТОЧНО ТОВА НЯКОГА ДА СЕ ПРОМЕНИ, даже и с конкурс - то просто конкурса ще бъде за специалните хора, чат ли си?
paragraph39
19 Фев 2011 03:45
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
SHMENTI KAPPELI,
Може би, искаш да ме убедиш, че външната политика не е и не трябва да бъде продължение на вътрешната?!
Може би искаш да ме убедиш, че външната политика трябва да е надпартийна и да се върши от надпартийни хора?!
Остави! Не можеш да ме убедиш!
Самата Демокрация е партийна!
Самото управление на Държавата е партийно при Демокрацията!
Няма как и няма защо външната политика на партийната Държава при партийната Демокрация да е надпартийна!
Освен ако има междупартиен Консенсус за Политиката в държавата и Политиката на Държавата! Но такъв няма!
Защото има партийна Демокрация, а не многопартийна Консенсускрация!
П.П. За Консенсускрацията съм писал- тук: Натиснете тук
Неверния Тома
19 Фев 2011 10:18
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Във всички солидни институции се прилага принципът на "кариерното израстване". За да станеш владика трябва да минеш през монах и пр. За да станеш генерал трябва да минеш през редник, ефрейтор, сержант...(Дори гениалният Наполеон е бил "малкия капрал" ). Професор се става през асистент, доцент. Това предпазва системата от случайни "парашутисти". Ако МВнР се откаже от този принцип по партийни съображения нищо добро не очаква нашата дипломатическа служба!
Хирург
19 Фев 2011 12:42
Мнения: 423
От: Bulgaria
Какъвто министъра такива и "калинките"! Вече е до Орлов мост опашката от "компетентни кадри" на герб за мечтаните назначения.
Очаквайте трети сезон на "Мисия калинка".
Ще има ние им ги пращаме, те ни ги връщат!
чичата
19 Фев 2011 13:20
Мнения: 5,225
От: Bulgaria
а министърчето ще се класира ли като шеф на висшите дипломати
Пикачу
19 Фев 2011 13:22
Мнения: 8,152
От: South Africa
Хирург, аз за отзованите ДС-мекерета сълза няма да пророня, но като гледаме по места кадрите на ГЕРБ, отсега можем да се обзаложим колко "калинки" ще посее Николайчо по наще амбасади.
Zmeja
19 Фев 2011 18:53
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Ето едно дипломатично "изказване" на известен "дипломат от кариерата", спечелил конкурс за висша консулска длъжност, в особено важни страна и град - Димитър Туджаров-Шкумбата. "Изказването" не се препоръчва да бъде слушано от лица под 18 години.
Натиснете тук
intel_inside
19 Фев 2011 19:09
Мнения: 8,642
От: Bulgaria
забележително е че вечното оправдание на шуробаджанаците и готованците е "конкурсите не гарантират "
Ограничено, повърхностно - не знам какво друго може да се добави.
Същества навикнали на "назначения" по приятелска, роднинска, а както си личи по горе, и по партийна линия.
Не е важно какво мога, не е важно какво знам, важно е кого познавам. Конкурсът по дефиниця е грешен, щото изкривява (не защото съм некомпетентентен и не мога да се справя).
Чист социален паразитизъм, издигнат в култ и превърнали се в кредо и верую.
belalov
20 Фев 2011 00:35
Мнения: 153
От: Bulgaria
За да се спази партийното начало на спечелилата партия сега се разрешават до 20% партийни назначиния. В същото време външната политика трябва да е последователна и професионална за да е стабилна. Това не пречи ако някой посланник не спазва линията на правителството да се отзовава. Конкурсите на ГЕРБ ги знаем, правят се на бензиностанции или се назначават "калинки".
dabedabe
20 Фев 2011 01:31
Мнения: 19,395
От: Antarctica
Сетих се за филма "Бразилия", дето всички чиновници работеха на компютри и накрая тичайки подир баш шефа му докладваха и той казваше "да", "не". Експедитивност един вид. Страхотен филм беше. Та нашите чурук дипломати щом министърчето ще ги оценява, аман им работата.
Добави мнение   Мнения:14 1