Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Чоплене на конфуза
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:35 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
dude3075
16 Май 2011 20:39
Мнения: 3,462
От: San Marino
Авторът е пропуснал в списъка Лейди Ди.. Е и не само нея.Сякаш списъка е много избирателен за нравоучителната тема...
генек
16 Май 2011 20:41
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Тъй си е - но дали обобщенията се отнасят и до конкретния случай?
Сетете се за Майк Тайсън - безкрайно неприятен, нагъл, неграмотен негър. Който беше осъден по обвинение на някаква мадама, отишла посреднощ да "пие кафе" в апартамента му и "изненадана" от нахвърлянето върху й.
Шефът на МВФ изобщо не е за съжаление - щом е шеф там. Но нека надникнем зад национално-социалната неприязън и се опитаме да анализираме ПОДАДЕНИТЕ ни данни.
При това - само обвинението. Той още не е цитиран.
Между другото, пак се сещам за възможността камериерката да е пробвала да го преджоби тихомълком - докато се плиска под душа. При това нахално гол...
И, когато неочаквано излиза...
------------------------------- ------
Блогът на Генек

sbur70
16 Май 2011 21:15
Мнения: 725
От: Bulgaria
Ламбовски, ми се струва прав, че в съвременното общество (имам в предвид -световно, а не само нашеско), мнозина проявават интерес към личния живот и в частност, секс-скандалите във "висшето" общество ( за някои без кавички, за други даже с две двойни кавички.
Но от друга страна, ми се струва, чеай се опитва да оправдае неморалното поведение на "вишистите" с някаква си "биологична естествена предразположеност".
Дано не съм прав в последното
Cruella de Vil
16 Май 2011 21:49
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Е, аз си заплювам авторството на идеята!
Old_BG
16 Май 2011 22:03
Мнения: 22,342
От: Kiribati
Пак съм пропуснал нещо - кой и за какво претендира СЕГА?
Чичопалячо
16 Май 2011 22:06
Мнения: 7
От: Cuba
Колега, идеята не е чак толкоз нова, но работи все още Виж новината за Цветанка Карагьозова как пак купила нещо си...
Boatswain Spyder
16 Май 2011 23:45
Мнения: 6,240
От: Bulgaria
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Boatswain Spyder
ablepsia
17 Май 2011 00:13
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
Евреин потомък на Чингиз хан? Защо пък не
anacephal
17 Май 2011 00:59
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
Цялата история с ДСК смърди подозрително. Камериерка няма никаква работа в апартамент от хотела когато "наемателят" е в него, освен ако не е специално извикана. След като човекът е бил в банята когато каката е проникнала незаконно в апартамента му, естествено че ще е гол. И също толкова естествено е като намери неизвестно лице в апартамента си, да се опита да му попречи да напусне докато не изясни дали няма нещо откраднато. Ако, разбира се , изобщо е бил там, а не в ресторант с дъщеря си. Ама като знам Ню-Йоркската полиция, иди доказвай че не си камила..
Старшината
17 Май 2011 01:57
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
.... още вчера казвах: абе покажете ни въпросната дама .. тогава ще видим и Ламбовски крив ли е, прав ли е ..
Meat
17 Май 2011 03:36
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
Още вчера ти я показаха, полуневзрачна умерено млада дама с неприязън към възрастни коцкари в погледа.
Cruella de Vil
17 Май 2011 10:03
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
И какво, от горната логика излиза, че жените на по-ниско стъпало в социалната стълбица (обслужващ персонал) или секретарки, сътруднички, асистентки или просто подчинени нямат право да се оплакват от поведението на овластените, защото веднага ще бъдат набедени в меркантилност и обвинени, че сами са си го търсили? Как тогава би трябвало да постъпи жена, подложена на сексуално издевателство? По-добре ли е да си трае и да прикрива или в най-добрия случай да напусне с риск да остане без работа? Да, в много случаи наистина има провокативно поведение на дамата или взаимно желание за интимна връзка, но затова си има и служебен кодекс, който забранява такъв род взаимоотношения. Презумпцията е, че върху такива връзки винаги тегне сянката на неморалност поради възможен натиск и принуда от страна на овластеното лице. При разрив отхвърлената страна може да съсипе репутацията на палавия шеф и не само неговата, но и на институцията или компанията, която представлява.
И ако някой си мисли, че проблемът е само женски - не е! В днешния свят доста мъже стават сексуален обект на напористи шефки против тяхното желани е воля. На много мъже може да им е смешно, но я си представете 30-годишен служител със семейство, набелязан от 55 годишна шефка.
Оправданията, че някой не може да си овладее животинските страсти са, меко казано, нелепи. Животинското стадо се е превърнало в човешко общество тогава, когато е въвело етични норми на взаимоотношенията между членовете му. Ако някой има проблем с етичните и морални норми, то тогава мястото му сигурно не е на такава висока обществена позиция.
независим
17 Май 2011 10:25
Мнения: 2,390
От: Israel
Ах, тези архетипове и ДНК до какво водят...
генек
17 Май 2011 10:29
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Круела,
нека разделим нещата - конкретния случай и обобщенията по темата.
Макар и тия обобщения да сстрадат от конкретност - отношенията мъже/жени, началници/подчинени са различни в САЩ, на Балканите, в Япония...
------------------------------- -------
Блогът на Генек

intel_inside
17 Май 2011 10:33
Мнения: 8,642
От: Bulgaria
Нема шанс човека,
както се вижад по горе и феминистките са го подпукали сега от политкоректност трябва минимум да го разчекнат
Firmin
17 Май 2011 10:58
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Абе хем е така, хем не е така.
"Инцидентът" с ДСК нямаше да има този отзвук и, вероятно, развитие, ако не прилягаше тъй добре на определен архетип на новите времена. Как гадният капиталист (IMF) го начуква или поне иска да го начука на работническата класа (32 годишно работещо момиче). Прокурорите на Ню Йорк вече надушиха стръвта и няма да я пуснат лесно. Че кой би се отказал от няколко работнически гласа в повече! По-добре е даже от за няколко долара в повече, нали?
От друга страна, в света на богатите и силни мъже (и тук авторът е безспорно прав) нещата не са се променили от Римската империя насам. "Да го духат бедните!" е не по-малко устойчив архетип насред "колективното безсъзнателно".
Сократ-май
17 Май 2011 11:06
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Генек,
Случаят с Майк Тайсън беше далеч по-забавен, отколкото го описваш.
Мацката отишла късно вечерта в стаята му да пие кафе - вярно. Но след това го помолила да се изкъпе в неговата баня. Като излязла от банята, той й се нахвърлил и я изнасилил. След това тя слязла в бара и цяла нощ пила с приятели. На сутринта внезапно разбрала какво ужасно нещо се е случило и отишла да се оплаче в полицията.
И го осъдиха като едно нищо...
Cruella de Vil
17 Май 2011 11:09
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Нема шанс човека,
както се вижад по горе и феминистките са го подпукали сега от политкоректност трябва минимум да го разчекнат

Защо не си представите за момент, че жената може да има основание? А какво бихте казали, ако в подобно положение изпадне ваша жена, сестра или дъщеря?
Бях склонна да вярвам, че може би е постановка с цел обезщетение, но публикации в печата и за друг подобен случай за, меко казано, фриволно поведение на Строс Кан ме карат да се съмнявам в неговата невинност.
Особено това:
Виж тук
Cruella de Vil
17 Май 2011 11:16
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
А Майк Тайсън въобще не е трябвало да го съдят, защото психолозите в затвора заключили, че интелектът му е като на 9-годишно дете.
Маршал Коньов
17 Май 2011 11:40
Мнения: 83
От: Bulgaria
Хората на високи постова имат същите долни страсти и инстинкти, както портиерите например, но за разлика от тях разполагат с много по-съвършени инструменти за осъществяването им.
intel_inside
17 Май 2011 11:40
Мнения: 8,642
От: Bulgaria
Защо не си представите за момент, че жената може да има основание

ЪЪЪ най банални наблюдения върху заобикалящия ни свят и личен опит?
Знаеш ли кру, няма по големи сексисти от спекулиращите с понятия от типа "жени" срещу "мъже", или онези наметнали се с камуфлажа на "големите" каузи "феминизъм" или "ние само се борим за равни права".
Това е горе долу като ДПСто, но пренесено на глобално ниво
чист обществен тероризъм братче
Добави мнение   Мнения:35 Страница 1 от 2 1 2 Следваща