Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Както обикновено при проблем със здравното министерство "Търговска лига" сложи пред централния си офис в столицата атрактивен билборд. Този път на при
Добави мнение   Мнения:8 1
редник
24 Мар 2011 23:25
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Те според търговеца на лекарства са виновни за нормативните промени, според които болниците на фирмата няма вече да могат да правят скъпи изследвания на повече пациенти на ден, отколкото е безопасно.

Този текст ме затрудни...
Може ли някой да ми помогне да разбера написаното?...

____________________________
Не мир дойдох да донеса, а меч…
Тръндафилка
25 Мар 2011 13:20
Мнения: 1,086
От: Bulgaria
Ами примерно министерството е решило, че болницата може да лекува по 8 пациента с инфаркт, инсулт или възпален апендикс дневно. Деветият трябва да си търси друга болница, да си плати сам лечението, или да мре... Понеже болниците злоупотребяват, болните трябва да понесат последиците... Както ни казаха още през 2000-ната година, здравната реформа изисква много жертви
Лили Л.
25 Мар 2011 15:15
Мнения: 8
От: Bulgaria
Божидар Финков се е разписал през февруари м.г. за възнаграждение от 42 952, 03 лв. Получил ги е за работата си по трудов договор в болница „Св. Анна”, където се води на щат, както и от пазарджишката „Хигия”, в която също е назначен на трудов договор. През януари 2010 г. от „Св. Анна” му плащат 15 818, 01 лв., а от споменатата „Хигия” – още 21 948, 33 лв.

Фактите говорят сами. Добре, че поне НЯКОЙ прави някакви усилия да изобличи безогледното крадене на пари за лечение.
Sussi
25 Мар 2011 15:22
Мнения: 3
От: Bulgaria
Аз считам, че е справедливо хората да апелират към по-човечно и отговорно отношение от страна на здравната каса, защото последните неизправности в системата на здравеопазването, очевидно костват човешки животи.
заинтересовансъмси
25 Мар 2011 15:27
Мнения: 5
От: Bulgaria
Спестяват се пари от клиничните пътеки, за да могат тези видни кардиолози да умножат заплатите си. В резултат на това кардиологичните болници в Плевен, Велико Търново, Ямбол и Варна биват ограничени в използването на своята модерна апаратура за лекуването на хилядите сърдечно болни и пациентите са принудени да търсят помощ в столицата и да чакат с месеци своя ред за манипулации...
Саймънс
25 Мар 2011 15:58
Мнения: 1
От: Bulgaria
Идеята за билборд е справедлива, защото по какъв начин иначе би било информирано обществото за текущите проблеми - и това са проблеми от общество значима величина, касаещи всеки гражданин на нашата страна. Евала на хората от "Търговска лига", задето имат дръзновението да назоват поименно разни мизантропи, облаготелстващи се от олиселия бюджет на данъкоплатеца. Заради такива като тях нещата може и да тръгант на по-добре, защото първата и най-основна крачка към измъкването от кризисна ситуация (каквато е настоящата в нашата страна) е това да се намери някой, който има куража и обществената ангажираност да каже истината - без недомлъвки, преувеличения и лицемерни обещания.
intel_inside
25 Мар 2011 16:38
Мнения: 8,642
От: Bulgaria
точно на класическите мутри от лигата да се ръкопляска е толкова смешно, че няма на къде.
ПП Бивш служител - не друго. Каменов и Тони Веков още ли пращат служители да "изразяват спонтанна подкрепа" на правилната партия по избори или напротив?

Редактирано от - intel_inside на 25/3/2011 г/ 16:42:03

fenland
25 Мар 2011 19:39
Мнения: 356
От: Bulgaria
Популистки похвати, хващащи вяра в мнозинството докторомразещи.Финков и Джоргова са в основата на най-близката до европейските стандарти специалност - инвазивната кардиология.Дори и да са истина посочените цифри, то те са им платени, защото не се е намерил друг да свърши същата работа за по-малко.
Ако Тони Веков има намерение да зароби всички свестни лекари в БГ , горепосочените са му трън в очите.
Добави мнение   Мнения:8 1