Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Лесно ще убедим Европа, че държавата ни е излишна
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:81 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
burning daylight
13 Юли 2011 19:43
Мнения: 925
От: Bulgaria
Европа си го знае, както и по-развитата част от народа ни. Лошото е, че мнозинството нашенци са още много далеч от Европа
Данил
13 Юли 2011 20:27
Мнения: 5,850
От: Poland
Гениално...!!!!!
sbur70
13 Юли 2011 21:35
Мнения: 725
От: Bulgaria
Даже конгениално !!!
werno?
13 Юли 2011 22:19
Мнения: 583
От: Bulgaria
Долавям някакво раздвоение и отклоняване от коректната политическа линия /ВСС и Физкултурника са лошите, а добрите са честните магистрати с гражданска позиция, неприемащи милиционерското кадруване. Красьо Черничкия удобно е забравен./.
Как може на едно място да кажеш "Самоотвержената борба на съдебната система да брани до последно всеки разбойник от посегателствата на Европа само потвърждава, че е неделима част от мафиотската конструкция ..." и в същото време да ехидничиш, че вътрешният министър бил на път да закрие държавата, защото предпочита същите тия бандити да бъдат съдени извън България? Всъщност, що пък да не може? Важно е заглавието.
Old_BG
13 Юли 2011 22:32
Мнения: 22,342
От: Kiribati
Това, което сфанъф еднозначно е, че можем да натирим настоящите:
Съд
Прокуратура
Полиция
Министерски съвет
Народно събрание
Президент
И в следствие на това - да ни стане по-добре!
Аз-съгласен!
Doctora
13 Юли 2011 22:41
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Остава само да обявим пълна и окончателна победа на криминалната революция и да поискаме европейско закриване на държавата. Тогава преходът наистина ще свърши.А-а-а, пак ще чакаме някой да ни свърши работата...(Да ни освободи, демек)
Преди години бях предложил нещо доста по-креативно:
Дестинацията е София - Пловдив.(Използват се дървета и стълбове.)
Таргет - Всички знайни "архитекти на прехода"
Задача -На левия тротоар се бесят левите, на десния - десните.
От ниво селски кмет - до министър председател.
Национализация на придобитото чрез грабеж.


Ще стане държава за чудо и приказ. Защото останалите ще имат страх от Бога..
Европеец45
13 Юли 2011 22:42
Мнения: 1,645
От: Bulgaria
Олде, ама да почнем от тебе, не искаш ли?
OLDMAD
13 Юли 2011 22:44
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Майстор Комарко както винаги е перфектен!
Old_BG
13 Юли 2011 22:45
Мнения: 22,342
От: Kiribati
Ами европеец, ако ме виждаш сред виновните - почвайте бе!
Мъ нали имам право на последно желание- бе това 45 кво ше рече?
beagle
13 Юли 2011 22:51
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Интегрирана Система за Ред , Законност и Сигурност в ЕС , че и дано "Лудото Яне" ни свърши работата в нея . Искат или не , текстът и илюстрацията са и в такава връзка . Дори авторите да нямат черния си хумор в нея , пак са точни ...
несериозен
13 Юли 2011 23:06
Мнения: 406
От: Bulgaria
Ами то и медии тогава нема да ни трябват, пък колумнисти йок - демек съвсем.... Щото от тази генерализирана боза дето ни е предложил автора, газирана вода нема да стане и това си е...
падналотмарс
13 Юли 2011 23:55
Мнения: 2,918
От: Bulgaria
е те тука четете бре:
Ако съдебната система имаше интерес да се реформира,

щеше да го направи отдавна. Нейните кадри са не по-малко образовани от Цветанов и Борисов и си дават сметка, че обществото както в България, така и в Европа има крайно ниско доверие в тях.

умни са
умнииии
немат стигане
нито цецо нито боко може да се мери с тех
Системата обаче си е все същата, каквато беше и преди влизането ни в ЕС, защото е продукт на незавършилия криминален преход (въпреки уверенията на социолози, че е приключил). Няма как необяснимо забогатели магистрати да търсят сметка на други престъпници за необяснимо натрупаните им богатства. За да си запази статуквото, съдът предпочита само в краен случай да хвърля прах в очите на европейските наблюдатели колкото да замаже положението до следващия доклад.

нима не е за вярване че
Самоотвержената борба на съдебната система да брани до последно всеки разбойник от посегателствата на Европа само потвърждава, че е неделима част от мафиотската конструкция, изградена през годините на прехода зад паравана на държавата. Параваните сами по себе си са нестабилни сгъваеми структури и имат едно единствено предназначение - да скриват нещо, което не е за показ. Ако обаче се знае какво има зад тях, присъствието им е по-скоро дразнещо, защото играта на криеница поставя по-наблюдателните в положение на глупаци.

и жалката истина въпрос е
Държавата вече не служи дори за имитация колкото да не се излагаме пред чужденците. Стигнала е до степен, когато обявени от нея за "октоподи" официално се кандидатират за президентския й пост. От кого да се крием? Параванът е излишен. Остава само да обявим пълна и окончателна победа на криминалната революция и да поискаме европейско закриване на държавата. Тогава преходът наистина ще свърши.

айде де прехода да свърши най сеттттннеееееее
voivodata
14 Юли 2011 07:59
Мнения: 3,135
От: Bulgaria
ЦЦ е толкова прос и тъп, че почва да ми харесва.
Top Gun
14 Юли 2011 08:08
Мнения: 5,874
От: Bulgaria
Има голяма доза истина, че европейските съдилища ще свършат това което българския съд не може (не иска) да свърши. Бързо е ефективно!
toly
14 Юли 2011 08:09
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
Напоследък вестникът съзнателно бърка правата линия с някаква нова линия. Прокрадват се идеи , че даже и ГЕРБ може да не греши във абсолютно всичко. Но даже и когато не греши пак е грешен .
elviejo
14 Юли 2011 08:11
Мнения: 2,811
От: Bulgaria
Цветан Цветанов е прав, че съдебната ни система е безполезна, бих казал дори вредна за България. Щом делата от съдебната ни система ще се решават от
Страсбуг, по-добре поне да се гледат направо там. Нашата корумпирана комуноидна съдебна система да се закрие или реформира основно, както предлага Волен Сидеров, който затова е толкова обичан от комуноидите, а и за много други полезни за България неща, които на тях не им изнасят.
Калки
14 Юли 2011 08:12
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Интересна теза, но много несъстоятелно развита. Чувства се напънът и смукането от пръстите. Но има и добри попадения.

Колкото до съдебната система, ще си позволя да заявя, че тя ще остане такава, докато най-компетентните и най-добре познаващите закона юристи са адвокатите. Когато в прокуратурата се появят равностойни на тях юристи, нещата може и да потръгнат.

Да не говорим, че откакто Цецо насочи големия лайномет срещу съдиите, мнозинството от тях с огромно удоволствие натрива носа на полицията за всеки неин пропуск, колкото и дребен да е. По този начин пропагандата на Цецо върши обратната работа.
Калки
14 Юли 2011 08:16
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Има голяма доза истина, че европейските съдилища ще свършат това което българския съд не може (не иска) да свърши. Бързо е ефективно!

Наивно. И не почиващо на никакви доказателства.
А е точно обратното - например делото със спонсора на Първанов, което германския съд отказ да гледа тъкмо защото беше ясно, че не може да го осъди. И го прехвърли тук, с надеждата, че ще бъде осъден след натиск отвън.
elviejo
14 Юли 2011 08:25
Мнения: 2,811
От: Bulgaria
Примерът със спонсора на Първанов е нехарактерен, защото има политически оттенък и може да се изтълкува като политическа намеса, затова вероятно е отказано, още повече, като се знае, че комуноидите само това чакат, за да вдигнат вой до бога. Десетки други дела се решават в Страсбург и държавата ни, т е ние, плащаме за порочната ни съдебна система.
bibian
14 Юли 2011 08:26
Мнения: 568
От: Bulgaria
Омаловажаването на БГ съд намалява корупционния натиск върху него. Едни пари да оправим 57 наши момчета няма да бъдат наляти в джобовете на БГ магистрати - не е нищо.

Това е логиката и тя е желязна. Ненормално е, но за нормални държави.

По-важно е друго - забелязахте ли отсъствието на Бате Гойко под фанфарите? Западните посланици поздравяват Цветанов - желязна подкрепа за него от Борисов, да от бате Гойко, в много важен момент. Цветанов отнесе много политически лобут, преди него Дянков и също като него издържа и това е повратна точка с посока нагоре.

Отлична игра с провокация и дезинформация на Бате Гойко. Фианкетира навремето Дянков с леля му и за да го спаси хвърли на лъвовете Цветанов като го нарочи кандидат-президент - щото така се сваля вътрешен министър, от пръдня боя. Сега вади от калта Цветанов със западните партньори, логично и навреме. Интересно какво е намислил за избора на президент. Ако бате Гойко е борче, борчетата са разбирали от политика.
Minderbinder
14 Юли 2011 08:55
Мнения: 5,159
От: Bulgaria
Не мога да схвана идеята, че сега, видите ли, на Цветанов западните партньори му дават рамо да върви нагоре.
Май е точно обратното - намесват се в работата му, с което показват (на всеки, който може да мисли), че Цецко е некадърен. И това би трябвало да влезе дори и в чугунените милиционерски глави.
Добави мнение   Мнения:81 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »