Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Болестите и законите излязоха виновни за инвалидните пенсии
Добави мнение   Мнения:15 1
Stenbo
05 Дек 2011 20:04
Мнения: 3
От: Bulgaria
1.Незабавно да се спре освидетелсване на пенсионери.Всеки човек стигнал 70-75г страда от заболявания на опорнодвигателния апарат, има високо кръвно нялягане,
преходни нарушения на мозъчното кръвообращения, простатна хипертрофия и др., захарен диабет тип 2.ТЕЛК само за лица в трудоспособна възраст.
2.Строг контрол на болниците особено в по малките градове, 50% и повече от пролежавания по клинични пътеки са свързани с освидетелстване за ТЕЛК.

3.НОИ да подаде списък с лицата притежаващи инвалидна пенсия към ОПЛ(семеен лекар), той е човека който може да отсее менте инвалидите.
Пример с менте диабетици, изследвания дадени след употреба на шоколад, менте шизофреници, измислени инсулти от платени прегледи в МБАЛ.
4.Задължителен преглед от специалисти работещи към ТЕЛК, а не разглеждане на епикризи и изследвания със съмнително съдаржание.
beagle
05 Дек 2011 20:43
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Конкретности , Дал Бог . Остава да има високоотговорна Политическа линия ...
генек
05 Дек 2011 20:47
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
А дали да не се замислим за условията, направили толкова хора инвалиди?
---------------------------------------------------------
Блогът на Генек
gery7
05 Дек 2011 21:28
Мнения: 1,292
От: Bulgaria
С вдигането на пенсионната възраст ще става все повече и повече.
Patriot1965
06 Дек 2011 00:24
Мнения: 6,184
От: Cape Verde
А съвсем наскоро едно социологическо проучване сочеше, че 86% от българите се смятат за здрави!!! Къде е истината?
annetaz
06 Дек 2011 04:53
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Хората наистина са болни.И как няма:стрес, непълноценна/вредна храна, липса на здравно обслужване?!Безработните нямат право на лекар, работещите няма кога да се прегледат и болнични да вземат.Цели райони има без лекари!Как хората да се грижат за здравето си без лекари и без лекарства?!Ако вземат да ни прегледат обстойно след тези 22 години преход повечето вече са за психиатрията!
Защо има инвалидни пенсии?Ами примерно аз като си търся работа не казвам, че имам високо кръвно, че имам сериозно бъбречно заболяване.Но тъй като в един момент няма как да събера стаж при тази безработица и ако оцелея някак, ще ми се наложи да взема точно инвалидна пенсия.За мене това е причината.Ако хората имаха възможност да бъдат настанени на подходяща за заболяването им работа като преди, да ползват болнични, санаториуми и да им върви стажа, щяха да се пенсионират нормално.Имаше период, когато и слепите, и глухите работеха.Сега кой ще ги вземе?!Държавата е докарала нещата до това положение.Пълна апатия и безотговорност!И сега вече измисли как да изкара хората мошеници, за да не плаща, каквото е нужно.
mick
06 Дек 2011 08:22
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Не мислите ли, че е добра идея, който работи - по трудов договор, по граждански договор или във фирма с личен труд, да не получава пенсия за времето на тази работа. Просто може да е пенсионер, но му се спира за това време пенсията. Когато спре да работи - тогава започва да му се изплаща пенсия.

Така доста по-малко ще са реалните пенсионери и ще има повече пари за тях - ще имат по-високи пенсии. Ще има и повече работа за младите, щото пенсионерите ще освободят доста работни места.

Пенсията трябва да е за хора които не работят.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mick
Krivcho
06 Дек 2011 10:12
Мнения: 1,658
От: Bulgaria
Тия инвалидни пенсии са проблем.Това е ясно.Че има много инвалиди в България, значи има проблем.Но най-големия проблем на България е политическата инвалидност и че със всеки нов избор, си избираме все по-големи инвалиди.
Неверния Тома
06 Дек 2011 12:25
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
" Пенсията трябва да е за хора които не работят."
.
Умник!
Да си чувал че пенсията (не социалната!) е право да получаваш парите които си давал на държавата през целия си трудов живот?!
veny.gyurova
06 Дек 2011 12:29
Мнения: 455
От: Bulgaria
Знаете ли колко пари плаща един инвалид, дори в пенсионна възраст, за лекарства? 205 лв е пансията на майка ми, от които 27 са инвалидната добавка. А лекарствата й струват 60 лв. Как се живее със 140 лв? Жена с 35 години трудов стаж като инженер проектант... Аз помагам и така се оправя. А тези, които нямат деца или децата не могат да им помагат?
Повечето от тези, които сега с лека ръка отсъждат да се спрат добавките или инвалидните пенсии на хората в пенсионна възраст, като станат на 55-60 ще са в същото положение. Не им го пожелавам, но ще бъдат, особено при състоянието на нашето здравеопазване.
tudor
06 Дек 2011 13:11
Мнения: 1,035
От: Bulgaria
Наистина има болни хора и ако има проблем да се решава, Корупция хванат ли - в зандана. Но е уникална глупост този който дава парите да оценява. ТЕЛК не трябва да е в НОИ, а отделно. Защото НОИ има интерес да не плаща. Само независима институция може да оценява. А отделен е въпроса, дали тези пари за инвалидните пенсии да идват от НОИ. Оценителя не трябва да е обвързан с клиент или продавач най-общо казано.
Бай Драган
06 Дек 2011 13:34
Мнения: 12,047
От: Bulgaria
Внимавайте какво ядете хора!!! Над 34 000 новооткрити случаи на рак - това е обработеното месо с химикали за вдигане на рандемана, това са млечните продукти без мляко, хлябът с подобрителите, виното без грозде, безалкохолните с подсладители......Малко останахме здрави , но ще ни смачкат и нас с това което мислят. Изгледайте го - 10 минути само.
https://www.youtube.com/user/vaznifilmi?feature=watch#p/c/0/jUzxnQiFvyc
mick
06 Дек 2011 13:57
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Неверния Тома 2011-12-06 12:25:37

Идеята на пенсията е да получаваш пари след като спреш да работиш. Все пак тук имаме разходопокривна пенсионна система. При нея имаме солидарност и социалност. И когато продължиш да работиш след пенсиониране 1. Не плащаш осигуровки, т.е. вече струваш по-малко на работодателите и подбиваш пазара на труда. 2. Готов си да работиш за доста по-малко - пак подбиваш пазара на труда. 3. Заемаш и без това малкото работни места и тъй като не плащаш осигуровки, пречиш на НОИ да си събере приходите. 4. Друго си е от 2 места да прибираш пари.


Виж от капиталонатрупващия стълб - допълнителната пенсия - това е друго нещо, там какво си събрал това получаваш след определения брой години и не би трябвало да има значение дали работиш или не.
Неверния Тома
06 Дек 2011 15:53
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
MICK:
". И когато продължиш да работиш след пенсиониране 1. Не плащаш осигуровки, т.е. вече струваш по-малко на работодателите и подбиваш пазара на труда. 2. Готов си да работиш за доста по-малко - пак подбиваш пазара на труда. 3. Заемаш и без това малкото работни места и тъй като не плащаш осигуровки, пречиш на НОИ да си събере приходите. 4. Друго си е от 2 места да прибираш пари. "
.

Да караме наред:
1/Който работи след пенсиониране плаща осигуровки толкова колкото и другите (и укрива кокото и другите).
2/ Готов е да работи за толкова колкото се спазари с работодателя (както другите)
3/ виж 1/
4/ не съм съгласен че работата е "прибиране на пари". А ти така ли мислиш?
А какво ще кажеш за вдигане на пенсионната възраст? Трябва ли да принуждаваш остарялите да работят още или да забраняваш на още енергичните по свое желание да "прибират пари"?
И първта и основна грешка: Пенсионната система не е подаяние на държавата, а сделка - дадох ти временно едни пари, сега ми ги върни!

.
БАЙ ДРАГАНЕ,
Търпеливо изгледах клипчето. Въпрос: Толкова ли не намериха професионалисти, ами оставиха да говорят само романтични любители. Все пак става дума за пари а не за романтични спомени от детството. Ех как ми е мъчно за конските каруци, ама карам автомобил!
mick
06 Дек 2011 17:27
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Неверния Тома - Пенсионерите когато работят не дължат осигуровки за пенсия, а само за здравно осигуряване.
Добави мнение   Мнения:15 1