Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
И неформалните знания ще заслужат диплома
Добави мнение   Мнения:6 1
Stern
05 Дек 2011 20:58
Мнения: 10,462
От: Bulgaria
Предвижда се оценителите да бъдат чиновници от държавната администрация, а също представители на синдикатите и работодателите. Всички те ще преминат специални обучения, които ще бъдат финансирани със средства от проекта.

Ясно. Едни наши хора ще ги сложим на хранилката, докато усвояват едни пари.
Вероятно "изпитите" ще бъдат платени - малка сума официално и под масата за оценителя.
А после с т.нар. сертификат ще се ходи при работодател и той ще плесне с ръце и ще постеле червения килим.
EGATI
05 Дек 2011 22:53
Мнения: 3,811
От: Switzerland
..и ще настане една грамотност ще навлязат едни способни "кадри"
и ще има едни екзотични специалисти..
СЕРТИФИКАТ-заветна цел на завършилите висшУ
Sistova11
06 Дек 2011 06:18
Мнения: 178
От: Bulgaria
А какви дипломи ще дават на ФОРМАЛНИТЕ?!
Sistova11
06 Дек 2011 06:25
Мнения: 178
От: Bulgaria
Тази дума" неформални" нанесе големи пакости в България. Ако не беше тя, нещата нямаше да се развият по този отвратителен сценарий. На мен лично един партиен секретар ми крешеше, че нямало да правим неформални организации. Като го попитах, а формални ли трябва да бъдат, млъкна. После ми заговори за ръководната сила на партията. Друг пък, като го запитах, къде е определена ръководната сила, той казва" В конституцията" Аз питам отново: а в кой член. Пълно мълчание. Стана ми ясно, че от този конституционен член няма повече никаква нужда, защото ражда бюрократи и сметкаджии.Та за неформални бяха обявени рокаджиите, които имах вписани дружества в съда. Тоест, в самото начало това понятие обозначаваше вписани дружества, със свой устав и органи. Но не след дълго време на това понятие се придаде смисъл на НЕЗАКОНЕН, без разрешение от БКП. Както и стана при моя партиен секретар, а и сега виждам, че този смисъл влага авторът в статията си. НЕ БИВА!!
gery7
06 Дек 2011 10:43
Мнения: 1,292
От: Bulgaria
Що ли ми се струва, че идеята е да "усвоим" едни пари? Какъв ми е проблема и сега да се сдобия със сертификат? Да речем, че уча испански с частен учител, но по някаква причина се нуждая от сертификат, доказващ ниво на владеене на езика. Отивам в "Сервантес", плащам си съответната такса за явяване на изпит и си получавам сертификата, ако го издържа.
budro
06 Дек 2011 12:44
Мнения: 1
От: Bulgaria
Тези дипломи хубаво ги пишете, ама кой ще ги чете?
Добави мнение   Мнения:6 1