Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Италианският външен министър Франко Фратини (в средата) вчера пристигна на посещение в Либия с цел да възстанови дипломатическите и икономическите връ
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:67 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
Iezuit
01 Окт 2011 21:28
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Ааа, ама "Сводката от 01.10.2011" в жанра "хумор" ли била? Наистина не се усетих!
инсп.Мегре
01 Окт 2011 23:06
Мнения: 2,810
От: Bulgaria
Иезуит, слабо, не четеш внимателно. Хайде върни се, прочети пак постовете ми и тогава коментирай. Трети опит няма да има - големи хора сме, трябва да можем да четем. Хем за такива като тебе превеждам.
Iezuit
01 Окт 2011 23:44
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Ама уточни де - сводката хумор ли е, или не. И сводката, и хумора са еднакво наивистични и абсурдно смешни, та не се разбира кое кое е.
И няма нужда да превеждаш - справям се с руския.

Редактирано от - Iezuit на 01/10/2011 г/ 23:59:54

Берсерк
02 Окт 2011 00:06
Мнения: 3,031
От: Bulgaria
Въпреки лигавото остроумие на някои йезуити, ситуацията в Либия се закучи сериозно. Гражданска война и никакви перспективи за скорошно "демократично" развитие на проблемите там. Пред ПНС седят сериозни задачи - първо, финансиране на администрацията, която трябва да обслужва държавните структури и то най-важните - полиция и армия. То за първите няма кинти, камо ли за вторите производни. А па за "освободения" либийски народ да не говорим за заплати. А от друга страна разни там ислямисти се опитват да се наврат в управлението и мирише на купища "революционни" трупове в борбата за власт. Изобщо пълен "демократичен" цирк е там в момента. Ама няма лошо по йезуитски да се удари по един победен кючек за придобитата "свобода" на либийския народ.
paragraph39
02 Окт 2011 02:52
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Червеният кръст предупреди, че ситуацията в Сирт е „ужасна”
02 октомври 2011 | 00:46 | Агенция "Фокус"
Начало / Близък Изток
Мисрата. Хората умират поради липсата на медицински грижи в Сирт, съобщи Червеният кръст след посещение на обсадения роден град на Муамар Кадафи и разглеждане на ударената от ракети местна болница, предаде АФП.
„Това е ужасна ситуация”, казва Хичем Хадраю, допълвайки че воденият от него екип е доставил 300 „принадлежности за ранени” и около 150 чувала на трупове.
Медицинският персонал в градската болница „Ибн Сима” е заявил пред представителите на Червения кръст, че „поради липсата на кислород и гориво за генераторите, хората умират”.
По думите му, ранени и болни хора не могат да стигнат до болницата, заради сраженията и въздушните удари на НАТО.
VOCI
02 Окт 2011 03:19
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Постепенно пустинята се изчиства.
Мое да пуснат неколко хиляди чувала за трупове - хуманитарна помощ. Да ги не заравят неувити .
Всичко върви по план .
инсп.Мегре
02 Окт 2011 09:48
Мнения: 2,810
От: Bulgaria
Постъпва информация, че постепенно в последните дни НАТО намалява броя на бойните полети и се увеличават полетите в които не се атакуват наземни цели.
Генерал Картър Хам е заявил пред асошиейтед прес, че "активната фаза на операцията в Либия е завършена". Също е казал, че през следващата седмица "операцията може да бъде прекратена" като ще останат само разузнавателни полети и тайни операции на специалните части.
На фона на настъплението на републиканската армия в Триполи, Бенгази и др. градове, това означава само едно - НАТО и ПНС губят войната и в момента се занимават с "минимизиране на загубите".
Много пилоти от НАТО отказват да бомбардират цели в либийските градове, боейки се от съд за военни престъпления.
Доказателства за тези военни престъпления има събрани много и вероятно ще бъдат публикувани след като бъдат изгонени плъховете.
Dinain
02 Окт 2011 11:40
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
това означава само едно - НАТО и ПНС губят войната

Инспектора, не трябва да си пропускаш дозата.
...
Ненавиждам патерналистичните надменни расисти, ронещи крокодилски сълзи за съдбата на третия свят от удобното кресло пред телевизора и изживяващи се като стожери на световната справедливост. Една и съща градация наблюдаваме абсолютно всеки пък, независимо дали Ирак, Либия, Египет или някоя африканска държава са във фокуса на медиите. Ще ги нарека трътки, за по-кратко:
1. Управлява там някакъв местен диктатор, страната е вечно в полу-военно положение, корупцията и източването на природните ресурси процъвтяват.
Нашта трътка цъка с език и вика "ей колко са прости тия в Х, управлява ги един тулуп вече 30 години, ама за всичко са виновни САЩ, те го крепят". Когато излязат новини за някой разкрит масакър срещу политически затворници, трътката надава вой защо САЩ не правят нещо по въпроса?
2. В един момент, със или без подпрепа на САЩ, местното население решава че му е писнало и започват протести срещу властта на диктатора. Трътката моментално надава вой "САЩ се месят във вътрешните работи на Х и подклаждат там недоволство, гадните империалисти" (без значение дали това е истина или прочетено в някой блог, и въпреки че същата трътка доскоро призоваваше 'да се направи нещо' срещу безчинствата на диктатора)
3. Много скоро протестите се превръщат в гражданска война между реформисти и лоялисти.
3.1. Отначало САЩ пазят наутралитет. Трътката реве за "безбройните невинни жертви" и призовава САЩ/НАТО/ЕС/ООН да се намесят, за да спре кръвопускането. Иначе са гадни коравосърдечни капиталисти, който наблюдават отстрани клането и ги интересува само печалба. Прилагат се и разни исторически декларации за хуманност и обвинения в лицемерие и двоен стандарт.
3.2. Под натиска на общественото мнение военната намеса все някога се случва под една или друга форма. Трътката реве за империализъм, окупация и нео-колониализъм, въпреки че доскоро е призовавала точно за това.
4. Войната приключва и започва да се формира някакво преходно правителство. Понеже със стари к*рви нов бардак не става, скоро всичко се изражда в машинации, подкупи и разчистване на сметки и обща политическа нестабилност; крехката икономика се срива, работа няма, страната е в хаос. Нашата трътка отново обвинява САЩ за "насила наложената демокрация", въпреки вече изброеното (избирателната памет е основна функция на телевизионната трътка) и недалновидност, задължително завършвайки с дълбокомисленото заключение че "тези диваци разбират само от твърда ръка", т.е. демокрацията е изобретение на запада и той има екзклузивни права над нея - например тя (демокрацията) дава възможност на нашата трътка да ръси интернет акъл от закрилата на топлата си квартирка, без да се страхува че утре ще му разпорят тлъстото шкембе заради разлики в политическите възгледи; за сметка на това, "диваците" демокрация не заслужават (въпреки че трътката само допреди няколко месеца/години е призовавала да се свали тирана), тяхната съдба трябва да се решава изцяло от външни фактори (пазарлък между великите сили и местните големци) и въобще за никакви граждански права не може да става дума; преди няколко месеца когато трътката ревеше за "погазването правата на х народ", това беше за да се окпепа диктатора; трътката не вярва истински че народът х заслужава тези права, те са само за "модерните" държави и народи, разбира се...
инсп.Мегре
02 Окт 2011 11:53
Мнения: 2,810
От: Bulgaria
Dinain, написал си много текст, ама все глупости, пълни с клишета, политически етикети и преки лъжи. Даже ме мързи да ти отдоварям подробно. Всичко е отдавна обяснено. Ако си искал си можел да го прочетеш. Само да ти кажа, че никой честен човек по света няма да призовава точно САЩ и НАТО "да направят нещо по въпроса" защото отдавна знаем как САЩ и НАТО правят нещо по който и да е въпрос - напълват си джобовете и създават хаос, там където е имало поне малко ред, в резултат от което загиват хиляди невинни хора.
Айде мерси, няма нужда!
Salman Rushdie
02 Окт 2011 12:03
Мнения: 2,738
От: Bulgaria
DINAIN, точно така е.
Iezuit
02 Окт 2011 12:24
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Динаин е объркал в описанието на местните форумни прогресивни сили.
Те се борат със запада, сатанистите и неоколониалистите като прасе с тикви. За целта са готови да прегърнат всеки треторазряден диктатор - психопат и касапин, стига да се зъби на англосаксите... Примери - Кадафи, Асад, Саддам....
Salman Rushdie
02 Окт 2011 12:45
Мнения: 2,738
От: Bulgaria
Iezuit , и това е така въпреки че не се свръзва с погорното. Причината е че тези хора се опитват отчаяно сами себе си да убедят че някоя по високо стояща сила (духовете на Маркс и Енгелс ?) що върнат назад развитието и нещата ще станат като преди . Някой бе казал че начинът на резониране на комунистите може да се е оприличи на някой който чете една
географска карта и като види че действителноста не съответства на картата, казва че действителноста , а не картата, е грешнa. На това Маркс му вика "диалектическа логика".
Втора смяна
02 Окт 2011 13:37
Мнения: 4,072
От: Bulgaria
а, то разлика между вас и тях няма никаква. Едните били комунисти, а другите се сетили да станат антикомунисти след втората емигрантска заплата. Смех.
skele
02 Окт 2011 13:43
Мнения: 2,114
От: Bulgaria
АФП, 02.10.2011 : "Муса Ибрахим, говорителят на Кадафи, не е задържан и информацията, появила са за негово задържане, е неверна."
Моя мама - обективни петролни СМИ , заявиха , че днес в Либия е паднал първия сняг. А честито!
StrikeEagle
02 Окт 2011 14:06
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
като прасе с тикви
e най-точната фраза!
Куманизите жадуват БЛАГАТА за СЕБЕ си точно
както прасето жадува СЪДЪРЖАНИЕТО на тиквата и
се БОРИ с твърдата ОБВИВКА.
Добро сравнение!
Гарван
02 Окт 2011 14:32
Мнения: 9,350
От: Bulgaria
Крайцерът Аврора отдавна ръждяса, но залповете му още кънтят в йезуитските глави И да им обясняваш, че комунизъм остана само в Северна Корея и в Куба, пак няма да ти повярват и ще те нарекат комунист, просто така по навик
Светът отива по дяволите, а вие ръкопляскате и лепите на хората етикети от миналото - ми ваш проблем, от бомбите може и да избягате, но ще ви пипнат банкерите.
kpp1
02 Окт 2011 14:55
Мнения: 1,360
От: Bulgaria
Итало-турската война е военен конфликт между Италия и Османската империя, състоял се през 1911-1912 година. В историографията често е наричана Триполитанска война. Бойните действия започват на 29 септември 1911 г., мирният договор е подписан в Лозана на 18 октомври 1912 г.
В резултат на бойните действия Италия съумява да завладее османските дотогава провинции Триполитания и Киренайка, съставили по-късно днешна Либия. Под италианска власт преминават и Додеканезите с о. Родос в Егейско море.
...от Укипедия
И какво правят италианците в Либия...
VOCI
02 Окт 2011 15:26
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Iezuit


02.10.2011 г. 12:24:15 Динаин е объркал в описанието на местните форумни прогресивни сили.
Те се борат със запада, сатанистите и неоколониалистите като прасе с тикви. За целта са готови да прегърнат всеки треторазряден диктатор - психопат и касапин, стига да се зъби на англосаксите... Примери - Кадафи, Асад, Саддам....

Пропусна ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ! Разбра се , че ако дойдат и почнат война с англоамериканците ( с кой друг ? - другите клекат Одмъ ) - прогресивните сили ще подкрепят алиените с муниции. Игли , булави , карфици и прочеее кинкалерия.
Dinain
02 Окт 2011 15:45
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
Гузен негонен бяга. Инспектор Мегре, за теб беше предназначен само и единствено първия ред (после има ...). Ти си живееш в някаква алтернативна реалност, която не ми е особено интересна.
Не визирах и прогресивните сили дори, въпреки че на форума имаме силно присъствие и пламенен дух и от тази агитка. Тях си ги знаем отдавна, комуникираме, забавляваме се.
По-скоро лицемерите като разни Досита, Караваджовци и Тимбета, удобно заели привидно неутрална позиция и дълбокомислено пускащи "разобличаващи" въпросчета за демокрацията и международното положение - въпросчета, несъмнено издигащи ги като стожери на световната правда в собствените им очи. Малко по-задълбочен анализ обаче показва кухата показност и подсъзнателния детерминизъм, залегнал в тези клети души, които не познават, не разбират, и не могат да осмислят нищо друго освен щампите, залегнали в детството им. Тази лицемери с крокодилските сълзи визирах - те показно и по-тежко преживяват конфликти в държави на другия край на света, отколкото конфликти, случващи се в съседния до тях квартал, например.
Salman Rushdie
02 Окт 2011 15:47
Мнения: 2,738
От: Bulgaria
Няма значение кой как себе си нарича. Маса хора които по-рано сами се лансираха като комунисти, не го правят вече защото понятието "комунист" е идентично с понятието "фашист" и "расист" в сегашно време. И Атака не искат да бъдат наричани "фашисти" и "расисти" ама са. Това което определя дали си фашист или комунист е мисленето и отношението към нещата. Същинският "враг" който всички фашисти и комунисти оплюват е демокрацията. Погледнете отношението към демокрацията в постингите на любителите на Кадафи и Асад. За тези хора не е всъщност личноста Кадафи или личноста Асад обект на тяхната любов, а
факта че те олицетворяват "борбата" срещу демокрацията като форма на управление. Преди всичко те не знаят нищо за Либия под ботуша на Кадафи или за Сирия зад приказките на Асад. За тях е достатъчно употребяваната от тези двамата социалистическа фразиология плус факта че в тези страни няма демокрация и че диктатурата се крие под мантела на "управление на народа"‌. В тези страни се осъщeстви народното управление колкото в соца се осъществяваше "народната република".
Добави мнение   Мнения:67 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща